Epilepsi përkohshme


Përkohshme (fronto-kohore lob) epilepsi është një formë e sëmundjes, në të cilin fokusi është veprimtaria epileptik në skajin përkohshme (mesor apo lateral) skajin e lëvore cerebrale.

Shkaqet e epilepsisë përkohshëm lobShfaqja e lobes epilepsisë përkohshme është i lidhur me një numër faktorësh:

 • Perinatale:

 • hipoksi fetusit;

 • Infeksioni intrauterine (rubeolës fruthi, sifilizi, etj);

 • Lëndimet e lindjes;

 • porsalindur asfiksisë;

 • dysplasia qendrore cortical;

 • postnatalnыe:

 • dëmtimi traumatik i trurit;

 • neuroinfections (bruceloza, neurosyphilis, shënoni-përballohen encefalit, infeksion herpes, purulent meningjit, etj);

 • hemorragjike apo goditje ishemike;

 • sklerozë gunga;

 • hematoma intracerebrale;

 • aneurysm cerebrale;

 • tumoret (gliomas, anhyoma etj), dhe kështu me radhë. d.


 • Simptomet e epilepsi përkohshëm lob


  Debutimi i epilepsisë përkohshme lob, varësisht nga arsyet që provokuar ajo mund të ndodhë në mosha të ndryshme. Kjo formë e sëmundjes karakterizuar nga sulmet e tri lloje:


 • Sulmet Simple. Ndryshojnë vetëdijen ruajtjes dhe janë të paraprirë shpesh nga format e tjera të sulmeve në formën e atmosferë. Mund të përcaktohet duke u kthyer kokën dhe sytë drejt lokalizimin e vatrave epileptik në një dalldi e shijes apo nuhatjes, auditory dhe hallucinations vizuale, konfiskimet marramendje. Në disa raste, ka эpyhastralnыe, zemrës dhe frymëmarrjes somatosensory paroxysms, manifestohet si dhimbje barku, vjellje, urth, ndjenjë e plotësi apo compression në zemër, sulmet e frymarrje. Shfaqja e arrhythmia, dridhura, hyperhidrosis, frika. Shkelja e funksioneve mendore duket si "gjumë zgjohen" Ndjenja ngadalësimin apo shpejtimin kohë shfaqjes në një ndjenjat e pacientit, mendimet dhe trupin që nuk i përket.

 • Konfiskimet komplekse të pjesshme. Të ardhurat nga ndërprerje, mungesa e reagimeve ndaj stimujve të jashtëm. Në disa raste të ndaluar apo të ngadalshëm bien aktivitet motor pa gjyq. Karakterizohet nga pamja e automatisms të ndryshme -. Mocionet përsëritura, në kohën e duhur, masazh, prychmokuvannya, përtypet, gëlltitjes, nahmuryuvannya, keq, duke qeshur, duke përsëritur disa tingujve, sobs, dhe kështu me radhë D.

 • Të konfiskimet mesme përgjithësuar. Nuk është zakonisht përparimin e sëmundjes dhe ndodhin me humbjen e vetëdijes dhe konvulsione në të gjitha grupet e muskujve.


 • Me kalimin e kohës, sëmundja çon në çrregullime të personalitetit emocionale, mendore dhe intelektuale. Pacientët me epilepsi përkohshëm lob përfshijnë ngadalësisë, harresa, jostabilitet emocional dhe konfliktin. Femrat shpesh vërejtur çrregullime menstruale dhe vezoret polycystic.

  Përkohshme Epilepsi - Trajtimi


  Qëllimi kryesor i trajtimit është të zvogëlojë frekuencën e relapses dhe faljen e sëmundjes. Filloni trajtim me monoterapi me drogës e zgjedhjes së parë në favor carbamazepine. Me efikasitetit të terapisë drogës treguar ndërhyrjen neurosurgical.