Bllokada novokaina


Neurolog për të trajtuar dhimbje intensive të kryer manipulim të veçantë terapeutik, përfshirë administrimin zgjidhje anestetik. Një nga metodat më efektive - bllokadës novokaina, një kurs i injeksione kontribuon në një reduktim të ndjeshëm ose Pain Relief përfunduar atë.

Bllokada novokaina i sciatic nervoreNë mënyrë tipike, trajtimi i kësaj sëmundje dhe zgjatjen veprimin e zgjidhjes injeksion novokaina është përdorur me etanol. Kryen procedurën në disa mënyra, në varësi të cilën pozitë pacienti të qetë gënjyer.

Ja se si të bëjë alkool-novokaina qëndrimin bllokadën në anën e pasme:

 • Leg pacienti të bëj gju dhe hip përbashkët.

 • Mark Një vend hala hyrje - 3 cm larg nga qendra (skajor) nga një të përbashkët të madhe hip kthyeshëm (maja e kockave kofshë e një shërbejnë të madhe).

 • Prezantoni gjilpërë në një thellësi prej 6-8 cm horizontalisht përgjatë kofshës, ndërsa pacienti nuk kishte asnjë siklet.

 • Injektojnë 20 ml përqendrim prej 15%.


 • Në mënyrë të ngjashme, të kryera bllokadën shtrirë në anën e të shëndetshme:


 • Këmbët Bend ngjashme me udhëzimin e mëparshëm.

 • Mendërisht vizatoni një vijë të drejtë nga qendra e hell madh prapa në krye të ilium.

 • Nga mesi i vonesës segmentit pingul e 3-4 cm.

 • Në ekstreme gjilpërë tipit pikë në një thellësi prej 12 cm dhe të bëjë një bllokadë 20 ml 15% zgjidhje.


 • Procedura e teknologjisë në qoftë se pacienti qëndron në barkun e tij:

 • Hold mendërisht vijë përgjatë sciatic nervore. Pika e fundit - Qendra distanca në mes hell dhe mollaqe mëdha dhe kofshë midpoint mes nadmыshelkamy.

 • Pak larguar nga qendra e segmentit që rezulton për të kryer një injeksion (thellësi gjilpërë - 8 cm) zgjidhje 025% deri në 40 ml.


 • Rëndësishmja, gjatë procedurës duhet vazhdimisht anestezinë e lëkurës dhe indeve të buta nëpërmjet të cilit gjilpërë kalon. Pas injektimit zonën e hyrjes së barnave nuk shqetësojë.

  Nevralgji me bllokadës novokaina


  Lokalizimi më i shpeshtë i dhimbjes në sëmundje të përshkruar - në mes të brinjëve. Run anestezyruyuschuyu Procedura në këtë rast është e lehtë, ju mund edhe të vetë.

  Ja se si të bëjnë bllokadën novokaina në shtëpi:

 • Vendos viktimën në një sipërfaqe horizontale (në anën e pasme).

 • Sëmbon gjilpërë në 4-6 cm të thellë, pingul në lëkurë në hendekun e duhur ndër brinjëve.

 • Ngadalë futur 5 ml novokaina (përqendrimi 1%).


 • Vini re se konsiderohet si metoda e bllokadës përkryer ndihmon me dhimbje në muskuj.

  Osteokondroza novokaina bllokada


  Lloji i përshkruar i procedurës quajtur bllokadë paravertebral. Kjo jo vetëm që ndihmon me osteokondroza, por dhimbja nga fraktura brinjë, radiculitis dhe spondylosis.

  Technique:

 • Vendi person në pozitën e shtrirë në barkun e tij.

 • Mark mendërisht vijë përgjatë extensors mbrapa.

 • Në buzë e jashtme e segmentit tha pingul për të futur gjilpërë, derisa përplasja e tij në fund me një hark ose proceset kurrizor tërthor e nervore.

 • Ngadalë tërheqë gjilpërë 1 cm deri, injektuar 70 dhe 100 ml përqendrim novokaina prej 025%.


 • Çdo lloj i bllokadës duhet të kryhet ngadalë për të shmangur dhimbje shtesë për pacientin, dhe në mënyrë të barabartë të shpërndajë zgjidhje novokaynovыy në indet.

  Cilësia e procedurës konsiderohet i lartë nëse shiringë pas injektimit ka gjak ose lëngu kurrizore.