Vaskulare encefalopati trurit


Encefalopati - sëmundje e trurit. Varieteteve të ndryshme encephalopathies ka shumë. Simptomat ndryshojnë në forma të ndryshme, por në një ata si - sëmundje janë të rrezikshme për shëndetin, dhe për të luftuar me ta për të identifikuar sa më shpejt që simptomat e para.

Vaskulare encefalopatiKjo formë e sëmundjes është diagnostikuar më shpesh. Alternative emrin e saj - encefalopati. Sëmundje për shkak të qarkullimit të pamjaftueshëm të gjakut në enët e trurit, për shkak të asaj të shqetësuar funksionimin normal të tij.

Truri vaskulare encefalopati zhvillon kohë të mjaftueshme. Procesi mund të marrë disa vjet. Sëmundja nuk mund të konsiderohet i pavarur. Kjo është më tepër rezultat i efekteve në trup një varg të caktuar të faktorëve:

 • Vaskular encefalopati shpesh zhvillon kundër arteriosklerozës.

 • Hipertensioni dhe distonia gjithashtu mund të bëhen shkaqet e gjenezën encefalopati vaskulare.

 • Ndikimi negativ në rrjedhës së gjakut cerebrale ngjeshur venoz. Çrregullime të ndryshme të gjakut të kontribuojë gjithashtu në sëmundje.


 • Fazat kryesore dhe shenjat e enëve të gjakut encefalopati


  Ka tre faza kryesore të sëmundjes. Në varësi të shkallës së encefalopati janë të ndryshme dhe simptomat kryesore.
  Fazat dhe simptomat e enëve të gjakut e trurit encefalopati karakterizuar si me poshte:

 • Kompensohet në të cilën trupi përpiqet të rezistojë. Pacienti me pare encefalopati dyscirculatory fazë ndihet i trullosur, shurdhim në kokë, dhimbje të pakëndshme. Në disa raste, ka probleme të kujtesës dhe pagjumësi.

 • Një trajtim më serioz kërkon subcompensated encefalopati vaskulare fazë. Në këtë fazë gjendja përkeqësuar e anijeve dhe simptomat bëhen më të theksuara. Pacienti mund të dëgjoni tingëllim në veshët tuaj. Filloni problem me funksionimin e këtyre qendrave të cilat goditur sëmundje.

 • Në fazën e tretë të trupit dekompensimi poshtë duart (në mënyrë figurative dhe ndjenja ndonjëherë literal). Trajtimi në këtë rast nuk do të sigurojë rehabilitim të plotë.


 • Trajtimi i trurit vaskulare encefalopati duhet të integrohen. Pacienti duhet të ndjekin një mënyrë jetese të shëndetshme, për të shmangur stresin, rritje nervor dhe fizike, të respektojnë ditë dhe hani e drejtë. Paralelisht, natyrisht caktuar ilaçe, përmirëson qarkullimin e gjakut dhe mbështet trupin.