Pse mbrapa dhemb drejtë


Dhimbje në çdo pjesë të trupit është gjithmonë një detyrë e pakëndshme. Në mënyrë që të eliminojë çdo shfaqjen e dhimbjeve në trupin e njeriut, ju duhet të monitorojë gjithmonë shëndetin e tyre. Në fund të fundit, çdo dhimbje që ndodh në rajonin e mesit, është në gjendje të japë efekte negative në trupin e njeriut. Në përgjithësi nëpër një fushë shumë të rëndësishme të trupit të njeriut, sepse ajo kryen funksionet kyçe në mes të trupit sipërme dhe të poshtme.
Vlen të përmendet se të gjithë merr ngarkesën e madhe, e cila është arsyeja pse ajo është më e ekspozuar ndaj lëndimeve shumë se pjesët e tjera të trupit janë më pak të ngarkuar. Sigurisht, të gjithë e dinë që do të thotë përsëri dhimbje dhe pasojat e saj të pakëndshme. Por, sëmundje të tilla si nervit shiatik, dhimbje të ulët mbrapa - është sëmundja më e rrezikshme për trupin e njeriut.Shpesh është e mundur për të vëzhguar dhimbje mesit që e ka shkaktuar disa ndryshime në lumbosacral të vendosura direkt në njeriun shpinë. Nëse një person përjeton dhimbje të forta në pjesën e pasme, në këtë situatë duhet të shpejt të shkojë te mjeku për të marrë ndihmën e nevojshme. Për fat të keq, dhimbje prapa mund të ndodhë edhe në njerëz të cilët absolutisht të gjitha moshave dhe pavarësisht nëse pacienti është një grua apo një burrë. Një tjetër vlen të përmendet se në disa raste përdorimi i ilaçeve dhimbje nuk është gjithmonë mënyra më efektive për të hequr qafe dhimbje. Dhe duke marrë një analgjezik, njerëzit vetëm të shtypur simptomat, por ende mbeten probleme.


Shkaqet kryesore të dhimbje prapa dhe dorën e djathtë

Për të përcaktuar më saktë shkaqet e dhimbje të forta mbrapa duhet së pari të merren me këto karakteristika kanë të bëjnë me dhimbje. Për shembull, dhimbje prapa në intensitetin e tyre ndahen në akute dhe kronike. Nëse dhimbje akute, kjo është një dhimbje e mprehtë, por në qoftë se ajo është dhimbje kronike, ajo tashmë është më pak intensive, por kjo është një dhimbje konstante mbrapa. Më shumë shpesh paguan dhimbje prapa vetëm mbi bel dhe manifestohet në njerëz për shkak të aktiviteteve të caktuara fizike, kollitjes, frymëmarrje dhe kështu me radhë.


Në kohën e sotme është caktuar një numër të karakteristikave patologjike, duke përfshirë të shquar: të përzier, gulçim, ethe, vjellje dhe kollitjes. Për shembull, dhimbje prapa dhe dhimbje të tjera mund të jetë tashmë në natyrë ose protopatycheskoy epikriticheskaya dhimbje. Nëse protopatycheskaya dhimbje, ajo ka tërhequr karakterin dhe jo vendndodhjen e saktë. Dhe arsyet për dhimbje prapa mund të jetë masë e kësaj sëmundjeje në bark, sëmundje të zemrës, pleurit, pneumoni, sëmundje të veshkave, shtatzënisë dhe sëmundje të lidhura me ezofag.

Por dhimbja epikricheskoy natyrshme në lokalizimin rreptë. Për shembull, ajo është e karakterizuar nga tipar kryesor - një ndjesi të dhimbshme djegie në të gjithë trupin. Por dhimbja e pacientit është shumë i adaptueshëm.


Shkaku kryesor i manifestimeve dhimbje prapa apo shpinë mesit të lartë është patologji te njeriu dhe nuk ka patologji muskujve-skelet brinjë ngjitur me të. Dhe këto janë vetëm disa arsye këto dhimbje patologjike është dhimbje të nervit shiatik, kraharorit dhe mesit osteokondroza, lëndime në shpinë torakal dhe brinjë lëndimeve, myositis, dmth inflamacion i muskujve. Sigurisht, vetëm nga natyra e dhimbjes në shpinë është pothuajse e pamundur për të zbuluar shkaqet sakta dhe kryesore të dhimbjes. Një vetë-diagnozën në rastin e dhimbje të ulët mbrapa nuk duhet të jetë, si në rastin e vetë është në gjendje të shkaktojë vetëm dëmtojnë trupin e njeriut. Prandaj duhet të ndihmojë profesionistët vetëm të kualifikuar.


Çfarë duhet të përdorni për dhimbje në shpinë ose djathtas back up

Në përgjigjur kësaj pyetjeje, ne duhet të themi menjëherë se në këtë rast ju keni nevojë për të kryer vetëm trajtimin e duhur. Por ju duhet të kontaktoni një terapist ose familjare mjeku. Dhe në qoftë se një person që ka dhimbje akute që vetëm e vështirë për të duruar, ju keni nevojë për të thirrur një ambulancë sa më shpejt që të jetë e mundur. Nëse dhimbje prapa ose më të ulët mbrapa sipër ishte rezultat i një goditje të rëndë në vendin e përplasjes, atëherë ju duhet menjëherë të kërkoni traumën. Ndihmon me specialistë mesit dhimbje të tilla si kirurg, ortoped, sëmundjet infektive, nephrologist, gastroenterologist, pulmonologist, proctologist, urolog, kardiolog, nephrologist, gjinekologu.


Unë duhet të them se gjatë dekadës së kaluar, qasjet mjekësore në trajtimin e dhimbjes mesit dhe madje ndryshuar dukshëm janë përmirësuar, si progresi mjekësore gjatë kësaj kohe bëri një hap të madh drejt shërimit. Në përgjithësi, dhimbje para mbrapa nuk është kontaktuar me ndonjë inflamacion rrënjët nervore dhe mbathje. Ky mendim u reflektua në fund dhe afat, i cili është i njohur më mirë si dhimbje të nervit shiatik. Edhe në shekullin e fundit të gjithë radiculitis mundur trajtohen duke përdorur doza të mëdha të antibiotikëve. Por më vonë arsyen kryesore për paraqitjen e dhimbje prapa tashmë kanë filluar të marrin në konsideratë ndonjë ndryshim degjeneruese dhe distrofike në shpinë të njeriut.