Simptomat dhe trajtimi i sëmundjes Alzheimer


Sëmundja Alzheimer është manifestimi më e zakonshme e çmenduri të fituara që prek kryesisht njerëzit në moshë të vjetër. Për shembull, në SHBA, rreth 30 për qind e njerëzve të moshuar që janë në shtëpi për vuajtjet e moshuar nga sëmundja Alzheimer. Gjithashtu sipas medstatystyky Shtetet e Bashkuara, është një formë e çmenduri progresiv apo çmenduri vdekje çdo banor i katërt veror të Shteteve të Bashkuara.
Për herë të parë ky manifestim i çmenduri fituar përshkruar mjeku A. Gjermanisht Alzheimer, më shumë se 100 vjet më parë. Në fillim të sëmundjes ndikon në pjesët e trurit përgjegjëse për gjendjen e kujtesës, kështu që së pari Alzheimer atribuohet gabimisht në manifestimin e sklerozë të shumëfishtë të lidhur me dëmtimin e enëve të gjakut të trurit. Por në fakt në çmenduri ndikon neuronet, duke çuar në përçarje e sinjaleve dhe lidhjet në mes qelizave nervore. Ajo është me këtë në njerëzit është përkeqësuar kujtesë, ajo pushon të perceptojnë botën, ndërprerë aftësinë e të menduarit të strukturuar si duhet, ajo është veçoj.


Shkaku i sëmundjesNë paraqitjen e shkeljeve të lidhjeve nervore midis zonave të ndryshme të trurit, e cila manifestohet në zhvillimin e sëmundjes Alzheimer është ndikuar nga disa faktorë:

 • Mosha, njerëzit mbi 65 vjet, rreziku i formave progresive të rritet çmenduri në mënyrë dramatike.

 • Trashëgim.

 • Prodhimi i tepërt i një proteine ​​të veçantë përgjegjës për transportimin e kolesterolit.

 • Sëmundje të zemrës, hipertensionit, atherosclerosis.


 • Simptomat  Duhet të theksohet se sëmundja prek kryesisht ata që nuk janë përdorur për të shkarkuar informacionin trurin tuaj dhe nuk i pëlqen për të detyruar atë për të punuar. Pra, njerëzit që janë slaboobrazovannыmy, rreziku i çmenduri në rritje e moshuar në mënyrë dramatike.

  Më shpesh dukuri kryesore simptomë i çmenduri në një fazë të hershme është dëmtim kujtesës. Simptoma të tjera lindin më vonë në varësi të fazën e tij.
  Kështu në fillim, dritë fazë e sëmundjes, një person është i shqetësuar kujtesë, do të thotë ajo fillon të harroj se çfarë ka ndodhur kohët e fundit. Ai humbi interesin në jetë, prishin funksionin njohës, ajo tashmë është duke u bërë jointeresant marrë dhe përpunojë informata të reja. Njeriu është i shqetësuar të menduarit logjik, ai e harron në lidhje me detyrat e tyre të përditshme, bëhet nervoz për asnjë arsye.

  Sëmundje më vonë kalon në fazën e mesme, në të cilin një person harron për gjërat natyrore të gjumit, ushqimit dhe higjienën personale. Ai harron njerëzit shumë kohë për të folur për të njëjtën gjë, harrojmë për atë që ka ndodhur pak minuta më parë. Pastaj vjen faza e vështirë të çmenduri, i cili është shoqëruar nga humbja e kontrollit mbi korrigjimit natyrore nevojave, përjashtimit, gjumë të gjatë, adresa konfuzion. Përveç kësaj, një person fillon të dhemb sëmundje të ndryshme infektive, ka humbur shumë peshë.

  Sinjali i alarmit shenja pas • njerëzit të përballen më me punë dhe punët, e cila u është dhënë me lehtësi;

 • Situata e njohur duket i huaj për atë dhe ai fillon të humbasë;

 • fillon të higjienës personale lënë pas dore;

 • pyet shpesh.


 • Parandalimi dhe trajtimi


  Është e nevojshme që të pranojnë se ende nuk ka parandalimi efektiv i çmenduri dhe barnave që mund të reduktojnë ndjeshëm sëmundje.
  Kryesisht i kufizuar në masat psikosociale të trajtimit dhe veprimet e nevojshme për t'u kujdesur për pacientët në fazat e moderuar dhe të rënda.
  Kohët e fundit, ka dëshmi se simptomat zvogëlohet me kalimin e dietës mesdhetare. Dieta e pacientit duhet të përbëhet nga perime, fruta, produkte me origjinë detare, verë e kuqe, vaj ulliri.

  Që nga Alzheimer aktivitetit shqetësuar imunitar të sistemit nervor, ju duhet të përdorni herbs ton sistemin nervor dhe efekt pozitiv në sistemin imunitar.
  Si veprim bimor antivirale për të përmirësuar tonin e sistemit imunitar mund të rekomandojë delli, Qipron, i urtë, Rhodiola Rosea. Si ilaqet kundër depresionit dhe për të mbështetur sistemin nervor në formë të mirë të marrë të nevojshme: lemongrass, Wort Shën Gjonit, Aralia, Omani, çikore.
  Rekomanduar në një fazë të hershme të çmenduri në vijim regjim të mjeteve juridike bimor.


  Në mëngjes deri në çaj marrjes të ushqimit fytohor pa shtuar sheqer. Në pritje pasdite levzei tretësirë ​​50-60 pika. Gjithashtu ju mund të merrni Arnica tretësirë ​​tri herë në ditë për 20-25 pika. Gjithashtu të marrë kurse tableta Vynybysa, Эlastynola dhe Superantykosa.
  Një rol të veçantë në uljen e simptomave të ketë klasa të ndryshme arsimore dhe intelektuale: puzzles fjalëkryq, memorizimin poezi apo tekst kënge, të mësuar një gjuhë të huaj, loja e shahut.