Encefalopati post-traumatik


Plagosje kokë shkallë Mekanike ose të rënda të moderuar të çojë zakonisht për çrregullime të trurit të të gjitha llojeve. Si rezultat, shpesh zhvillojnë encefalopati post-traumatik, i cili, edhe pse nuk është një sëmundje kronike, por paraqet një kërcënim të rëndësishëm për jetën normale dhe kapacitet njerëzore.

Post-traumatik i trurit encefalopati - shkaqetFaktori kryesor që shkakton këtë sindrom, është një lëndim në kokë, e cila mund të merret si rezultat i rënies nga lartësitë ose goditje një objekt të rëndë. Përveç kësaj, encefalopati post-traumatik më shpesh shihet në njerëz të cilët kanë vuajtur në një aksident me makinë. Shkalla e lëndimeve traumatike të trurit në këtë rast - të rëndë apo të moderuar.

Post-traumatik encefalopati - Simptomat


Shenjat e gjendjes patologjike manifestohen menjëherë, por pas një kohë, zakonisht është 1-2 javë. Gjithashtu vlen të përmendet është se prania, ashpërsia, intensiteti i simptomave varet fuqimisht në pafundësinë dhe fushën e dëmtimit të trurit.
Para së gjithash, pacienti vuan nga kujtesa. Frustrimi i saj manifestohet në pamundësinë për të ruajtur dhe riprodhuar informacionin marrë për aq kohë dhe në intervale të ngushta.
Shumica e pacientëve vërejtur shkelje të vëmendjes. Ata janë të shprehur në veprimet e pakoordinuara kryera, shpesh krejtësisht veprime pa kuptim. Njeriu është i shpërndarë, është e vështirë që të përqëndrohet dhe të përqendrohen në disa klasë.

Simptoma më të rënda të encefalopati post-traumatik - një shkelje e të menduarit. Dhe kjo mund të ndodhë edhe në përshpejtimin dhe frenimit në proceset rozuyazykah. Në rastin e parë ngre karakteristikat e mëposhtme:

 • spontane, pa i përgjigjet ngarkesës semantike e pyetjeve;

 • gjeste tepër aktive në rozyazytsi;

 • disponueshmërinë ide paarsyeshme.


 • Nëse ka inerci e të menduarit manifestohet:

 • Mungesa e mendimit personal;

 • Fjalimi i ngadalshëm;

 • letargji, apati;

 • letargji;

 • Vështirësia e përshtatjes duke ndryshuar tema në rozyazytsi.


 • Encefalopati post-traumatik 1 dhe 2 gradë gjithashtu mund të shprehet në vështirësi të sjelljes kontrollit. Simptomet kryesore Duhet të theksohet agresioni, armiqësi edhe për të mbyllur miq. Ndonjëherë ka sulme të epilepsisë zhvillon çrregullim vazhdueshme gjumit, një person përjeton siklet dhe problemet e ndryshme në sferën seksuale.

  Encefalopati post-traumatik të trurit - trajtim


  Trajtimi i sindromi i zhvilluar tërësisht. Emërohet drogë psychopharmacological që ndihmojnë për të normalizuar aktivitetin e trurit dhe përshpejtimin e proceseve metabolike në neuronet. Më efektive janë:


 • Tiotsetam;

 • Meksydol;

 • Эntsfabol;

 • Vestybo;

 • VINPOCETINE;

 • Noopept.


 • Ndonjëherë droga janë të nevojshme për të reduktuar presionin intracranial, por përdorimi i tyre është i justifikuar nëse pacienti vuan nga hipertensioni. Së bashku me të marrë këto barna është vizita e dëshirueshme psikolog të paktën dy herë në javë, çdo ditë që të angazhohen në trajnimin neuropsychological. Përveç kësaj, duke përdorur fizioterapi, akupunkturë, ushtrime të frymëmarrjes praktikë meditim (kryesisht - qigong). Gjatë periudhës së rimëkëmbjes është e rekomanduar për të udhëhequr një dietë të shëndetshme, shëtitjet e përditshme stërvitje, stërvitje pa mbingarkesë fizike.