Cirroza alkoolike


Cirroza alkoolike është një sëmundje kronike që prek qelizat e mëlçisë për shkak të përdorimit të zgjatur të alkoolit. Shenja kryesore që tregon cerozë mëlçisë është një rritje apo ulje të trupit. Vetëm probing sipërfaqe kodrinore sugjeron kesh. Devijimet nga norma në analizën e gjakut mund të jetë një shenjë e cirroza e mëlçisë. Nuk është e vështirë të mendoj se është shkaku kryesor cirroza alkoolike - natyrisht, alkool! Abuzimi Alkooli çon në kesh (duke gjykuar nga statistikat, 50% e njerëzve të "marr" kesh, steatoza ose mëlçisë yndyrore për shkak të marrjes të tepruar të alkoolit).
Simptomet e kesh alkoolike


Faza fillestare e kesh jo e lidhur me mëlçinë. Së pari nuk ka dobësi, dhimbje në bërryla, gjunjë, të qenët i përgjumur, ndryshimet në ngjyrën e lëkurës, humbje peshe papritur, etj Ky hap është si mjekët e quajnë "kompensohet" kesh të. Në këtë fazë është e nevojshme të dinë shkakun e gjithë kjo, sepse në qoftë se asgjë nuk është bërë, simptomat mund të shtohet në akumulimin e gazeve në zorrë, shkeljen e oreksit, pështirosje, vjellje ushqime të skuqura pas. E njëjta gjë mund të jetë simptomë ethe, e cila nuk është reduktuar edhe pas antibiotikët. Kjo është për shkak se faza aktuale e kesh decompensated.Trajtimi i kesh alkoolike të mëlçisë


Trajtimi i kesh alkoolike duhet të kaloj nëpër të plotë, duke përfshirë edhe trajtime të veçanta të cilat emërojë profesionistë në këtë fushë. Megjithatë, në fund të fundit duhet të arrijë të fortë të mbrojtur të mëlçisë nga faktorë të këqija ndikojnë atë, si dhe bilanci metabolizmin. Për të reduktuar toksicitetit në trup, mjekët përshkruajnë të sorbents pacientit speciale të afta për të zvogëluar shkallën e ndikimit në mëlçi. Për të zgjidhur probleme të tilla si çrregullime të tretjes (nuk është për shkak të faktit se ka një mungesë të acideve biliare) ekspertët e përshkruajnë produktet që përmbajnë këto acide. Ata mund të jenë të Ursosan, si edhe Ursofalk. Përveç kësaj, një pacient përshkruar substancave të veçanta që ndikojnë pozitivisht në mëlçi, të quajtur hepatoroprotektoramy (e njohur të drogës - essentiale).

Natyrisht, së bashku me këta njerëz me cerozë alkoolike kërkon dietë e duhur, pjesë e trajtimit. Dietë është i bazuar në përmirësimin e dietë të elementeve të tilla si proteinat dhe karbohidratet. Dietë kufizon pacientin në lloje të caktuara të produkteve, lista e tyre: ushqim të ëmbël, çaj (të ngurta), hudhër, radishes, dhe enët tjera të ftohtë. Më shumë gastroenterologist ose mjek diete do të tregojë kush do të tregojë të gjitha llojet e produkteve që mund të përdoren. Nëse pacienti është shumë më e komplikuar, në raste ekstreme, kirurgji është përdorur transplante të mëlçisë. Kushti kryesor - 6 muaj nuk pini alkool para transplantimit.