Aparati vestibular Trajnimi


Sistemit vestibular ne kemi nevojë për të lundruar në hapësirë. Nëse puna e tij është e shqetësuar, një person ndjen trullosur, nuk mund të bilancit në një, dhe nganjëherë dy këmbët, dhe ai kalon testin bazë që ofron shumë neurologë të kryer gjatë inspektimit: ju mbyllni sytë tuaj dhe të prek gishtin tuaj në majë të hundës.
Ky organ është pjesë e veshit të brendshëm, dhe shkelje të marrëveshjeve të tij të punës me një neurolog.
Sistemi vestibular Puna mund të thyer në sëmundje të ndryshme të trurit dhe sistemit nervor qendror, por shkaku më i zakonshëm i shkeljes së punës së tij është IRR.


Trajnimi aparatin vestibular shmang shumë probleme në jetën e: për shembull, duke hipur në një carousel, një udhëtim të gjatë me autobus, dhe ashensorë me shpejtësi të lartë nuk do të shkaktojë një ndjenjë e përzier dhe marramendje.

Si për të forcuar sistemin vestibular?


Aparat varfër vestibular puna nuk është gjithmonë e thënë se personi është i sëmurë. Fakti që ky organ duhet të trajnohen, dhe për këtë arsye puna e saj e suksesshme varet nga njerëzit se sa aktive.
Aparati vestibular nevojë për të trajnuar me ndihmën e stërvitjes për shkak se ajo është përgjegjëse për orientim në hapësirë ​​dhe lëvizje.

Restaurimi i vestibular ushtrimit aparat përdorur


Mënyra më e zakonshme për të trajnuar vestibular aparatin - është që të angazhohen në terapi fizike. Sportive e rregullta nuk mund të qasen çdo person që të përballojë ngarkesën e rëndë, trupi duhet të jetë i përgatitur. Kryen stërvitje të rregullt - thupër, kthen trupin larg nga duart, dhe natyrisht - kthen kokën.
Për të duhet të mbajnë kokën shpeshta kthehet në një anë, është e nevojshme që muskujt ishin të fortë, përndryshe koka mund të shkoni dhe të bien rreziku është i barabartë me 99%. Prandaj, rregulli kryesor - për të trajnuar të gjithë trupin, dhe të japë dritën, por ngarkesën e rregullt në çdo grup të muskujve.

Nga rruga, të ushtrojë qafën (lëvizjet rrethore të kokës) është osteoarthritis e mirë parandaluese për shpinë qafës së mitrës, të cilën njerëzit të prirur nga jeteses ulur.

Si për të trajnuar aparatin vestibular në të rriturit duke përdorur yoga?


Yoga - një mënyrë e madhe për të forcuar trupin dhe të zhvillojnë fleksibilitet. Një trup i fortë, fleksibël mund të përballojë ngarkesa të rënda, duke përfshirë dhe vestibular. Kur ju natrenuyete muskujt, t'i bëjë ata të lakueshëm dhe për të marrë një shtrirje të mirë, të vazhdojë të përmbysja asanas: kukkutasane (duke qëndruar në duar) mayurasane sarvanhasane majë (ju mund të përdorni asanas tjera). Ushtrime përmbysja kërkojnë armë të forta dhe koordinim të mirë të hapësirës. Ata mund të quhet bar të lartë të trajnimit aparatin vestibular.