Simptomet e pash mini


Rastet më të shpeshta të vdekjeve apo të paaftësisë zakonisht të shoqëruara me goditje dhe çrregullime të ndryshme në tru. Në këtë artikull ne do të gjeni se çfarë tregon deri si një goditje mini dhe si për të shmangur këtë proces dhe për të diagnostikuar.
Shenjat e para të trurit mini pash
Në fillim të patologjisë vërejtur një mpirje të lehtë, ndjenjë të ftohtë në këmbët tuaja dhe të armëve. Njeriu nuk mund të marrë të ngrohtë, jo plotësisht të ndjehen gishtat. Gjithashtu vuri në dukje dhimbje koke, intensiteti i të cilave mund të jenë të dobëta dhe të mos ngjall dyshime. Rritja e dhimbje shoqërues veçori të tilla goditje mini si një reagim negativ në dritë të ndritshme, e papritur apo tingujt me zë të lartë. Përveç kësaj, pacientët që vuajnë nga hipertensioni, të prirur për të papritur presionin e lartë të gjakut.


Si e bën goditje ardhmen mini?
Goditje Mini është quajtur edhe sulm ishemike. Kjo do të thotë se procesi është një shenjë paralajmëruese e lezioneve të mëdha të indit të trurit, e cila mund të çojë në goditje. Në lidhje me këtë është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje të ndonjë nga simptomat e mësipërme, dhe prania e të paktën 3-4 prej tyre, menjëherë kontaktoni në spital. Duhet të theksohet se shenjat e pash mini në vështirë për të moshuarit për të përcaktuar se për shkak të sëmundjeve të shumta që lidhen me shenjat dalluese të ngjashme. Në situata të tilla duhet të monitorojnë me kujdes presionin performancës, koordinimit të lëvizjeve, shprehjeve të fytyrës të dashur.

Cilat janë simptomat zhvillohen me mykroynsulte?
Në thelb, ajo:

 • Shkelja e gjuhës;

 • Problemet e kujtesës, periudhave të shkurtra të amnezi apo pamundësisë të kujtojnë ngjarjet e së kaluarës së afërt (njeri shumë qartë mund të përshkruajë gjithçka që ka ndodhur më shumë se 10-20 vjet më parë);

 • mosfunksionim i sistemit vestibular, humbje e bilancit;

 • mpirje të rënda në njërën anë, ndonjëherë edhe paralizë;

 • humbja e koordinimit, papritur, lëvizjet e pavullnetshme;

 • Personat shtrembërim, sidomos rreth gojës dhe syve;

 • probleme vizion.


 • Pash mini - diagnoza
  Para së gjithash, klinicisti kryer një studim të detajuar të pacientit para diagnozës dekretin. Pastaj, i emëruar zakonisht nga studimet radiografike e shpinë qafës së mitrës. Kjo ju lejon për të zbuluar qarkullim të dobët dhe mungesa e fluksit të gjakut në tru. Përveç kësaj, ajo është e rekomanduar për të bërë ultratinguj Doppler, angiografi (në rast të dyshimit të pranisë së arteriosklerozës). A duhet të ketë hulumtim Tomografi e kompjuterizuar e trurit për të gjetur se çfarë industria pësoi ishemi indeve.

  Për të kontrolluar funksionimin e sistemit kardiovaskular kryer echocardiogram dhe elektrokardiogramë. Këto procedura të nevojshme për të vendosur diagnoza përkatëse nëse pacienti vuan nga aritmia apo anomalitë e tjera të miokardit.
  Analiza biokimik i gjakut është përfshirë gjithashtu në listën e testeve laboratorike të detyrueshme. Ai përdoret për të marrë informacion në lidhje me proceset inflamatore në trup apo anemi.
  Pash mini - parandalimi
  Për të shmangur dëmtimin e indit të trurit, është paraprakisht e nevojshme për t'u kujdesur për shëndetin e tyre:


 • të hequr qafe zakonin e pirjes së duhanit, nëse është e mundur, dhe të abuzimit të alkoolit;

 • të caktojë kohë të mjaftueshme për pushim;

 • kryer të paktën një minimum prej ushtrimit çdo ditë;

 • çdo vit i nënshtrohen ekzaminimit nga mjeku dhe mos harroni parandalimin ekzistuese të sëmundjeve kronike;

 • periodikisht kontrolloni enët e gjakut të trurit.