Restaurimi i nervit optik
Në vitet nëntëdhjetë restaurimi i nervit optik nuk ishte e mundur, por një grup i studiuesve nga Shtetet e Bashkuara besojnë se praktikisht çdo dëmtim të nervit optik rikuperueshme. Sipas tyre kjo është e mundur për të ruajtur dhe madje edhe rivendosjen e të parit në pacientët me lëndime optik nervore.

Hulumtuesit janë përpjekur gjatë për të marrë përmes rigjenerimit optik nervore, dhe ata e bëri atë, por shkencëtarët nuk mund të demonstrojë rimëkëmbjen e vizionit. Në Boston rritur fibrave optike nervore përgjatë gjithë gjatësisë së rrugës optike nga retinë në zonat vizuale të trurit. Eksperimentet e kryera në minj.Përvoja ka treguar se në minj me dëme të rënda nervore optike, perceptim reduktuar thellë, drita perceptuar, lëvizjen e përgjithshme.


Shkaqet dëme të nervit optik.Plagosje
Tumoret
Presion intraokular në glaukoma
Zëvendësit Alkooli helmimit
Sëmundjet inflamatoreFaktorët e përmendur më lart ndikuar negativisht në enët e gjakut që kalojnë në shtresat e retinë dhe membranat nervit optik, i cili çon në kequshqyerje nervit optik, duke rezultuar në aftësinë për të transmetuar sinjale përkeqësohet dhe vdes nervore.

Restaurimit të nervit optik.
Plotësisht të kuruar moshës lidhur me ndryshimet e retinë dhe rivendosjen fibra optike të dëmtuara është aktualisht e pamundur. Por okulisti moderne ju lejon të ndaluar përparimin dhe madje edhe të përmirësuar vizionin e pacientit.
Metodat për të rivendosur nervit optik.
Fizioterapia trajtim-metodë është ndikim mjaft efektive në retinë, nervit optik dhe qendra vizuale në tru. Kjo metodë është plotësisht i sigurt.

Gjatë fizike terapi optik nervore janë pajisje të ndryshme që ofrojnë efekt dozë në ind jonormal.


Përdoret në kombinim me terapi fizik barnave homeopatik si injektimit nën lëkurë.

Sinjalet elektrike Energjisë stimuluar retinë dhe nervit optik, dhe injeksion nënlëkurës e homeopatik përmirëson proceset metabolike në retinë dhe nervit optik.

Shkalla fizioterapi rrisë mprehtësinë e vizionit qendrore, duke zgjeruar fushën e mendimit dhe të stabilizuar.