Si për të kuruar epilepsi përgjithmonë


Epilepsi - është e vështirë për të trajtuar sëmundje që është e lidhur me shkeljen e neuroneve në tru. Ajo manifestohet nga konfiskimet e papritur të natyrave të ndryshme - me humbje të tërësishme ose të pjesshme të ndërgjegjes dhe karakteristika të tjera që janë të qenësishme në shumë prej trupit me dhimbje të mprehta.
Sot, shumë njerëz vuajnë nga epilepsia dhe ka vënë detyrën e vështirë të mjekëve në formën e një sëmundje 100% shërim. Një shumë e zhvillimit duke u zhvilluar në këtë fushë, por ende, trajtimet më efektive janë klasik - një përzierje e drogave, monoterapi (një medikament është përdorur) dhe kirurgji.


A është e mundur për të kuruar epilepsi përgjithmonë?


Nga epilepsia mund të shërohet - qoftë për 3 vjet pas sulmit të fundit ka pasur ndonjë rifillimi, kjo do të thotë se personi është i shëndetshëm dhe ajo është tërhequr nga një listë e shënimeve.
Por është e vështirë për të arritur shërimin e plotë - ajo arrin rreth 70% të pacientëve, dhe pjesa e mbetur 30% e pacientëve me epilepsi duhet të luftojmë për jetën.

Getting shpëtoj e epilepsisë?


Trajtimi Probabiliteti duke përdorur ilaçe dhe metoda kirurgjikale janë përafërsisht të barabartë. Epilepsi është një nga ato sëmundje që përfshijnë qasje Variadic, në të cilat trajtimi varet nga shumë faktorë - zona qendrore, natyra e sulmeve, dhe predispozicion gjenetik. Edhe rëndësia e madhe shkaktohet nga sëmundje të tjera, epilepsisë, apo ekzistojnë në mënyrë të pavarur.

Monoterapi
Para së gjithash monoterapi më të përdorura zakonisht. Mjeku zgjedh individualisht drogës (në varësi të vendndodhjen e burimit të epilepsisë, frekuenca e konfiskimeve, karakteri sulmon kusht qendrore e sistemit nervor dhe faktorë të tjerë), pas së cilës pacienti merr çdo ditë për disa vjet anticonvulsant.
Përzierjet
Nëse sulmet shumëllojshmëri të ndryshme të simptomeve dhe gjendja e përgjithshme e pacientit duhet të rregullohen, atëherë përdorni një përzierje e drogave të ndryshme, dozim dhe kombinimi i të cilave llogaritur rëndë dhe ka qenë prej kohësh përdorur në praktikë - një përzierje Sparrow ose Sereyskoho. Lejohen të përdorin terapi ndihmës - mjetet juridike popullore.

Operacionet në epilepsi
Operacioni mbi nervore vagus në epilepsi është një metodë ekstreme - gjenerator futur nën lëkurë, e cila stimulon nëpërmjet impulse elektrike nervore vagus, i cili dërgon impulset larg nga trupi në tru. Megjithatë, kjo metodë nuk është siç radikal si kirurgji, në të cilin pjesa e trurit është hequr.
Operacioni në trajtimin e epilepsisë mund të ndalojë sulmet, por kjo nuk është gjithmonë e mundur - kur humbja në transaksion bërë sulme të keq.