Ushtrim i thjeshtë dhe efektive në osteoporozën


"Silent Killer", "epidemi e heshtur" - kjo shpesh është referuar si osteoporozën. Kjo është një sëmundje progresive sistemike skeletore të shkaktuara nga metabolike (metabolizmit) në kockave dhe është karakterizuar nga një rënie në densitetit të kockave, brishtësinë e tyre të lartë.
Një shqyrtim i kujdesshëm i çdo personi 3 pas dyzet viteve duket këtë sëmundje. Dhe gjëja e parë që mund të ndihmojnë - ky ushtrim në osteoporozën.
Mjekët rekomandojnë masat e mëposhtme parandaluese:
Së pari, ne duhet të i kushtoj vëmendje të veçantë për stilin e jetës tuaj dhe dietë. Trupi duhet të marrë çdo ditë vitaminë D mjaftueshëm dhe kalcium. Nëse ushqimi i konsumuar ato të mjaftueshme - të jenë gjithashtu të pirë komplekset minerale.


Së dyti, rol të rëndësishëm ka luajtur nga aktiviteti fizik. Për shembull, në qoftë se arthrosis rekomanduar për të minimizuar Sporteve, osteoporozën, në kontrast, ushtrim i moderuar mund të ketë një efekt pozitiv, sepse ai kontribuon në përmirësimin e kockave dhe kockave qelizat punojnë si duhet.
Aktiviteti fizik është i rëndësishëm si në trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve

Ne trajtuar osteoporozën duke përdorur gjimnastikë


Palestër osteoporozën është konsideruar si një trajtim me të vërtetë efektiv për këtë sëmundje. Gjatë kryerjes stërvitje të rregullt, së pari formuar muskulaturë, së dyti, të mbështetur nga trashësia e eshtrave. Dhe sigurisht, një metodë terapeutike nuk ka contraindications dhe efektet anësore specifike të barnave. Trydtsatymynutnaya Lëvizja e rregullt disa herë në javë mund të rrisë në masë e kockave me 5% dhe në mënyrë të konsiderueshme të dobësojë progresion sëmundje. Klasa mund të fillojë në çdo moshë. Gjëja kryesore - për të gjetur një grup të përshtatshëm ushtrimesh me osteoporozën të cilët nuk do të japin një skelet dobësuar Bandwidth shumë e madhe, por në të njëjtën kohë do të forcojë muskujt tuaj.

Të gjitha shërim ndihma sportive?


Në këtë rast nuk mund të përgjigjet pa mëdyshje. Pavarësisht nga fakti se ushtrimi i përmirëson në mënyrë të konsiderueshme me këtë sëmundje të ndërlikuar, lloje të caktuara të ushtrimit me osteoporozën edhe mund të jenë të rrezikshme për pacientët. Grup të zgjedhur në mënyrë të paligjshme të ushtrimeve mund të shkaktojë dëmtime të rënda dhe madje edhe thyerje.
Ajo duhet të marrë parasysh dy faktorë të rëndësishëm:
shëndetin e përgjithshëm,
numri i mases humbur kockave.
Kjo është arsyeja pse, përpara se të filloni kursin, duhet të konsultoheni me një mjek i cili do të testojë për të përcaktuar dendësia e kockave dhe ju tregon cilat ushtrime janë më të dobishme për ju dhe të sigurt.

Zgjedhja ushtrimet e duhura


Personat që vuajnë nga osteoporoza, rekomandon këto lloje të aktivitetit fizik:
gjimnastikë për të forcuar muskujt këmbë - ngjitje shkallët, vallëzimi, në këmbë;
trajnim forcë, duke i lejuar për të forcuar shpinën dhe hovering mbi bar;
Not dhe ujë gjimnastikë të cilat në mënyrë të favorshme të ndikojnë në të gjitha grupet e muskujve;
Ushtrimet për fleksibilitet - yoga, shtrihen.
Në mënyrë ideale, veprimtaria javore fizik duhet patjetër të përfshijnë ushtrime të alternuara me të gjitha të mësipërme 4 grupe.
Parimi themelor i terapisë fizike - "Të gjitha ushtrimet pa dhimbje!"

Si shembull tregues për ata që sapo vendosur për të filluar trajnimin, ju mund të sjellë ushtrimet e mëposhtme:
Ulur në një pozitë të rehatshme, kthesë e armëve në bërryla dhe ngadalë shmangur shpatullat mbrapa, duke e çuar teh të mirë. Pikat deri 5 dhe relaksohuni. Përsëriteni 9 herë.
Ulur, duart drop down. Marrja 20-25 mocionet rrethore përgjatë supet dhe të njëjtën çdo shpatullën veç e veç.
Ulur, vënë palme tuaj në rajon zverku, duke e bërë frymë, bends bërryl mbrapa dhe numërimin në 5. Mbi nxjerr, të pushojnë duart. Përsëriteni 9 herë.

Ulur, vuri duart mbi gjunjët e tij. Duke u përpjekur për të zgjas të gjitha muskujt, numërimin në pesë dhe relaksohuni. Përsëriteni 9 herë.
Shtrirë në shpinë të tij, duke e bërë 6 herë normale shtrihen.
Shtrirë në shpinë, të shtrënguar të dy gjunjët në barkun e tij, duart e tij në mënyrë të vendosur koprrac konsiderojnë 5 dhe liruar. Mjafton 7 reps.
Shtrirë në shpinë të tij për dy minuta imitoj kicking çiklizmit aktive.
Shtrirë në anën e tij, mbështetur dorën e tij të lirë. Heqin drejt lart, do ta mbajë atë në peshore, duke numëruar në 5 ngadalë të bjerë. Përsëriteni alternuar 9 herë.

Duke qëndruar në të katër këmbët, duke e bërë Bending ngadalshëm / devijim mbrapa. Përsëriteni 7 herë.
Ushtrimi duhet të fillojë me ngarkesë minimale, gradualisht duke rritur numrin e repetitions dhe kohëzgjatjen e trajnimit.
Gjatë klasës duhet të shmangin ndonjë lëvizje të papritur, stresi intensiv - ato ushtrime që mund të rrisë rrezikun e frakturave. The "dietë" Mësimet nuk duhet të përfshihen drejtimin, duke kërcyer, shpatet e mprehta, squats, bends në bel. Ushtrime terapeutike në osteoporozën duhet të bëhet me një ritëm të moderuar. Gjithashtu ndalohet çdo barrën ups, shtangë dore, barbells, shtangë dore.


Ju duhet të jetë tepër i kujdesshëm kur të angazhohen në tenis, golf, kryerjen e disa postures yoga. E detyrueshme duhet të ndjekë të gjitha rekomandimet e mjekut tuaj ose të ushtrojë instruktor profesional. Ju nuk mund të rrisë ndjeshëm intensitetin e stresit dhe ushtrimeve të ndryshuar pa u konsultuar më parë me një specialist.
Në muajt e ngrohtë, klasa janë të rekomanduara për notim në natyrë në pishina natyrore apo çiklizmit në natyrë. Në dimër, dhoma në të cilën klasa marrë vendi duhet të ventiluar mirë, kërkon një rrjedhë e vazhdueshme e ajrit të freskët.

Konsultimi në kohë, mënyrë jetese të shëndetshme, një dietë të ekuilibruar, të ushtrojë terapi synon ruajtjen tonin e muskujve dhe forcimin e kockave - dhe jo osteoporozën nuk do të trembë ju!
Të kujdeset për veten dhe të qëndrojnë të shëndetshme!