Afazi ndijor


Afazi ndijor karakterizohet nga humbja e aftësisë për të kuptuar gjuhën e folur. Pi fiziologji të tilla shkelje e dëgjimit nuk është i paaftë dhe pacienti dëgjon çdo gjë në mënyrë të përkryer, tha ai, por që nuk mund të interpretohet dëgjohet.

Shkaqet dhe simptomat e afazi ndijorAfazi ndijor ndodh kur lezione kortikare dashuri Analyzer akustike. Ky proces patologjike është lokalizuar në zonën e sipërme të lob përkohshme të lëvore cerebrale. Ekspertët gjetur shumë shkaqet e këtij lloji të sëmundjes.
Pothuajse të gjitha format e afazi ndijor shkaktuar:


 • lezione neoplastike e pjesëve neocortex e procesit;

 • zhvillimin e sëmundjeve inflamatore;

 • lëndimet traumatike;

 • encefalit;

 • leykoэntsefalytamy;

 • Semundja Pick.


 • Disa psyhrastroystv gjithashtu provokojnë zhvillimin e çrregullimeve perceptimi fjalim. Shumë shpesh afazi ndijor pas një goditje në tru shfaqet.
  Një person që vuajnë nga ky problem mund të flasin, por vetëm mbetje e fjalëve mes tyre ata nuk kanë asnjë lidhje. Kështu një shtet i shoqëruar nga aktiviteti të rënda fizike dhe emocionale në rritje. Një pacient me afazi ndijor në shumicën e rasteve në gjendje të kryejë kërkesë të thjeshtë (të ulen dhe nxori dorën e tij, të mbyllë sytë tuaj) dhe madje edhe të djegur përsërisin fjalë të thjeshta monosilabik, por që kuptimin dhe vlerën e kërkesave dhe fjalët që ai nuk është i vetëdijshëm.

  Për të kuptuar një person me këtë problem pothuajse e pamundur. Leximi dhe shkrimi ata vulgarisht shkelur, edhe pse në disa raste funksioni është cheating. Afazi shqisore mund të kenë simptoma të tilla si:

 • akalkulyya;

 • hemianopsia verhnekvadrantnaya;

 • shkelje të orientimit djathtë e majtë.


 • Trajtimi afazi ndijor


  Mjekësi sot beson se trajtimi ndijor afazisë pothuajse në të gjitha rastet e pakuptimtë. Por si praktika tregon rezultate pozitive e mundur, por vetëm në forma të buta të sëmundjes, dhe ky proces do të marrë disa vjet.

  Sindromi i afazisë ndijor trajtuar me sesione me një terapist fjalim, afaziolohom. Ata duhet të fillojnë të mbajnë javën e ardhshme, pas sulmit, një goditje apo disa ditë pas shërimit në sëmundje të tjera. Është e rëndësishme gjatë terapisë nuk e ka rregulluar vëmendjen e tij në defekt e pacientit, të inkurajojë edhe sukseset më të vogla dhe për të shkëmbyer informacion midis tij dhe mjeku.