Simptomet e goditjes së trurit


Shef është një nga pjesët më të ndjeshme të trupit, sepse ajo është truri që është përgjegjëse për rregullimin e të gjitha funksioneve. Përkundër faktit se kafka është e përbërë nga eshtra të fortë, në jetën e çdo personi mund të përballen me lëndime të trurit në kategoritë që përfshijnë tronditje jo të rënda. Kjo mund të ndodhë:

 • në vjeshtë;

 • në rastin e një aksident me makinë;

 • në sport, dhe kështu me radhë. d.


 • Në mënyrë që të sigurojë ndihmë në kohë ndaj viktimës apo veten tuaj, ju duhet të dini që simptomat të goditjes janë paraqitur për herë të parë.


  Simptomet kryesore të goditjes së trurit


  Për të përcaktuar tronditje në një person duhet thjesht të vëzhgojë gjendjen dhe sjelljen e tij. Duke folur në lidhje me disponueshmërinë mund të shkundur zbulimin e simptomat e mëposhtme:

 • humbja e vetëdijes menjëherë pas një lëndim në kokë, ose bien;

 • konfiskimet;

 • ndryshojnë në madhësinë e nxënësit;

 • dhimbje koke shumë e rëndë;

 • koordinimi thyer motor, i shoqëruar nga marrje mendsh;

 • letargji dhe sleepiness;

 • afatshkurtër humbjen e kujtesës;

 • Reagimi zgjeruara të lehta dhe të shëndoshë, i shoqëruar nga sindromi dhimbje;

 • ethe.


 • Në dritën e simptomave të tij tronditje janë të dukshme dhe të dukshme vetëm për herë të parë pas lëndimit. Me kalimin e kohës, ata nuk janë aq të rënda, kështu që është e rëndësishme vërejtur shenjat e para të sëmundjes menjëherë të japë ndihmën e parë.
  Në më shumë tronditje të rëndë, simptomat janë më të vazhdueshme, dhe shpesh shoqërohet me temperaturë të lartë.
  Çfarë duhet të bëni me një tronditje?
  Procedurat identifikimin e një tronditje:

 • Menjëherë pas viktima manifestohen simptomat e tronditje të butë, ajo duhet të vihet në një sipërfaqe të sheshtë, por koka e tij duhet të ngrihen pak.

 • Nëse ka një plagë, ata kanë nevojë për të procesit dhe të aplikoni një fashë.

 • Rregullisht ujë viktimën, imponojnë kompresa të ftohjes në ballin e tij dhe të mos bjerë në gjumë.

 • Pasi gjendja është stabilizuar, ju duhet të shkoni te mjeku.


 • Në një rast më të ndërlikuar, kur viktima është pa ndjenja, ju duhet të telefononi menjëherë një ambulancë. Derisa ajo arriti, njerëzit kanë nevojë për të lidhur në mënyrë që ajri të mund lirisht dhe pa pengesa, të marrë në mushkëri. Për ta bërë këtë ju duhet të mbani kokën në shtetin hedhura, me kthehet në të djathtë dhe të krahut të majtë dhe prirje këmbë në kënde të drejtë.

  Simptomat efektet e mundshme të goditjes


  Dëmtimi traumatik i trurit i trajtojnë çdo ashpërsia duhet të jetë në një spital nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të mjekëve. Viktimat me simptoma të forta që manifestohen me tronditje të trurit, domosdoshmërisht duhet të jenë të shtruar në spital. Nëse ju nuk bëni, ju mund të zhvillojnë komplikime.
  Pasojat pakëndshme shkaktuar tronditje të trurit, pretty much. Disa madje mund të jetë disa vite më pas lëndimit. Këto përfshijnë:


 • depresioni;

 • pagjumësi;

 • dhimbje koke;

 • marramendje;

 • neurozë;

 • psikozat;

 • Shqetësimi i tepruar;

 • nervozizëm;

 • toleranca e dobët e alkoolit;

 • rritur ndjeshmërinë ndaj sëmundjeve virale dhe infektive;

 • dhimbje dhe Bora e ekstremiteteve.


 • Prandaj, në mënyrë që të minimizuar rrezikun e efekteve tronditje truri duhet të jetë sigurisht shumë serioze e trajtimit të përshkruar nga mjeku juaj:

 • Të marrë të gjitha ilaçet e përshkruara.

 • Për herë të parë pasi u plagos vëzhguar pjesën tjetër shtrat.

 • Mos u shqetësoni.


 • Në qoftë se ju në mënyrë të qartë do të bëjë të gjitha rekomandimet e mjekut, atëherë shanset për shërim dhe asnjëherë nuk përmendet se keni pasur një tronditje, do të jetë maksimal.