Arachnoiditis cerebrale


Sëmundja është një inflamacion i trurit Arachnoid (kurrizore apo të përgjithshme). Ka patologji si pasojë e komplikimeve të sëmundjeve infektive. Arachnoiditis cerebrale ndodh me inflamacion dhe trashje të rreshtim së trurit, duke rezultuar në dhimbje koke është konstante, e cila është tipar kryesor i sëmundjes.

Simptomet e arachnoiditis cerebraleNë mënyrë tipike, sëmundja ndodh pesë muaj në pacientët të cilët janë të sëmurë me grip dhe proceset infektive hasur në vesh, sinuseve të hundës ose encefalit. Vërejtur gjatë një periudhe të gjatë të infeksionit dhe paraqitja e simptomave fillestare sugjeron zhvillimin e arachnoiditis cerebrale të trurit.

Manifestimet kryesore të sëmundjes përfshijnë:

 • neutyhayuschuyu dhimbje koke, duke fituar forcë nën stres, mbinxehje ose ftohje;

 • lodhje;

 • dobësimin e trupit.


 • Pasojat e arachnoiditis cerebrale


  Sëmundja është shumë e rrezikshme, sepse kjo rrallë shkon pa u vënë re. Në përgjithësi, një person po shërohet. Nëse kujdes nuk është restauruar plotësisht, pacienti merr një grup të tretë të aftësisë së kufizuar.
  Kur komplikime mund të ndodhë vdekjen hydrocephalus trurit.
  Gjithashtu, në 10% të rasteve një person mund të përjetojnë periudhave të shkurtra të epilepsisë, për shkak të asaj që ai do të ketë një mjekim të veçantë pije jetës.

  Rreth 2% e pacientëve me vizion të reduktuar, nganjëherë humbur plotësisht aftësinë për të parë.

  Trajtimi i arachnoiditis cerebrale


  I tërë procesi Trajtimi duhet të kryhet në spital nën mbikëqyrje mjekësore. Ajo është, mbi të gjitha, duhet të synojnë në luftimin e infeksionit që shkaktoi sëmundjen. Për këtë metodë pacienti është përshkruar drogat e mëposhtme:

 • antihistamines;

 • antimicrobial;

 • anti-inflamator;

 • vitaminë.


 • Për të trajtuar konfiskimet pritje mund të rekomandojë Anticonvulsants. Për më tepër, i emëruar trajtim pathogenetic që ofron terapi afatgjatë me drogë absorbable dhe barnave që nxisin normalizimin e presionit brenda kafkës.

  Nëse përmirësim nuk është vërejtur, vendimi në lidhje me kirurgji, e cila duhet të kalojnë në arachnoiditis cerebrale cistike. Kjo procedurë synon uljen e inflamacionit, si dhe heqjen e hipertensionit intracranial.