Shkelja e aparatit vestibular


Trajtimi i çrregullimit të sistemit vestibular mund të jetë i gjatë për shkak të faktit se jo në të gjitha rastet medikamente të ditës. Nëse keni marramendje, të shkakton të përzier dhe të humbasin ekuilibrin e tyre në hapësirë, në këtë rast, për të përcaktuar nëse për të fajësuar aparatin vestibular.
Këto simptome të njëjta mund të shkaktojë çrregullime neurotike dhe Dystonia vaskulare. Neuroses shoqëruar edhe nga ankthi, reagimi joadekuat ndaj ngjarjeve, dhe VSD, nga ana tjetër, të shoqëruar meteosensitivity.


Nëse simptomet tjera mungojnë, atëherë është yyazytsirnist që ndërprerë aparatin vestibular.

Arsyet shkelje aparati vestibular


Shkaqet e sistemit të abuzimit vestibular mund të jetë edhe sëmundjet dhe lëndimet:

 • kur mbante infeksioni mund të zhvillohet pezmatim nervi vestibular;

 • goditje transferimin, ishemi vaskulare e veshit të brendshëm mund të shkaktojë marramendje;

 • bllokim arterie auditory gjithashtu shkakton humbjen e koordinimit;

 • vestybulopatyya zhvillimin dehje dypalëshe me ilaçe;

 • Sëmundje Meniere - një sëmundje e veshit të brendshëm mund të ndikojë në sistemin vestibular;

 • otitis dhe sulfurik tape gjithashtu mund të ketë shumë shkaqe përçarje e aparatit vestibular;

 • dëmtimi traumatik i trurit;

 • epilepsi;

 • tumor cerebellopontine kënd;

 • skleroza e shumefishte;

 • patologji kranyovertebralnaya.


 • Simptomet e aparatit vestibular


  Nëse ju shkelë personi vestibular aparat ndihet i trullosur, të paturit e një konstante apo periodike. Swing, orientimi i varfër në hapësirë ​​të tregojë këtë sëmundje. Në rastet më të rënda të shkeljes së organeve njerëzore përjetojnë të përzier për shkak të marramendje konstante.

  Shkelja trajtim aparatet vestibular mjete popullore


  Trajtimi i aparatit vestibular duhet të përputhet me shkaqet e sëmundjes, p.sh., lezione infektive tregojnë bar-antiseptics (p.sh. kamomil). Kufizojë trajtim bimor në këtë rast është e pamundur.
  Në shumë sëmundje që lidhen me shkeljen e sistemit vestibular, mjekësia tradicionale ka mjete të posaçme. Pacientët janë të rekomanduara Aromatherapy me hala - fshij disa pika në tempujt e rajonit. Kjo do të thotë të relaksuar, dhe në të njëjtën kohë çon në ndjenjat dhe rrit përqendrimin.

  Gjithashtu për të eliminuar marramendje mund të ndihmojë Murriz çaj - ju duhet të krijoj 1 filxhan 1 tbsp. l. lëndëve të para dhe për të marrë një ditë për 05 gota.

  Përgatitjet për ngacmim të aparatit vestibular


  Për lehtësim të sulmeve vestibular Vertigo sugjerojnë ilaçe në vijim:

 • Medikamente Anticholinergic - ata të parandaluar zhvillimin e marramendje për shkak të inhibimit të strukturave qendrore vestibular;

 • antihistamines - Meklonzyn, Dymenhyd;

 • droga antiemetic - prometazina, Metokolopramyd.