Sëmundje Meniere - simptomat


Semundja Meniere - Kjo sëmundje e fshehtë që më së shpeshti prek njerëzit e moshës së punës, duke kufizuar mundësitë e tyre dhe përfundimisht çon në paaftësi. Sot sëmundje është e pashërueshme. Megjithatë, trajtimi i iniciuar menjëherë mund të ngadalësojë ndjeshëm përparimin e saj. Për ta bërë këtë, ju duhet të dini se si për të identifikuar sëmundje (sindromi) Meniere, dhe zbulimin e shenjave të para menjëherë kërkojnë kujdes mjekësor.
Manifestimet e sëmundjes Meniere
Kompleksi i simptomave (sindromi) Meniere u përshkrua për herë të parë 150 vjet më parë P. Meniere - mjeku francez. Sëmundja prek veshin e brendshëm (zakonisht në njërën anë) duke shkaktuar një rritje të lëngjeve (endolymph) në zgavrën e saj. Ky lëng vë presion mbi qelizat që rregullojnë orientimin e trupit në hapësirë ​​dhe për të ruajtur ekuilibrin. Sëmundja është e karakterizuar nga tre simptomave kryesore: • Humbjen e dëgjimit (Përparimi). Manifestimet më të shpeshta të sëmundjes fillon me çrregullime të vogla auditory në të cilën njerëzit mezi i kushtoj vëmendje. Shënuar më tej luhatjet në peshën e dëgjimit - dëgjimit një ndryshim të mprehtë në të njëjtën përmirësimin e papritur. Megjithatë, më vonë dëgjimit gradualisht përkeqësohet, derisa shurdhimit të plotë (në tranzicionin e procesit patologjike nga një vesh në tjetrin).

 • Zhurma në vesh . Sëmundje Tinitusit Meniere shpesh përshkruhet si kumbues, hum, fishkëllimë, lëvizi, screeching. Këto ndjenja intensifikuar para sulmit, peaking gjatë sulmit dhe pastaj duke u ulur ndjeshëm.

 • Sulmet e marramendje . Sulmet e tilla në shkelje të koordinimit, çrregullim bilanci mund të ndodhë papritmas, të shoqëruar nga nauze dhe vjellje. Gjatë sulmit tringëllimë rritet, duke shkaktuar një ndjenjë e plotësi dhe mahnitëse. Bilanci është i shqetësuar, pacienti nuk mund të qëndrojë, të ecin dhe ulen, ndjenja mjedis të tmerrshme dhe trupin e tij. Ajo gjithashtu mund të vërehet nistagmus (lëvizjet myyazytsilni e shikimet), ndryshimet në presionin e gjakut dhe temperaturën e trupit, lëkurë të zbehtë, djersitje.

  Sulmi mund të zgjasë nga disa minuta deri në disa ditë. Në daljen e tij të hershme spontane provokoi stresin fizik dhe rozuyazykam, tinguj të ashpra, erë, dhe të tjerët.


 • Klasifikimi i ashpërsia e sëmundjes
  Ka tre gradë të sëmundjes ashpërsisë Meniere:

 • i rëndë - karakterizuar nga konfiskimeve të shpeshta (ditore, javore) që zgjasin më shumë se 5 orë paaftësi;

 • mesatare - periudhave të shkurtra të shpeshta që zgjasin më pak se 5 orë paaftësinë pas sulmit në numrin e ditëve, humbjen e dëgjimit të përhershëm;

 • dritë - intervale të gjata në mes të sulmeve, gjatë së cilës kapaciteti nuk është zvogëluar.


 • Shkaqet e sëmundjes Meniere


  Deri më tani, sëmundja nuk është kuptuar plotësisht, nuk janë sqaruar arsyet e veta. Ka vetëm pak të jetë e mundur shkakton supozimet e saj të faktorëve, duke përfshirë:

 • sëmundje;

 • çrregullimeve metabolike;

 • Sëmundje endokrine;

 • alergji;

 • Efektet e lëndimeve në kokë;

 • sëmundjet inflamatore të veshit të brendshëm.


 • Diagnoza e sëmundjes Meniere


  Diagnoza bazohet në foto klinike dhe rezultatet otonevrolohycheskoho provim. Duke masave diagnostikuese, kur sëmundja Meniere përfshijnë:


 • otoskop;

 • audiometry;

 • vestybulometryya;

 • Stabilography;

 • MRI të trurit, etj


 • Mbani në mend se asnjë nga manifestimet e sindromi Meniere nuk është unik për këtë sëmundje. Aq i sigurt, para së gjithash, ne duhet të përjashtojnë sëmundje të tjera me karakteristika të ngjashme (otitis media, otosclerosis, labyrinthitis akute, tumoret VIII palë e nerva kafkës, etj).