Polyneuropathy gjymtyrë të ulëta


Polyneuropathy (Shkurtuar PSP) - një shkelje e sistemit nervor periferik. Ndër simptomat e zakonshme të dalluar reduktuar ndjeshmërinë e disa zona të trupit, në varësi të cilën grupi i nervave të dëmtuara, por gjymtyrët e prekura shpesh, gjuhës, shije dhe faring. Gjithashtu PNP rënie të dukshëm të aftësive motorike, dhimbje në muskuj.
Trajtimi i polyneuropathy gjatë dhe e vështirë, shpesh bëhet kronike dhe progresive.

Shkakton polyneuropathy e gjymtyrë të ulëtPër të përcaktuar shkaqet e polyneuropathy duhet të kuptojnë objektin e studimit - domethënë, ajo që përbën sistemin nervor periferik.

PRP përbëhet prej proceseve të gjata të qelizave nervore që transmetojnë sinjale dhe duke luajtur funksione të ndjeshme dhe motorike. Ato janë të lidhura ngushtë me qëndrimin palcës kurrizore atje berthamat e tyre. Kur ata largohen mater fillojnë klasifikuar si fibrave nervore periferike. Në mënyrë për të dalë, ata ndërthuren me nerva autonome dhe kështu që ka nervat e plotë periferike.
Kur një nevropati, ndikon në një pjesë të caktuar të nervave periferike, dhe në përputhje me rrethanat, simptomat vërejtur në zonat e lokalizuara. Në gjymtyrë polyneuropathy simetrik manifestuar.

Në varësi të cilën nervat janë të dëmtuara, prodhuar disa lloje të polyneuropathy:

 • Kur neuronet motorike janë të dëmtuara, të cilat janë përgjegjëse për lëvizje, kështu që aftësia për të jetë e fortë në këtë lloj polyneuropathy humbur.

 • Në fibrave kontakt prekura që janë përgjegjëse për ndjeshmërinë, e cila ndërpre në masë të madhe në humbjen e këtij grupi të neuroneve.

 • Kur ka një shkelje të rregullores autonom e funksioneve autonome: hipotermi, ngathtësi dhe të tjerët.


 • Ndër shkaqet kryesore të polyneuropathy janë si më poshtë:


 • trashëguar;

 • autoimmune;

 • metabolike;

 • ushqimor;

 • toksike;

 • infektive dhe toksike.


 • Në zonën që është prekur me polyneuropathy, identifikohen dy:

 • aksonalnaya - aks prekur cilindër;

 • demyelinating - myelin prekur.


 • Aksonalnaya polyneuropathy e gjymtyrëve të ulëta ndodh në të gjitha llojet e sëmundjeve. Dallimi qëndron në përhapjen e abuzimit - kjo mund të jetë një reduktim në ndjeshmëri ose çrregullim i funksionit motorik. Duke pasur parasysh se polyneuropathy progresive ka, në ndjeshmëri të shqetësuar më parë dhe aftësinë motorike. Në disa raste, ndjeshmëria është i ruajtur dhe lëvizjet janë të kufizuara.

  Kur polyneuropathy dismetabolic e gjymtyrëve të poshtme fibrave nervore shell dëmtuar dhe kjo çon në dhimbje.

  Polyneuropathy gjymtyrë të ulët - Trajtimi


  Kur polyneuropathy toksike nga gjymtyrë të ulët ilaçe që përdoren për pastrimin e gjakut nga substancave të dëmshme, dhe metoda janë përdorur për zhvillimin e gjymtyrëve - emëruar Gjimnastikës ushtrime të cilat janë shumë të efektshme për çrregullime të lëvizjes.
  Kur polyneuropathy skajor ndijor e gjymtyrëve të caktuar të ulët ilaçe të dhe ointments të cilat ndihmojnë në rikthimin e ndjeshmërisë: një kompleks të vitaminave B, si dhe mjetet e rivendosjen strukturën e fibrave nervore.

  Trajtimi polyneuropathy ndijor e ekstremiteteve të ulëta është edhe një përpunim lokal - duke përdorur vajra të ndryshme (të tilla Balzamed).
  Për të reduktuar analgesics dhimbje përdorura topikale në formën e vajrave ose brenda. Nëse nuk ka efekt është ilaqet kundër depresionit të përdorura.
  Në polyneuropathy autoimune përshkruar prednisone dhe membrana plasmapheresis.