Simptomet e inflamacion i nervore fytyrës


Ose inflamacion i neurit fytyrës nervore - një sëmundjeje të rëndë, e cila është e shoqëruar me dhimbje dhemb. Ajo ka dy forma:

mononevrit - ndezi vetëm një nervore,
polyneuritis - është prekur nga disa nerva.


Sëmundja e nervore fytyrës mund të ndikojë në çdo person, por rrallë është diagnostikuar në fëmijët nën pesëmbëdhjetë vjeç dhe personat mbi gjashtëdhjetë. Përafërsisht dhjetë për qind e pacientëve rikthim është e mundur, në të cilën zakonisht vuan një tjetër fytyrë anë. Në disa pacientë, simptomat që tregojnë dashuri e nervore fytyrës, vazhdojnë gjatë gjithë jetës.Shkaqet inflamacion i nervore fytyrës

Humbja e nervore fytyrës ka dy forma - fillore dhe të mesme. Në terren rastin e parë pjellore për sëmundje është lodhje kronike, stresi, kundër të cilit edhe banale pas hipotermi mund të ndodhë pezmatim nervi i nervore fytyrës.

Neurit sekondar është një komplikim e një sëmundje. Është infeksion jetike:

pezmatimi i veshit të brendshëm dhe pectoris, si nervore fytyrës është afër, infeksioni mund të përhapet me lehtësi për ta,
Gripi, herpes - kur viruset të hyjnë në gjak, ata u shpërndanë në të gjithë trupin, duke zvogëluar mbrojtjen e saj, e cila çon në formimin e lezione inflamatore, duke përfshirë nervore personale,

infeksion në dentisti - një rast shumë i rrallë
sëmundje të tjera infektive karakter - dehjes, çrregullimeve metabolike, diabeti, sëmundje vaskulare, dhe alkoolit,
imunitet të ulët - në qoftë se funksioni mbrojtës i trupit punojnë mirë, infeksioni nuk zhvillohet, përndryshe trupi nuk mund të luftuar sëmundjen, duke shkaktuar komplikime të tilla si inflamacion i nervore fytyrës.


Shenjat e inflamacionit të nervore fytyrës

Nëse nervore fytyrës është dëmtuar, simptomat më tepër e dhimbshme dhe ndjeu në çast. Këto përfshijnë:


asimetri të fytyrës, qoshet e gojës dhe syve nuk do të bien bashkimin, nasolabial folds praktikisht zhduket
dhimbje të forta në nofulla,
gjysmë të përballet me nuk lëvizë,
Dhimbje të forta të ngrirë në vesh
Perceptimi i dhimbshëm i tingujve të mprehta,
paraliza e muskujve të fytyrës në njërën anë,
dhimbje koke,
i holluar me ujë ose, sytë e thatë,
shkelje e shije.


Tabloja klinike vërejtur në dëmin e fytyrës nervore, është e ndryshme, nuk është një dëm i madh rëndësia nervore. Në patologjinë bazë është vërejtur vetëm në pacientët me dobësi të muskujve. Kur inflamacion ndodh në trurin e urës, ka parezë e muskujve të fytyrës, e cila është shoqëruar me strabismus konvergjent. Simptomet kryesore së bashku me dëgjim të shfaqet kur nervore fytyrës habitur në dalje nga fuçi e trurit, si në këtë rast ka shkelur dhe nervore auditory.


Simptomet e dëmtimit të nervit fytyrës janë të theksuara. Kjo mund të vërehet se pacienti nuk mund bilbil dhe puthjeve. Ushqimi mund të merrni mbërthyer në mes të dhëmbëve dhe faqe të prekur. Reduktuar ose corneal plotësisht mungon, vetullor dhe reflekset lidhës. Në shumicën e rasteve atje hyperakazys dhe skuqje herpetike në kanalin e veshit.

Në qoftë se shenjat e paraliza e muskujve të fytyrës apo dobësi duhet të kontaktoni mjekun tuaj për të kuptuar arsyen e vërtetë për këtë, për të identifikuar sëmundjen dhe të nënshtrohet trajtimit.


Trajtimi i pezmatim nervi i nervore fytyrës

Për të identifikuar plagë fytyrës nervore, thjesht ekzaminim mjekësor. Nëse trajtimi për shërim në kohë, të plotë është e garantuar. Ka disa metoda të trajtimit të lezioneve të fytyrës nervore, por rezultatet më të mira mund të arrihen vetëm terapi. Ajo siguron akupunkturë, ilaç bimor, acupressure, ngrohje, fizioterapi, mjekim. Zakonisht, mjeku përshkruan:
Barna antivirale, detyra kryesore e të cilit lufta kundër shkaqet e pezmatim nervi i nervore fytyrës,

Kortikosteroidet - droga të fuqishme që shpejt lehtësimin inflamacion.

Përveç kësaj, gjatë terapisë hormon dhe qetësuesve emëruar. Kohëzgjatja e trajtimit të shkonin 14-30 ditë. Shërim të plotë mund të ndodhë në periudhën prej gjashtë muaj deri në një vit.

Të gjitha masat terapeutike vënë detyrë rimëkëmbjen e fibrave nervore të dëmtuara, duke eliminuar inflamacion në nervore të veçantë, të rritur imunitetin, normalizimin e qarkullimit të gjakut, duke siguruar muskujt e fytyrës nga të lëvizin.


Prognoza për shumicën e pacientëve është e favorshme - Shtatëdhjetë e pesë për qind e pacientëve shërohen plotësisht. Nëse paraliza e muskujve të fytyrës është ruajtur për më shumë se tre muaj, shanset e shërimit të plotë janë ulur. Nëse pezmatim nervi fytyrës nervore të shkaktuara nga dëmtimi apo sëmundjet e veshëve, funksioni i muskujve nuk mund të shërohen. Me çdo episod të njëpasnjëshme rikthim të sëmundjes më të rënda dhe të zgjatur periudhën e rimëkëmbjes.

Parandalimi i sëmundjes është për të parandaluar hipotermi dhe dëmtime në kokë, trajtimi në kohë i sëmundjeve oportune.


Komplikimet nga inflamacion i nervore fytyrës

Kur pezmatim nervi i nervore fytyrës shkon në një formë të butë, të gjitha simptomat zhduken pa lënë gjurmë. Në rastet më të rënda, komplikimet e mundshme:

dëme të pakthyeshme nervore
regrowth e gabuar e fibrave nervore, duke rezultuar në lëvizjet vëzhguara myyazytsilni muskujt e tjerë,
thatësi të rëndë të syrit,
humbja e shikimit për shkak të pamundësisë për të qepallë më të ulët - e pjesshme ose e plotë,
atrofi ndonjëherë.