Shenjat e sëmundjes Alzheimer


Çmenduri, e cila është konsideruar si një sëmundje zakonisht tipike për njerëzit e moshuar më shumë se 60-65 vjet. Por sëmundja Alzheimer në moshë të re të ndodhë, edhe pse shumë rrallë. Të dëmtojë lidhjet nervore në tru, për fat të keq, është e pakthyeshme dhe progresive vdekja indeve vetëm.

Fazat e AlzheimerGjendja është 4 faza:

 • Predementsyya , karakterizohet nga paaftësia për të kujtuar disa gjëra nga e kaluara të kohëve të fundit; përqendrohen, të mësojnë të reja, madje edhe informatat më të thjeshtë.

 • Çmenduri në fillim. Në këtë fazë, vërejtur shkeljeve motorike dhe funksionet e fjalës, shenja të qëndrueshme të çrregullimeve të kujtesës, mungesën e fjalorit.

 • Çmenduri Moderuar: humbja e aftësive të shkrimit dhe të leximit. Shtrembërimi i fortë i gjuhës, përdorimi i fjalëve të papërshtatshme dhe frazat. Përveç kësaj, kjo fazë është e karakterizuar pacientin pafuqishëm, pasi ai është i paaftë për të kryer veprime edhe më të thjeshta të përhershëm.

 • Çmenduri të rënda. Nuk është një humbje e shpejtë e mases muskulore, humbje e aftësive verbale, pamundësisë për t'u kujdesur për veten e tyre.


 • Alzheimer - Shkaqet


  Për të kuptuar faktorët që shkaktojnë sëmundjen, shpenzuar shumë kohë dhe të holla, të zhvilluar vaksinën eksperimentale, por shkaqet e sëmundjes Alzheimer nuk është sqaruar.
  Metoda e përjashtimit, ne mund të supozojmë se vetëm teori që meriton vëmendje është hipoteza e proteinave tau. Sipas proteinave saj hyperfosforylyrovannыy në formën e topa e fije shkuar në që bllokon parë transmetimin e impulseve nga një neuron në tjetrin, dhe pastaj shkakton vdekjen e qelizave të trurit.

  Kohët e fundit, ajo u besohet se Alzheimer shkaqet trashëgim, por dëshmi e kësaj teorie nuk ekziston.

  Si për parandalimin e sëmundjes Alzheimer?


  Nuk ka shkaqe të njohura e shumë e vështirë që të angazhohen në parandalimin e sëmundjes. Prandaj, parandalimi i sëmundjes Alzheimer është që të plotësoj dietë e peshkut të detit, perime të freskëta dhe fruta.

  Duhani dhe semundja Alzheimer


  Në kundërshtim me besimin popullor se nikotina përmirëson funksionin e trurit, studimet e fundit kanë treguar se pirja e duhanit jo vetëm parandalimin e sëmundjes Alzheimer, por edhe promovon zhvillimin e enëve të gjakut çmenduri - çmenduri të rënda.