Korea Huntington


Korea Huntington - një çrregullim kronik gjenetik e sistemit nervor, e cila mund të zhvillohet në fëmijët, si dhe të rriturit, por shpesh fillon për të manifestuar në njerëzit e moshës 30-50 vjet. Është e ashpër, semundja ngadalë progresiv që është e karakterizuar nga proceset e ndryshme degjenerative në trupin e lidhur me trurin më shumë.

Shkaqet korene HuntingtonSiç është përmendur tashmë, korea e Huntington-së - një sëmundje gjenetike, për shkak se ajo është e trashëguar nga prindërit e sëmurë. Hantingtonit korea trashëgimi - autosomal dominuese. Patologjia është më shpesh në meshkujt. Ne gjithashtu e dimë se një rol në zhvillimin e korene Huntington luajnë infeksion, trauma, dehje drogës.

Hantinhtin gjen të vendosura në të gjithë njerëzit në kromozomin e katërt, është përgjegjës për kodimin e një proteine ​​të njëjtin emër, e cila përmban në kohën e sotme nuk dihet saktësisht. Kjo proteinë është e neuroneve të ndryshme në tru. Sëmundja zhvillohet kur një gjen ndryshohet për shkak të zgjatur zinxhirin e aminoacidet. Me arritjen e një numër të caktuar të proteinave aminoacideve fillon të efekteve toksike në qelizat.

Simptomat e korene Huntington


Sëmundje karakterizohet nga simptomat rritet gradualisht, që përfshijnë:


 • çrregullime intelektuale - humbja e kujtesës, vëmendjes, aftësinë për të menduar, ndryshime të personalitetit;

 • Abuzimi fizik - horeycheskye hyperkinesis, të cilat janë karakterizuar nga lëvizje të shpejta, të parregullta dhe të rastit të grupeve të ndryshme të muskujve (twitching kryesisht aimless e muskujve të fytyrës, armëve dhe supet, lëvizjet e papritur e syve, ndryshimet ecur);

 • zatrudnena, fjalim slurred;

 • çrregullime të gjumit;

 • vështirësia e lëvizjeve vullnetare;

 • reduktimin e kritika për sjelljen dhe gjendjen e tyre;

 • Sulmet e panikut të pajustifikuara, apatia dhe depresioni;

 • forcimi i shprehive të këqija;

 • hypersexuality;

 • Zhvillimi i çmenduri (çmenduri);

 • endokrine dhe çrregullime neurotropik.


 • Në mes të paraqitjes së simptomeve neurologjike dhe psiko mund të përfshijnë disa vite. Me kalimin e kohës zhvillimin e komplikimeve të ndryshme: dështimi i zemrës, pneumoni, cachexia. Jetëgjatësia e pacientëve me korene Huntington ndryshon, por mesatarja është rreth 15 vjet. Komplikimi më i zakonshëm fatale vjen në.

  Trajtimi i korene Huntington


  Aktualisht sëmundja është konsideruar e pashërueshme. Mjekësia mund të ngadalësojë vetëm përparimin e saj dhe për të minimizuar shfaqjen e simptomeve që ulin cilësinë e jetës. Për këtë qëllim, një numër i pacientëve të caktuar të barnave, të cilat përfshijnë:


 • tetrabenazyn - mjet projektuar posaçërisht për uljen ashpërsinë e simptomave të korene Huntington;

 • Agjentët antiparkinsonian për të lehtësuar hypokinesia dhe ngurtësi të muskujve;

 • acid Valproik - për të lehtësuar hyperkynezyy myoclonic;

 • Selektiv serotonin reuptake frenuesit dhe mirtazapine - për eliminimin e depresionit të rëndë;

 • antipsikotikët atipike - me psikozë dhe çrregullimeve të sjelljes;

 • antipsikotikët dhe benzodiazepine - për të reduktuar manifestimin e korene;

 • kundërshtarët e dopamine - për të shtypur Hyperkinesis;

 • Mjekim acid Valproik - me kapjet myoclonic.


 • Disa nga këto barna janë të ndaluara për përdorim në vendin tonë, pavarësisht efikasitetit të tyre të lartë. Prandaj, shumë pacientë kërkojnë trajtim në një klinikë të specializuar jashtë vendit.