Dëmtimi traumatik i trurit - Efektet


Dëmtimi traumatik i trurit - një dëmtim mekanik i kafkës dhe intrakraniale strukturave, të cilat janë truri, nervat e kafkës, enët e gjakut, meningjit. Llojet e lëndimeve janë të ndarë në plagët e hapura dhe të mbyllura.
Faktorët kryesorë që përcaktojnë llojin e lëndimit, si më poshtë:

 • Kohëzgjatja e humbjes së vetëdijes;

 • Niveli ndalimin e vetëdijes në momentin e shtrimit në spital;

 • prania ose mungesa e simptomeve neurologjike rrjedhin.


 • Bazuar në këto karakteristika, ekspertët e vënë vlerësimi trauma, përshkruajnë trajtim dhe të bëjë parashikime.  Lëndim të hapur kreu


  Lëndim të hapur kreu karakterizohet nga një defekt i kafkës, e cila mund të jetë i komplikuar nga prania e trupave të huaja brenda kafkës. Defekt është konsideruar i rëndësishëm në qoftë se ajo e kalon sipërfaqe prej 3 katrore. cm. Me këtë lloj të lëndimit është kërcënimi i infeksionit dhe shfaqjen e komplikimeve purulent që ndikojnë dukshëm në shëndetin e pacientit. Si rezultat i frakturë të bazës së kafkës duket mundësinë e liquorrhea post-traumatik basal.
  Pas lëndimeve të rënda mund të ketë komplikime të shkaktuara nga dhëmbëza të meninges. Ajo kërcënon:


 • Konfiskimet xheksonas epileptike;

 • hydrocephalus okklozyonnoy dhe sëmundjeve të tjera.


 • Lëndimi Mbyllur kreu


  Menjëherë ia vlen të përmendet se rëndë lëndimi i mbyllur kokë është diagnostikuar më shpesh sesa të hapur. Ajo qëndron katër fazat e drejtimit të saj:

 • Faza fillestare. Ajo karakterizohet nga humbja e vetëdijes - nga vende të obnulyatsyy. Në fund të kësaj faze vjen amnezi, në disa raste - nuk e plotë.

 • Faza akute. Tipar kryesor i saj është mahnitëse. Nganjëherë pacientët të cilët janë në këtë gjendje, në një gjendje të "dehurit." Kur rrjedha e kësaj faze pacienti duket marramendje, dhimbje koke, dobësi të rënda, anemi.

 • Fazë të vonë. Gjatë kësaj periudhe pacienti është gjendja e paqëndrueshme, pasi ende nuk është plotësisht simptomat zhdukur fazën e mëparshme. Gjithashtu fazë vonë karakterizohet nga psikozë.

 • Faza Rezydulnaya. Gjatë kësaj periudhe, mjekët përcaktojnë sëmundjen, pasi ajo është e karakterizuar nga simptoma të vazhdueshme lokale.


 • Në periudhën fillestare akute të traumave dhe ka një korrelacion domethënës ndërmjet natyrës së lezioneve dhe foto klinike. Për shkak të asaj që mjekët nuk mund gjithmonë të japë parashikimet për zhvillimin e mëtejshëm të situatës.

  Me dëmtime traumatike të trurit kërkohet rehabilitimi i duhur, i cili është i aftë edhe në situatat më të pashpresë pacientit përsëri në jetë.