Toxic Encephalopathy


Encefalopati toksik është dëmtimi i trurit që rrjedhin veshtire shoqëruar me dehjes akute ose kronike e origjinave ndryshme. Kjo formë encefalopati ndodh shpesh.

Arsyet encefalopati toksikeSëmundja zhvillohet për shkak të efekteve mbi helmet e trupit neurotoksik, të cilat përfshijnë:

 • merkur;

 • mangan;

 • komponimet e arsenit;

 • komponimet e plumbit;

 • disulfide karbonit;

 • benzinë;

 • alkool (etanol dhe methanol);

 • medikamente të caktuara;

 • shumë drogë.


 • Gëlltitje e substancave toksike në trup çon vaskulare dhe indeve të pjesëve të ndryshme të trurit. Ka përhapur atrofi e indeve, edemë cerebrale, rritje e vëllimit ventricular, gjakderdhje në tru dhe proceset e tjera patologjike.

  Llojet e intoksikimet në encefalopati toksike


  Ka dy lloje kryesore të dehjes:

 • Akut - vjen si rezultat i një veprimi të vetëm intensiv të substancave toksike. Në gjendje akute kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor, dhe më vonë - rehabilitim.

 • Kronike zhvillohet në një rrjedhë sistematik të substancave toksike në trup, kur ky i fundit nuk mund të rezistojë ndikimin e tyre. Në këtë rast, ju keni nevojë për kurse e trajtimit të gjata.


 • Simptomet e trurit toksike encefalopati


  Fillimisht neyroyntoksykatsyya mund të shprehet nga simptomat e përgjithshme karakteristike të substancave shkaktuar helmim. Shpesh, ndërsa festohet sindromi asthenovegetative - një grup nga karakteristikat e mëposhtme:

 • luhatjet e kursit;

 • Hedhur presionin e gjakut;

 • nervozizëm;

 • ankthi pashpjegueshme;

 • rritur djersitje;

 • çrregullimet e gjumit, etj


 • Në pranimin e mëtejshëm të substancave toksike ose kur atyre u mungon neyroyntoksykatsyya tërheqje përparon, dhe indet e trurit zhvillimin e ndryshimeve pothuajse të pakthyeshme strukturore. Nuk janë simptomat e mëposhtme:

 • dhimbje koke intensive;

 • konfiskimet;

 • Çrregullime të gjumit të rënda;

 • përçarje e gjëndrave endokrine;

 • shqisor;

 • ndryshojë në tonin e muskujve;

 • zhdukja e reflekset;

 • çrregullime trofike;

 • agjitacion psikomotor;

 • hallucinations, iluzionet, dhe të tjerët.


 • Raste të veçanta janë karakterizuar nga manifestimet specifike klinike. Kështu, kur encefalopati alkoolit toksike që ndodh kur alkooli nota 3, në radhë të parë janë karakteristika të tilla:

 • të përzier, të vjella;

 • letargji, pasiviteti;

 • Shkelja lëvizshmëri zorrëve;

 • çrregullime të gjumit të vazhdueshme;

 • lodhje;

 • aritmia.


 • Kur encefalopati mangan toksike vërejtur simptomet në vijim:

 • sleepiness tepruar;

 • paresthesia;

 • ulur veprimtarinë;

 • apati;

 • humbjen e kujtesës;

 • maskoobraznist persona dhe të tjerët.


 • Trajtimi i encefalopati toksike


  Trajtimi i sëmundjes është kryer në një spital. Designed terapi gjithëpërfshirës mjekësore, qëllimi kryesor i të cilave - detoxification. Medikamente janë përzgjedhur në varësi të llojit të substancës toksike. Emëruar edhe pas masave terapeutike si:

 • spastrim enemas;

 • stimuluar diuresis;

 • plasmapheresis;

 • hemodializë.


 • Në fazën e ardhshme të masave klinike janë marrë për të përmirësuar qarkullimin e gjakut në enët e trurit dhe rritjen e metabolizmit. Si droga simptomatike mund të përshkruhen qetësuesa, Anticonvulsants dhe qetësuesve.

  Pas stabilizimit të gjatë trajtimit është plotësuar me masat e fizioterapisë:

 • masazh;

 • hidroterapi;

 • baltë dhe të tjerët.


 • Moti në encefalopati toksike përcaktohet nga shkalla e dëmtimit të trurit, mundësinë e terapisë specifike. Në disa raste është e mundur për të arritur stabilizimin.