Depresioni Postpartum dhe se si të përballen me të


Grua e bukur! Ne e konsiderojmë çështje shumë të rëndësishme. Kjo vlen për pothuajse çdo seks më të drejtë. Një rast i rrallë kur një grua pas lindjes së homoseksual dhe në gjendje të gëzuar, të kënaqur me pamjen e tyre. Në mënyrë tipike, 60% e femrave pas lindjes janë në moralin serioze. Ne flasim për atë që është depresioni Postpartum dhe se si të përballen me të.
Së fundi kaluar 9 muaj të shtatzënisë, lindjes rënda (edhe në qoftë se dikush ata ishin të lehtë, është kalim kohe fun jo emrin), disa ditë në spital, ku të gjitha mendimet dhe veprimet tuaja janë fokusuar vetëm në fëmijën. Dhe këtu ju jeni në shtëpi. Ne duhet disi të ndryshojë mënyrën zakonshëm të jetës, për të rindërtuar. Ashtu si të gjithë të mirë, të ngushtë të shumëpritur fëmijë, kujdesin njeriun, por ju nuk jeni vetëm, asgjë, reflektimi në pasqyrë nuk është gjë tjetër veçse neveri, fëmija përfundimisht shkakton acarim, mashkull, sipas mendimit tuaj, humbur interesin në ju. Unë vetëm të listuara simptomat e depresionit Postpartum (PRD).Arsyet mund të jenë të ndryshme. Arsyeja kryesore - duket se ju po paguajnë pak vëmendje për të burrit dhe nënës. Bisedoni me ata (vetëm me qetësi, pa histerike), na tregoni për përvojat tuaja dhe të kërkoni ndihmë. Pas lindjes së fëmijës tek gratë ndryshimet hormonale ndodhin edhe kjo është një shkak i PRD. Por shumica e fajit për arsye psikologjike. Gjatë shtatzënisë ju do të, natyrisht, ëndërroja se si ka lindur një fëmijë, ju do të jetojnë së bashku dhe të mirë, por të përballet me realitetin se ne duhet të përgatisë, të larë, të ushqyer familjen, djali (ose vajza) mbahen duke qarë. Kjo mospërputhje është se nafantazyrovano dhe jeta e vërtetë e shkakton depresionin pas lindjes. Dhe, sigurisht, pamja pakënaqësi. Gratë mendojnë se pasi fëmija është i lindur, stomaku menjëherë humbur, dhe kjo shifër do të jetë "si më parë." Disa ndodh. Por ky është një rast i rrallë. Pjesa më e madhe e grave të vështira për të rivendosur ish-formë.


E pra, në qoftë se ju të ngushtë të kuptuarit e tyre sjelljen tuaj nuk mjaft të përshtatshëm (ju qeshni hysterically, atëherë me hidhërim duke qarë). Pas të ndihmuar njerëzit vendas në këtë situatë është e rëndësishme. Por situata mund të lindin në një mënyrë të ndryshme. Ju filloni për të "gatitu" shmanget. Atëherë ajo do të jetë shumë e vështirë.

Depresioni Postpartum është një domosdoshmëri për të trajtuar dhe se si për të përballuar.

Së pari, ju duhet për të fjetur. Ky është hapi i parë për të në mënyrë që të përballen me depresionin pas lindjes, sepse ajo rrit lodhje dhe pagjumësi. Sigurisht, fëmija ka nevojë për një shumë vëmendje, por në muajt e parë të jetës dhe shpesh janë në gjumë. Mundohuni të qëndroni së bashku. Nuk do të zhduket pelena tuaja të pista, pllaka, mos u bëni merak, nuk do të kandidojë larg. Nuk është çudi se ka një perceptim në mesin e njerëzve që flenë shëron të gjitha sëmundjet.


"frenuesit selektiv serotonin reuptake" do të ndihmojë me sukses të përballen me depresionin pas lindjes. Kjo antidepressant është i sigurt për fëmijën (në qoftë se ju ushqeni me gji). Por të marrë të drogës për një kohë të gjatë, doktorët nuk e rekomandojmë, sepse në këto kushte ndikim mbi fëmijët nuk është studiuar. Vendose rrezikun e dëmtimit të mirën e fëmijës për ju.

Mbështetje sociale, të tilla si një bisedë me një mik do të lehtësojë ankth tuaj.

Ndihmë profesionale - mënyra më e sigurtë për të përballuar me të depresionit Postpartum. Shkoni në një konsultim me një psikolog me përvojë ose psikoanalistit. Biseda duhet të jetë i sinqertë. Specialisti do të ndryshojë perspektivën tuaj mbi ngjarjet.


Merrni kohë për të pushuar. Duhet të qëndrojnë vetëm, pa një fëmijë. Për shembull, shkoni në dyqan. Kjo do të shkëpusin ty nga mendimet e rënda, do të zhduket.

Jo zapyraytes në botën e tij të vogël, një vend ku vetëm fëmija dhe problemet e saj lidhur. Shih lajmin, lexoni një libër.

Ruani veten. Shko në sport. Mos harroni, nëse ju nuk merrni të gjitha masat për korrigjim, ai nuk mund të korrigjohet. Ndihmuar veten!

Një tip i fundit, se si të përballen me depresionin pas lindjes. Bisedoni me nënat e reja njëjtë si ju. Talk, probleme ndajnë. Ndoshta kjo do të ju ndihmojë të shikoni.


Kujtoj fjalët e shkruara në rrjet e mbretit Salomon: "Gjithçka kalon. Dhe ajo do të marrë "