Post-herpetike nevralgji


Virusi zoster lisë së dhenve shpesh prek fëmijët dhe të rriturit nuk janë të përsëritura. Por nëse ju reduktuar ndjeshëm imunitetin, virusi mund të ndodhë përsëri, këtë herë - si herpes zoster ose siç është quajtur, herpes 3 gradë. Mos u habitni gjitha sëmundjet lindin nga nje patogjen - Zostera. Për fat të keq, komplikimet e sëmundjes rritur rrezikshme. Nevralgji post-herpetike, trajtimi i të cilave mund të zvarritet për muaj dhe madje edhe vite, shpesh shoqëron herpes në të moshuarit.


Simptomet e post-herpetike nevralgji


Post-herpetike nevralgji zakonisht e bën vetë ndihet kur shenjat e jashtme e herpes janë përfunduar, shkuar në puçrra të dhimbshme, kruajtje ndalur. Fakti që pas fëmijë të infektuar me dhenve, virusi jeton në trup, duke u përqendruar në fushën e palcës kurrizore. Në këtë zonë është e padëmshme. Me dobësimin e imunitetit trupi ndalon prodhimin e një numër të mjaftueshëm të antitrupave dhe zoster mbaresa nervore të fillojë udhëtimin e saj jashtë për të lëkurës. Gjatë rrugës ai në masë të madhe dëmton qelizat nervore. Kur herpes shëruar, pacienti fillon dhimbje. Kjo - një simptomë e post-herpetike nevralgji, të bëjë vetë qelizat e njohura të prekur nga virusi. Shërim i tyre mund të marrë një kohë shumë të gjatë.

Shenja të tjera të post-herpetike nevralgji:

 • dhimbje të muskujve;

 • dhimbje të ngrirë;

 • të rrisë ndjeshmërinë e zonave të caktuara të trupit, derisa të pamundur të veshin;

 • dobësi, lëvizshmëri të kufizuar, mungesë të energjisë.


 • Karakteristikat e trajtimit të nevralgji post-herpetike


  Nevralgji post-herpetike dhe nervore trigeminal fibra të tjera nuk trajtohet me ilaçe, të përshpejtojë shërimin e qelizave të dëmtuara nuk është e mundur, ka një shans të vetëm të lehtësojë dhimbjen dhe për të ndihmuar trupin të shërohet më shpejt. Si mjet anastezik emëruar:


 • Panadol;

 • Neproksen;

 • Ibuprofen;

 • Tempalhin.


 • Në raste të rënda, terapisti mund të kalojnë bllokadën e dhimbjes duke përdorur kortikosteroidet dhe Anticonvulsants. Varësisht se si shumë të vazhdueshme nevralgji post-herpetike, pacienti mund të duhet ilaqet kundër depresionit dhe fizioterapi. Është e rëndësishme për të zhvilluar veprimtarinë motorike të muskujve, përndryshe mund të ketë paralizë.
  Trajtimi i post-herpetike mjetet juridike popullore nevralgji jo-ekzistente, ju mund të hiqni vetëm nervozizëm dhe për të zvogëluar simptomet duke e vendosur qese në zonën e prekur me hikërror ngrohtë. Eliminimi krem ​​Propolisi vaj ndihmon:


 • Propolisi, vaj gjalpë, nenexhik dhe pluhur mjaltë duhet të jenë të përziera në proporcione të barabarta.

 • Rub thotë spote probleme.