Sëmundja e Parkinsonit - shkakton


Njeriu është i rëndësishëm për sistemin nervor punuar si duhet dhe vazhdimisht. Ajo është përgjegjëse për të gjitha lëvizjet e trupit të brendshme dhe reagime në trup. Me moshë, trupi është i plakjes dhe i sigurtë i sistemeve të saj mund të ulet. Së bashku me moshën e vjetër për disa njerëz që vijnë me moshën dhe sëmundje, të tilla si sëmundje të Parkinsonit.

Shenjat e para dhe të mëvonshme të sëmundjes së ParkinsonitParkinsonizëm është mjaft e zakonshme në njerëz më shumë se 55 vjet. Megjithatë, 10% e pacientëve përjeton simptomat e para është rreth dyzet, ndonjëherë e gjejnë veten në dijeni. Simptomat e sëmundjes Parkinson në fazat e hershme të sëmundjes mund të shfaqet dridhje si butë ose ngadalësinë e lëvizjeve dhe reagimet. Kjo lehtë mund t'i atribuohet lodhje, mungesa e gjumit, stresi, etj, sepse shpesh njerëzit nuk i kushtoj vëmendje për të. Megjithatë, me kalimin e viteve sëmundja përparon, dhe ka simptoma të tilla si:


 • punë e vështirë muskujt e fytyrës apo mungesa e reagimeve të fytyrës;

 • pranoj;

 • lëvizja e ngadaltë e syve dhe gjymtyrëve, sidomos duart;

 • Shfaqja e dhimbjes, tonin e muskujve;

 • paaftësia për të mbajtur ekuilibrin në pozicione të ndryshme;

 • humbja e koordinimit kur lëvizëse;

 • Shkelja e gjuhës;

 • përçarje të fshikëzës urinare.


 • Fazat dhe format e sëmundjes së Parkinsonit


  Sëmundja e Parkinson-it ka fazat e ndryshme të zhvillimit, secili me karakteristikat e tij. Çdo fazë korrespondon lista e formave të sëmundjes së Parkinsonit dhe frekuenca me të cilin ata ndodhin. Klasifikimi Parkinson format dhe shenjat e saj janë dhënë në tabelën më poshtë:

  Shkakton të sëmundjes së Parkinsonit


  Ndër shkaqet e sëmundjes, studiuesit janë në vijim:

 • Aging . Me moshën në trup bëhet më pak e neuroneve, që ndikon negativisht në sistemin nervor.

 • Trashëgim . Sëmundja e Parkinson-it është trashëguar shpesh. Predispozitë gjenetike për sëmundje, së bashku me moshën e vjetër në mënyrë të pashmangshme manifestohet.

 • Ndikimit në Mjedis duke përfshirë edhe toksina që përmbahen në pesticideve dhe herbicideve dhe substancave të tjera të dëmshme. Njerëzit aq shpesh të sëmurë që jetojnë në zonat rurale ose në afërsi të zonave industriale.

 • Shtyhet seriozisht plagosur , dëmtim veçanërisht të trurit.

 • I trurit . Kjo është sëmundje shumë e pakëndshme, e cila çon në një des gradual larg e qelizave nervore.

 • Infeksionet virale . Disa infeksionet virale çojnë në zhvillimin e Parkinsonit postentsefalitychnoho.


 • Trajtimi i sëmundjes së Parkinsonit
  Ju duhet të dini se sëmundja e Parkinsonit nuk mund të shërohet, por ju mund të pauzë vetëm. Në rrjedhën akut dhe i rrufeshëm i sëmundjes mund të çojë edhe në vdekje. Prandaj, vonojë diagnozën e saj dhe trajtimi nuk është e nevojshme.

  Kundër sëmundjes janë droga që ngadalësojë përparimin e saj e lejon. Levodopa drogës (ose levodofa) është mjaft efektive, por ajo ka efekte anësore.
  Kirurgjike kuruar maloyyazytsirno sëmundje. Kjo metodë është për transplantin e qelizave të shëndetshme në vend të vdekur. Ky operacion sot është pothuajse e pamundur, për të mos përmendur rrezikun e saj.

  Parandalimin e sëmundjes së Parkinsonit


  Nuk është sekret se një mënyrë jetese të shëndetshme eliminon ose zvogëlon potencialin për shumë sëmundje. Dietë e duhur dhe dietë të rregullt përfshin fruta të bollshme, fruta sidomos agrume, manaferrat dhe perime, ndihmon për të rezistuar dhe është e mirë parandaluese sëmundja e Parkinsonit. Dhe, sigurisht, shumë të rëndësishme në manifestimin më të hershme të simptomeve për të kërkuar ndihmë mjekësore, ose të paktën të konsultoheni me një mjek.