Simptomat dhe trajtimi i muskujve sindromi dardhe


Dardhë sindromi muskujve - një dhimbje që ndodhin pranë mollaqe arsyet shumë të ndryshme. Shpesh këto japin dhimbje në zonën e organeve gjenitale dhe në hip dhe këmbën. Trajtimi i sëmundjes përfshin marrjen e shpëtoj nga dhimbjet që pengojnë jetën e plotë të pacientit dhe për të eleminuar shkaqet e këtij lloj dhimbje.
Shumica sindromi muskujve dardhë pengon njerëzit që vuajnë nga dyskohennoho nervit shiatik. Por kjo nuk është shkaku i vetëm i sëmundjes.


Shkaqet e sëmundjesShkaqet e muskujve sindromi dardhe janë jashtëzakonisht të ndryshme, mund të jetë mjaft themelore, por mund të jetë natyra shumë e ndërlikuar. Kështu, shfaqja e simptomave të tilla mund të çojë mbingarkoj banale muskujt dhe ligaments në fushën e mbrapa dhe këmbët, dhe mbingarkesës dardhë e muskujve, i cili ndodhet nën vithe.
Shpesh shfaqja e dhimbjes çon osteokondroza mesit apo ndonjë sëmundje të organeve pelvike.

Në rast se për ndonjë arsye të muskujve dardhë është i përflakur, ajo fillon të compress sciatic nervore, e cila është e vendosur në mes të tij dhe ligament sacro-spinous. Compression zgjatur çon në shkelje të anijeve, dhe hequr dhimbjen. Por në mënyrë të veçantë në bazë të këtij sindromi muskujve dardhë zhvillon rrallë.
Përveç sa më sipër, shkaqet e muskujve sindromi dardhe mund të shërbejnë si vijon:

 • Crick

 • lëndim në rajonin e mesit dhe kryqe

 • dëmtim në muskujt gluteal

 • hipotermi

 • vendosur dobët shtënë në fushën e muskujve dardhe

 • miofastsyty myositis


 • Simptomat  Sigurisht, më e habitshme muskujt dardhë sindromi simptomë janë dhimbje të fortë në mollaqe, të cilat mund të dhemb apo djegur dhe japin një këmbë apo kofshë. Por përtej kësaj, ju do të njohin këtë sëmundje dhe manifestimet e mëposhtme:

 • ka probleme me bending së skajin më të ulët të faktit se këmbë ose këmbë duket dobësi

 • lëkurës në zonën e prekur bëhet e zbehtë ose kaltërosh në përgjithësi, thotë se e thatë

 • buzë e jashtme e këmbës ulët ose këmbë mund onemet

 • sëmundje në dhimbje prekura këmbë të duket se provokon zhvillimin e çalim përkohshëm

 • një ndjenjë se gjymtyrë të ulët, të cilat japin dhimbje të përhershme të ngrirë

 • Ndërtuar përgjatë gjymtyrëve të ulët provokon shfaqjen e dhimbjes


 • Trajtimi i sindromi dardhe metodat e muskujt popullore


  Për fat të mirë, në rastin e trajtimit cilësor dhe në kohë, muskujt sindromi dardhë shpejt dhe me sukses shërohet.
  Kjo sëmundje është e dobishme për të praktikuar masazh terapeutik, përveç kësaj, ka një fizioterapi veçantë në trajtimin e muskujve dardhë. Kjo është një ushtrim kompleks, zbatimi i të cilave do të japë pacientin nga dhimbjet e pakëndshme dhe të ndihmojë në eliminimin e sëmundjes vetë. Një përjashtim është një sindrom shkaktuar nga sëmundjet e organeve të legenit. Në këtë rast, duhet së pari të merret me kauzën - që të marrin trajtim të organeve të prekura.

  Ushtrime terapeutike


  Këto ushtrime gjimnastikore janë mjaft e thjeshtë, ata mund të kryejnë një njeri me absolutisht asnjë trajnim fizik. Ky kompleks do të promovojë muskujve relaksimit dardhë.
  Ushtrimi 1

 • Gënjeshtra mbi kurrizin tuaj

 • këmbët përkulem në gjunjë dhe këmbët Oprah ata për çdo gjë, të tilla si një mur - dhe në pozicionin e fillimit është pranuar

 • pastaj butësisht hark dhe holluar gju

 • Bëni këtë ushtrim ngadalë


 • Ushtrimi 2

 • të marrë të njëjtën pozicionin e fillimit, si në ushtrimin e parë

 • Lidhu me këmbët

 • pastaj lëvizjet vend tharë shtyjë një tjetër një gju

 • 04:57 sekonda për të ndryshuar shtyn deri

 • kur kryen këtë ushtrim është e dëshirueshme që të mos përdorin armët dhe se si të përfshijë më të mirë hip


 • Ushtrimi 3
  Për të kryer këtë ushtrim ju duhet një asistent, ajo duhet të jetë për ju.

 • Uluni në një karrige

 • këmbët gjerësisht larg dhe gjunjët së bashku të lidhur

 • Tani provoni këtë pozitë ngriteni

 • gjunjë mund të ndarë vetëm në fund kur ju jeni tashmë pothuajse të qëndrojë në këmbë

 • Keni nevojë për ndihmë për të ai mbajti dorën e tij për ju në fund kur ju merrni deri në pozitë të pakëndshme


 • Kur gjendja juaj përmirësohet disi e dobishme ndonjëherë për t'u ulur në një qëndrim të "këmbë për këmbë" dhe për t'u ulur kështu për disa kohë.

  Muskujt dardhë sindromi Parandalimi


  Për muskujt dardhë sindromi nuk janë të shqetësuar se ju përsëri apo jo lindur fare, ndiqni këto rregulla të thjeshta:

 • Të çojë një jetë të shëndetshme

 • Mos harroni se ngarkesa në trup duhet të jetë gjithmonë i moderuar