Paresthesia e gjymtyrëve të ulët


Paresthesia e ulët gjymtyrëve (këmbëve) - çrregullim ndjeshmëri e lëkurës në këmbët e tyre. Kjo simptomë është e shoqëruar shpesh nga manifestime të tjera patologjike në çrregullime të ndryshme, dhe nganjëherë kjo është përpara shfaqjes së manifestimet kryesore të sëmundjes.

Simptomet e paresthesia ulët gjymtyrëKur parestezyyah këmbët ndjerë ndjesi shpimi gjilpërash e lëkurës, "zvarritje", djegur, forcimin e lëkurës. Në këmbët dhe gishtërinjtë kjo simptomë është më e shpeshtë. Viçat mpirje mund të shoqërohet me konvulsione dhe zona paresthesia hip është më e theksuar kur preku në lëkurë.

Arsyet për paresthesia ulët gjymtyrë


E përkohshme (janë) paresthesias, zakonisht të kushtëzuara nga faktorët e mëposhtëm:

 • Sipërfaqja e drejtpërdrejtë mekanik stimulim qëndron një nerv (në ndikim, squeezing dhe t d..);

 • çrregullime të përkohshme të qarkullimit të gjakut të këmbëve, e cila çon në përçarje e impulseve nervore (p.sh., qëndrimi i gjatë në një pozitë të pakëndshme);

 • efekte anësore pas duke marrë medikamente të caktuara;

 • mungesa e vitaminave B;

 • Sulmet migrenë, dhe kështu me radhë. d.


 • Nëse paresthesia përhershme ose rregullisht të ndodhë, shkaqet e këtij fenomeni janë:


 • ndryshimet degjenerative të shtyllës kurrizore, në pjesën e poshtme, një rezultat ka ngjeshja e rrenjet kurrizore nervore (dhimbje ulët mbrapa, shtyllën kurrizore diskale dhe t e..);

 • Tumoret malinje të shtyllës kurrizore, nervat periferike, dhe indet dhe organet e tjera, ku enët e gjakut dhe fijet nervore ngjeshur tumor;

 • diabetin dhe çrregullime të tjera metabolike që çojnë në shkatërrimin e indeve nervore dhe shkelje trofik;

 • sëmundje të zemrës, duke shkaktuar mungesa e furnizimit me gjak të indeve;

 • tuberkulozi i shtyllës kurrizore;

 • ndryshimet sklerotike në enët e gjakut dhe nervat;

 • polyneuritis, phlebitis, artrit;

 • Sëmundje Raynaud-së;

 • këmbët sindromi i tunelit;

 • komplikime pas operacionit në veprimtarinë e trurit apo shtyllës kurrizore, etj


 • Trajtimi i paresthesia ulët gjymtyrë


  Trajtimi këmba paresthesia varet nga arsyet që shkaktuan këtë simptomë. Për të sqaruar është e nevojshme për të kaluar një diagnozë të plotë të organizmit. Një shembull mund të jetë metoda e ekzaminimit me ultratinguj të gjymtyrëve të poshtme, apo me ultratinguj Doppler.

  Për masat e mundshme terapeutike në këmbë paresthesia përfshijnë:

 • terapi medikament (NSAIDs, analgjezike, relaksues muskujsh, vitamina, chondroprotectors dhe t e..);

 • chiropractic dhe masazh;

 • fizioterapi;

 • fizioterapi, etj