Personi i vetëm Pulse, siç dëshmohet nga dimensioni i saj


Çfarë është pulsi i personit? Kjo Natyra luhatje tolchkoobraznoho dalin në muret e anijes, ata varen nga ciklet kardiak. Për të duhet të matur pulsin e nevojshme që njeriu qetësuar, pastaj një thumb dore. Nëse ekrani është prerë apo impuls jep jetë, kjo mund të tregojë se një person ka disa lloj anomali në trup. Koha kryesore për të përcaktuar natyrën e pulsin dhe të fillojnë trajtimin e hershëm.


Çfarë ligji i njeriut matet me pulsin

Çelësi për të matur pulsin ndjekin rregullat. Masa më e mirë e karotide ose arterie radiale. Nëse ju nuk mund të matur rrezatimin në arterie, që mund të gjendet në qafë nën nofulla dhe në arteries karotide. Nëse norma impuls i një personi, ajo varion 60-80 rrahje në minutë, është ritmike në natyrë. Për të marrë një rezultat të vërtetë, është e nevojshme të kujtojmë se norma masë të zemrës menjëherë pas ngrënies, alkoolit, pas stresit fizik, banjot e nxehtë apo dush pas marrëdhënieve seksuale dhe gjatë menstruacioneve, në çdo rast e pamundur.Çfarë bën pulsin matëse

Nëse norma e zemrës do të jetë më e ulët se 50 rrahje në minutë, kështu që ritmi i shqetësuar zemra dhe bllok zemra mund të jetë. Ky person mund të bie të fikët, ai ka një dobësi, ai shpejt lodhur, marramendje duket, sytë e errët njeriu. Nëse papritmas ulur normën e zemrës, ju duhet të konsultoheni me një mjek menjëherë të konsultoheni me një kardiolog, normë më të ulët të zemrës mund të tregojnë se ju keni probleme me sistemin kardiovaskular dhe norma e zemrës mund të bjerë në sëmundjet endokrine.


Në rastet e rritjes normës së zemrës - një qetësim njeri, por normës së tij të zemrës mësipërme chem90 rrahje ne minute, dhe takikardi në një pacient. Mos harroni se pulsi mund të bëhet më i shpeshtë për shkak të proceseve patologjike në trup, por në disa raste konsiderohet normale - pas eksitim, stërvitje, frika.


Takikardi është një sëmundje shumë e rëndë, prandaj është e rëndësishme që të konsultoheni me mjekun kur ka një sulm i takikardi, punës zemër të thyer, ventricles e zemrës janë të plota, ata nuk kanë kohë për të ngarkuar gjakun, sepse ajo ul presionin e gjakut, ul rrjedhjen e gjakut në të gjitha të brendshme organet, truri. Takikardi qarkullimi në fund të përzemërta, për shkak se ajo fillon për të zhvilluar sëmundje koronare të zemrës.


Çfarë bën normë aritmia

Nëse një person neritmichnyy impuls maj për një kohë krejtësisht të zhduken, zemra e njeriut është e bllokuar. Në rast se neritmichnyy pulsi përveç rreh normale, dëgjoni më shumë dhe ekstra të fortë goditje, ai thotë aritmia. Ne duhet urgjentisht të kërkoni këshilla mjekësore.


Cili është roli i mbushjes pulsin?

Plotësimi normë sugjeron probleme me sistemin kardiovaskular. Nëse një person, normë tjetër mbushje është e ndryshme në të djathtë dhe në të majtë, ai flet për sëmundje të zemrës. Nëse pacienti ka një impuls të dobët, është thënë se një person i presionit të ulët të gjakut apo anemi sëmundje. Norma normale të zemrës mund të ndryshojnë në varësi të arsyeve të ndryshme të dinë se nëpërmjet saj ju ndryshuar në mënyrë drastike, ju menjëherë duhet të kërkojnë kujdes mjekësor.


Norma normale të zemrës tek njerëzit

1. Një fëmijë i lindur pas një impuls prej 140 rrahje në minutë.


2. Deri në 1 vit në normë të fëmijëve është pulsi 130 rrahje në minutë.


3. Nga 1 vit deri në 2 vjet 100 rrahje në minutë.


4. Me 3 vjet në 7 vjet impuls 95 rrahje në minutë.


5. Në moshën e mesme normë është pulsi 72 rrahje në minutë.


6. Në moshën e lartë të 65 rrahje në minutë.


7. Kur sëmundja 120 rrahje në minutë.


8. Para vdekjes së 160 rrahje në minutë.


Në çfarë kohe është e mirë për të matur pulsin?

Koha më e mirë për të matur shkalla e zemrës është nga 11 orë deri në 13 orë në mes darkë dhe mëngjes. Ishte në këtë kohë pulsin e qetë dhe stabile.


Kontrolloni statusin e shëndetit përmes rreh impuls

Me pulsin rrahjes mund të mësojnë person i shëndetshëm apo i sëmurë. Nëse një person është i shëndetshëm, fryma e tij çdo dhe të nxjerr për deri në 6 rrahje zemre. Në pulsin ulët - rreh 3 rreh, rritur impuls - 7 rreh rreh.


Nëse mposhtur 3-1 kjo tregon se autoriteti kryen plotësisht funksionin e tij nëse ka sëmundje - ftohtë, ushqim të nxehtë mund të merret dhe të produkteve të ngrohjes.


Nëse rreh nga 7 në 10 kjo sugjeron se rritja organet funksionalitetin mund të marrin sëmundje të ngrohjes.


Është gjithashtu e rëndësishme për t'u marrë parasysh se në të gjitha 100 rreh, pulsi duhet të jenë të qetë, të shtrënguar. Në qoftë se pulsi është i parregullt, kështu që një person është i sëmurë.


Nëse një person vuan ndjeshmëri magnetike, kur një stuhi magnetike, ajo ul presionin e gjakut, veçanërisht njerëzit që vuajnë nga tensioni i ulët i gjakut, pulsi quickens kohë.


Nëse rritur në mënyrë dramatike tensioni i gjakut, përpjekje impuls janë të tendosura.


Pulse mund të ndryshojnë në kohë të ndryshme të ditës, siç ndodh shpesh në 10 dhe 18 orë.


Nuk rekomandohet fizikisht rifilluar me 13 në 14 orë, gjatë kësaj kohe të bounces maksimale impuls. Ne nuk mund në këtë kohë në banjë me avull, masazh, vërehet ndjeshmëri të temperaturës.


Ne duhet të kujtojmë se çdo normë individuale të njeriut impuls, impuls të rralla konsiderohen 32 rrahje në minutë, me takikardi - 200 rrahje në minutë.


Pulse pushimi gjatë ushtrimit mund të ulet, duke trajnon trupin.


Në shkalla e zemrës në pjesën tjetër mund të ndikojë dhe hëna, burrat impuls mund të rritet në masë të madhe hënën e re, gratë bien në hënë e plotë.


Sepse kjo mund të ndryshojë pulsin e njeriut në pjesën tjetër?

1. Nëse dështimi i zemrës, pulsi është i ngadalshëm dhe i dobët.


2. Një person i shëndetshëm ka intervale të barabarta kohore kur të matur pulsin.


3. Nëse aritmia ka intervale të ndryshme impuls.


Kështu, matja impuls njerëzor i vetëm mund të ketë një rezultat shumë të rëndësishëm për personin duke përdorur ato mund të gjenden në shumë sëmundje, për të zbuluar problemet e sistemit kardiovaskular për të përcaktuar normën e zemrës. Është e rëndësishme për të mësuar se si për të matur saktë pulsin. Kjo do t'ju ndihmojë në situata kritike për të provuar pulsin e njeriut. Në çdo rast, në qoftë se pulsi është i shqetësuar, dhe personi ndjehet keq, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek.