Organike CNS


Sistemit nervor qendror është përgjegjëse për funksionimin e gjitha organeve. Shkelja e trurit çon në pasoja të pakthyeshme, duke rezultuar në humbjen e kontrollit të trupit. CNS organike butë mund të ndodhë në askujt, por fazë serioze kërkojnë trajtim të duhur.

CNS organike në të rrituritKrijimi i një diagnozë të tillë tregon një mangësi e trurit. Dëmtimi i tij është rezultat i përdorimit afatgjatë të barnave, alkoolit dhe përdorimit të drogës. Për më tepër shkaku i sëmundjes janë:


 • lëndimet;

 • prania e kancerit;

 • infeksionit;

 • ushtrim të tepruar;

 • sensibilitet ndaj stresit.


 • Simptomat CNS organike


  Me zhvillimin e proceseve patologjike vërejtur letargji, ulet në aktivitet, humbje e interesit në jetë. Në të njëjtën kohë ka indiferencë për paraqitjen e tij dhe papastërtia. Megjithatë, nganjëherë një pacient, në të kundërt, është shumë emocionuese, dhe emocionet e tij - e parëndësishme.
  Nuk janë karakteristikat e mëposhtme:

 • harresa, vështirësi në kujtuar emrat dhe datat;

 • përkeqësimi i aftësive intelektuale (shkelje të të shkruarit dhe aritmetike);

 • humbja e ish funksionet e të folurit, manifestuar në pamundësinë fjalë në një fjali të detyrueshëm;

 • hallucinations dhe iluzionet e mundshme;

 • mosmbajtjeje urinare në ditën;

 • reduktuar mprehtësi vizuale dhe dëgjimit.


 • Me zhvillimin e sëmundjes ekziston një përkeqësim i konsiderueshëm i pronave mbrojtëse të organizmit, mund të ndodhë pas efekte organike CNS, të tilla si:

 • meningjit;

 • neurosyphilis;

 • encefalit dhe infeksione të tjera serioze.


 • Në mënyrë tipike, sëmundja përparon dhe bëhet më tej shkaku i dezaptatsyy sociale dhe çmenduri.

  Diagnoza organike CNS


  Zbulimi me kohë i sëmundjes lejon trajtim për të filluar dhe të ndaluar zhvillimin e saj të mëtejshëm. Pacienti kryer trurin tomografi. Nëse ju gjeni enët e gjakut dëme dhe raste të njëkohshme të shkeljes së funksioneve njohëse të përfunduar diagnozën.

  Trajtimi i SNQ organike


  Trajtimi specifik i sëmundjes nuk është zhvilluar. Në thelb lufton me simptomat, gjatë së cilës pacienti përshkruara ilaçe për të normalizuar rrjedhën e gjakut në depresion trurit dhe eliminimin. Puna mendore zvogëlohet duke ndryshuar mënyrën e jetesës dhe dietë, e cila është veçanërisht e nevojshme në disa sëmundjeve të mëlçisë, arteriosklerozës dhe alkoolizmi.