Për shkak se ajo dhemb veshkën e majtë


Shpesh dikush është ballafaquar me problemin e dhimbje në veshka e majtë. Dhe gabuar kur ata mendojnë se një veshkave nuk mund të të dëmtojë. Shkalla për çdo trupin e njeriut - dy veshkat, të cilat janë të vendosura në anët e kundërta shtyllën kurrizore, në mes rruaza kraharorit dhe të mesit. Mos harroni se veshkave drejta e çdo personi është më e ulët se sa në të majtë, në mënyrë që kufiri i lartë duhet ndërton mëlçisë të veshkave.
Të gjitha veshkat janë formë Bean. Veshkat Normal dimensione: gjatësia - 10 deri ne 12 cm; gjerësi nga 5 në 6 cm; trashësi -. 3 cm Pesha veshkat secilin person 150-300 gram.Për shkak të asaj që është rrjedhjen e gjakut në veshka? Me arterieve të veshkave, duke vepruar në aortë. Ka nerva në veshkat, ata janë përgjegjës për funksionimin normal të ndjeshmërisë së veshkave.


Çfarë funksioni kanë një veshkë? Ata formojnë urinës që mbështet mjedisin e brendshëm të trupit. Formimi i urinës nga veshkat ka tre faza:
1. filtrimit.
2. Reabsorbatsii.
3. Sekretimit.


Për shkak se ajo dhemb veshkën e majtë? Mjekët kanë provuar prej kohësh se e di se dhemb një person ka mbetur i veshkave është shumë e vështirë, sepse dhimbja e sëmundjes së veshkave shumë të ngjashme me zorrë, shpretkë, organet e mëdha të grave.


Dhimbje në veshka e majtë shpesh shkaktojnë sëmundje të tillë:

1. pyelonephritis (lojë me birila veshkave lit) - dhimbje pak, crushes mënjanë, më shpesh ndodh në të dyja anët.


2. dhimbje shumë fortë mund të shkaktuar nga kanceri i veshkave majtë.


3. ndjesi të dhimbshme dhe të pakëndshme ndodhin në veshka e majtë për shkak të mosveprimit të tij (Nephroptosis).


4. Ka tërhequr dhe dhimbje të mprehtë në adenoma, fybrome - një mirë fryrë.


5. Dhimbja me hydronephrosis e veshkave majtë.


6. dhimbje shumë të fortë dhe të mprehtë që i jep bark, lind nga urolithiasis.


Cilat janë shenjat e inflamacionit në veshka e majtë? Kur dhimbje në anën e majtë fillon të rritet dhe të japë përsëri në bark të ulët. Gjithashtu, në qoftë se ka një dhimbje të mprehtë në shpinë, nuk mund të prekin këtë vend, ngrihet temperaturë të lartë shoqëruar nga të vjella, vjellje, ethe, urinim të shpeshtë.


Mos harroni se shpesh dhimbje në veshka e majtë flet në të gjitha në lidhje me sëmundje të tjera të rënda që nuk janë të lidhur me shkeljen në veshkat. Prandaj, kur papritmas ka pasur një dhimbje të fortë, nuk forcojë menjëherë nevojshme për të apeluar në urolog që do t'ju ndihmojë të përcaktojë shkakun e dhimbje në veshka e majtë dhe të përshkruajnë trajtim.


Cilat janë simptomat e shpeshta të dhimbjeve në veshka e majtë?

1. Dhimbje ndodh në pjesën e prapme më të ulët.
2. Ju jeni një ditë shumë pak shkoi në tualet ose anasjelltas.
3. urinës shumë baltë, aty ju gjeni rërë, gjak, pebbles të vogla.
4. Vazhdimi i duan në banjë, por pas urinimit ndarë një sasi të vogël të lëngshme.
5. Në urinimi shumë bakes.
6. Shfaqja e kruarje të lëkurës.
7. Përkeqësimit shikimi.


Pra, dhimbje në veshka e majtë ndodh për arsye të ndryshme, kështu që nuk do të shtrëngojë me një vizitë në spital menjëherë kontaktoni një specialist të veshkave është një organ shumë i rëndësishëm në sistemin e trupit të njeriut.