Ekzaminimi Ultrasonografia për mëlçinë e njeriut


Në mënyrë që "të mos flasësh për llum kafeje" dhe për të marrë informacion të plotë në lidhje me gjendjen e trupit, Ultrasonografi duhet të bëhet, dmth me ultratinguj hetim. Flisni për ekzaminimin me ultratinguj për mëlçinë e njeriut.
Për shkak të mëlçisë - është organi kryesor filtrin e përbërë nga një numër i madh i qelizave të veçanta - hepatocytes. 1 minutë në mëlçi është 20 milionë reaksionet kimike dhe pastruar një milion substanca toksike! Për shkak të asaj se si të mëlçisë varet nga gjendja e shumë organeve dhe sistemeve të trupit të njeriut. Baza e kësaj metode e diagnostikimit - përdorimin e ultrazërit, frekuenca e të cilëve është rreth 30.000 Hz. Skema është e thjeshtë: rreze ultratinguj është drejtuar në sipërfaqen e trupit hetuar nga një sensor, dhe të shëndoshë reflektuar echo është përdorur për të krijuar imazhe elektronike të strukturave të ndryshme të trupit.Shënim: reflektimin e valëve tejzanor nga inde të ndryshme të mëlçisë pabarabartë - kjo varet nga dendësia e zonës hetuar. Atëherë informacioni të procesohet nga pasqyrohet valët kompjuter. Programe të veçanta analizuar të dhënat, dhe imazhi që rezulton është formuar, dhe vlerëson gjendjen e trupit. Sonohrammы konfirmojnë heterogjenitetin e strukturës së mëlçisë: imazhi i saj duke treguar vatra të shumta të echogenicity varion - të ulët dhe të lartë.

Dhe kështu, me përhapur të ndryshme dhe sëmundjeve fokale të mëlçisë dhe mjeku dhe pacienti mund të marrë një pasuri të informacionit me karakter diagnostik. Kjo ju lejon të shpejt të zgjidhni terapi të përshtatshme. Është gjithashtu e rëndësishme që sonography mundëson jo vetëm të identifikojë proceset patologjike në mëlçi, por edhe për të zbuluar parazitëve në trup. Gjithashtu duke përdorur Ultrasonografi për dëmin dyshuar mëlçisë traumatike.


Ultrasonografia - metodë diagnostike nuk quhet invazive. Le të shpjegojmë: term i përdorur për të përshkruar studime të tilla, gjatë të cilit trupi inspektimi nuk depërtimi në zgavrën e barkut dhe shkelje të integritetit të trupit. Ultrasonografia është një alternativë për biopsi mëlçisë. Para studimit pacienti heq rrobat dhe shtrihet në shtrat. Lëkura e zgavrën e barkut të vënë një sasi të vogël të një xhel të veçantë që përmirëson transmetimin e valëve tejzanor nga sensor në trupin e subjektit.


Gjatë procedurës pacienti duhet të relaksoheni dhe të qëndrojnë të qetë. Për të marrë një pamje më të qartë të disa ndonjëherë ju duhet të mbani frymën tuaj. Për shembull, mëlçisë gjendet nën diafragmë për shkak të lëvizjes së saj gjatë mbytje dhe tym mund të shtrembërojnë foto ekzistuese. Sa kohë është provim? Në mënyrë tipike, 10 deri në 15 minuta. Kjo metodë ju lejon për të përcaktuar madhësinë e mëlçisë, kontur të mëlçisë dhe të vlerësojë qenët i qartë i venave të trupit.

Përveç kësaj, performancës shtresa scans serial ndjekur nga informata përmbledhje për të përcaktuar inflamacion të mëlçisë në dispozicion të njeriut. Gjithashtu Ultrasonografia zbulon cysts, hemangioma dhe tumoret malinje dhe abscese trupin. Ultrasonografia nuk ka ekspozim ndaj rrezatimit pacientit, e cila lejon përdorimin e saj në grupe të ndryshme të moshës, duke përfshirë edhe fëmijët. Ka avantazhe të tjera të kësaj metode të diagnozës. Së pari, saktësia. Së dyti, disponueshmëria e saj - si këtij hulumtimi të lira kryera në shumë klinika. Për fat të keq, një ultratingull thjeshtë "sheh" lëvizjen e gjakut në trup. Kjo është e rëndësishme në identifikimin e disa sëmundjeve të mëlçisë e njeriut! Pra, në mënyrë të përcaktuar shpejtësinë e rrjedhjes së gjakut dhe gjendjes së arteries hepatike nganjëherë kërkon ekzaminim shtesë.