Alzheimer - Shkaqet


Aktualisht sëmundja Alzheimer prek më shumë se 50 milionë njerëz në mbarë botën. Ky artikull do të flasim për shkaqet e sëmundjes dhe parandalimin e sëmundjes Alzheimer në moshë të re. Përveç kësaj, ne lista një numër faktorësh që ndikojnë ecurinë e sëmundjes.

Shkakton të sëmundjes AlzheimerPavarësisht nivelit të lartë të mjekësisë moderne dhe zhvillimin e teknologjive të reja, të kuptuarit absolute prej arsyeve për këtë sëmundje ndikon në tru, mungon. Ka tre teori kryesore për të shpjeguar origjinën e sëmundjes:


 • Hipoteza amyloid . Sipas këtij versionin e shkaqe të sëmundjes Alzheimer - fragmentit depozitimi proteine ​​transmembrane e quajtur beta-amyloydы. Ata janë një përbërës i madh i pllaka amyloid në indet e trurit gjatë zhvillimit të sëmundjes. Gjen APP përgjegjës për prodhimin e proteinës beta-amiloid, është vendosur në kromozom 21 dhe kontribon në akumulimin e amyloid në rininë e tij. Interesante, një dekadë më parë, ka zhvilluar një vaksinë në gjendje të bashkohet me pllaka amyloid në indet e trurit. Për fat të keq, restaurimi i lidhjeve nervore dhe funksionimi normal i drogës trurit nuk janë prekur.

 • Hipoteza Holynerhycheskaya . Përkrahësit e kësaj teorie argumentojnë se sëmundja Alzheimer në të rinjtë dhe të moshuarit për shkak të një rënie të konsiderueshme të prodhimit të acetilkolinės - një neurotransmitter që kontrollon transmetimin e impulseve elektrike nga neuronet në indet e muskujve. Në këtë version të bazuar ende regimens shumica dërrmuese e sëmundjes Alzheimer, edhe pse një numër studimesh kanë treguar se edhe medikamente shumë të fortë, të mbushur mungesën e acetilkolinės paefektshëm.

 • Hipoteza tau . Kjo teori është më e rëndësishme deri më sot dhe të konfirmuar nga studime të shumta. Sipas proteina e saj thread (proteinave tau) janë të kombinuara, duke çuar në formimin e tangles neurofibrillary brenda qelizave individuale nervore. Grupe të tilla të filamente të thyer sistemin e transportit në mes neuroneve, që ndikojnë mikrotubule dhe bllokimin e funksionimit të tyre.

 • Në versionin bazë të sëmundjes, ka një numër të hipotezave alternative që kanë pak justifikim teorik. Njëri prej tyre është i bazuar në marrjen që sëmundja Alzheimer është trashëguar. Studimet mjekësore tregojnë se ky version nedokazatelna: mutacionet gjenetike në duke shkaktuar sëmundje gjendet vetëm në 10% të rasteve.

  Shmangia e sëmundjes Alzheimer?


  Pa shkaqe të sakta, sigurisht, e vështirë për të zhvilluar trajtim adekuat dhe parandalimin e sëmundjes Alzheimer. Megjithatë, ekspertët rekomandojnë për të ndjekur një dietë të shëndetshme të ekuilibruar, të paguajë një ushtrim të moderuar dhe për të ruajtur aktivitetin e trurit madje edhe në të daljes në pension.

  Përveç kësaj, ne e dimë se prodhimi i beta amyloid mund të reduktohet nëpërmjet përdorimit të mollë dhe lëng molle. Gjithashtu, disa studimi dy vjet më parë tregoi se rreziku i sëmundjes Alzheimer është zvogëluar në sajë të dietës mesdhetare, të pasura me acide yndyrore polyunsaturated, fosforit dhe kultura gruri tërë. Vitamina D, e cila është prodhuar nga kontakti i lëkurës me rrezet e diellit gjithashtu parandalon shfaqjen e kësaj sëmundjeje.
  Duhet të theksohet se kafe natyrale, kohët e fundit padrejtësisht të përjashtuar nga dietë e shumë njerëzve, jep efektin më të favorshme në aktivitetin e trurit dhe është konsideruar si një lloj parandalimin e sëmundjeve.