Si për të trajtuar TIC nervor tek fëmijët


Tiki është një tkurrje shumë e shkurtër myyazytsilni muskujve. Më shpesh ato ndikojnë në muskujt e fytyrës dhe muskujt e gjymtyrëve dhe jashtë manifestohet si keq, twitching këndet e gojës apo hundës, furnizim vetullat, etj dridhem. Një politikë e tillë është çrregullim më të zakonshme neurologjike tek fëmijët - pothuajse një në pesë fëmijë vuan prej tyre. Në djem, ata janë më shpesh se vajzat.
TIC nervor janë manifestuar në mënyra të ndryshme në varësi të disponimin e fëmijës, nga ajo që ai tani është i angazhuar, si dhe, në varësi me kohë të ditës dhe të sezonit. Mund të ndryshojë dhe lokalizimi, që është, në një kohë për një fëmijë mund të karakterizohet supet znyzannya, dhe pas një kohë twitching kënde faqet. Këto ndryshime flasin për sëmundje përsëritje.


TIC nervor janë komplikuar zakonisht kur fëmija është e gjatë në një pozicion, të tilla si hipur në një makinë apo shikuar televizion, dhe praktikisht zhduken kur veprimtaria zënë fëmija që kërkon përqendrim të plotë nga ai, ose në qoftë se ajo është diçka shumë entuziast.
Fëmijët që vuajnë nga çrregullime nervore tykamy prirur për vëmendje dhe perceptimit, përveç kësaj, ata shpesh kanë probleme me perceptimin hapësinor, koordinimit, lëvizjet e qetë, zhvillimin e aftësive motorike. Ato karakterizohen nga sjellje të ngulët dhe ritual duket të nduk thonjtë apo dredha-dredha flokët në gisht. Ata ndjehen të parehatshme në një dhomë të zihet fryma, shpejt lodhur, gjumë i shqetësuar, vështirë të bie në gjumë.

Shkaqet TIC nervor
 • formimin e një çrregullimi të tillë është një predispozicion gjenetik

 • ndikojë negativisht në gjuhën e dobët vlerë dhe komunikimit jo-verbal në familje (p.sh. rregullt vëzhgimet e fëmijës dhe duke thirrur parandaluar lirë fiziologjik fëmijën veprimtarisë)

 • infeksionet akute virale dhe sëmundjet tjera të ndryshme të rënda (p.sh. inflamacion sy mund të shkaktojë TIC nervor si keq, sëmundje të gjatë Ent mund të shkaktojë posapыvanyya ngulët, kollitjes ose hmыkanya)


 • Trajtimi i TIC nervor tek fëmijët  Së pari, ju duhet për të bërë ndryshime në mënyrën e jetës së fëmijës. Ai ka nevojë për ushqim të duhur, gjumë respektimin dhe pjesa tjetër, aktivitetin fizik moderim. Në favor të ecën off të rregullt në ajër të pastër. Stop gjithmonë tërheq fëmijën dhe të bëjë atë vëzhgime të pafund, në qoftë se ju kanë tendencë.
  Shpenzojnë më shumë kohë me fëmijën, ndërsa organizimin e një mjedis paqësor dhe harmonik. Kjo do të ndihmojë fëmijën tuaj të përballen me ankth dhe tension të brendshëm.

  Është e rëndësishme për të punuar në fëmijën e vetë-respekt. Për shkak se ajo ndihet reagim negativ ndaj prindërve TIC tyre pakontrollueshme, nëse ka, dhe ndjehet fajtor.
  Fëmija juaj do të përfitojnë komunikim me fëmijët me të njëjtin problem. Kjo do të zhvillojë aftësitë e tij të komunikimit do të ndihmojë mundi konfliktet e mundshme dhe të zgjedhin sjelljen më të përshtatshme variant në situata të tilla - që është, se si për të përsëritur ato paraprakisht. Kjo do të parandalojë përkeqësimin e TIC nervor në të ardhmen.

  Kjo nuk është e rëndësishme që të përqëndrohet në refuzimin e fëmijës, ai duhet të ndjehen njësoj si fëmijët e tjerë. Pra, të përpiqen me fëmijën tuaj që të pretendojë se nuk ka ticks, pa marrë parasysh se sa shumë frustrimin evident. Ai është i turpëruar nga manifestimet e shkeljeve të tyre mbi njerëzit dhe kjo ndjehet presion shumë të fortë të brendshme, të cilat shpejt shterur. Kjo është thjesht e papranueshme për tykah nervor.
  Është e rëndësishme për të kuptuar se rimëkëmbja do të vijë aq shpejt sa ju do të të pëlqente, në çdo rast, nuk e fajësojnë kec.

  Mundohuni të marr fëmijës një mësim interesante për të qenë me të vërtetë si ai, dhe se ai gjithmonë do të jetë në gjendje për të shpëtuar. Zakonisht sportive shumë pozitive ndikim. Ju mund të bëni ndonjë gjimnastikë me fëmijën. Një ushtrim i mirë do të qëndrojnë në një këmbë si një çafke, tucked nën këmbën e saj të tjera, të cilat më pas i shoqëruar disa hedhje në këtë këmbë dhe këmbët e mëvonshme ndryshimit. Ky ushtrim mund të plotësohet me komente qesharake, ata brohorasin fëmijë, dhe ushtrimi bëhet një lojë zbavitëse për të. Në të njëjtën kohë ushtrimeve të tilla është një mënyrë e madhe për t'u çlodhur - që shpejt dhe me shtrirje muskujt dhe pastaj lirimin e tyre.

  Provoni si ju mund të rrallë të shmangur situatat në të cilat fëmija juaj mund të qaj apo ofenduar.
  Me situatë pozitive të bëni fëmijën tuaj optimist dhe i gëzuar, dhe ai merret me çrregullim tij neurologjike.