Sy Keratitis


Keratitis - një sëmundje karakterizohet nga inflamacion dhe shkelje të rëndë të transparencës së kornesë. Patologjia ul cilësinë e dhe përparimin e inflamacionit në zonat e thella të syrit. Ka dy lloje të keratitit, pjesa e tyre në varësi nga shkalla e dëmtimit të kornesë, duke bashkuar ato së bashku si një shenjë e edema corneal infiltrates formimin që krijon të mundur transparencën e saj.

- Type sipërfaqësor është shkaktuar konyuktivita ose dakriotsystytu dhe karakterizohet nga dëmtimi në shtresën e parë të korne sy. Në thelb ky lloj i keratitit nuk lë plagët.- Pamje thellë shfaqet në formën e inflamacionit të shtresave të thella të korne, duke rezultuar ne formimin e plagëve. Nëse ata janë formuar në boshtin e vizionit, atëherë nuk është një shkelje e mprehtësi vizuale. Sy përshkruar shpesh steroid bie për të mbrojtur kundër shkeljeve të tilla.Shkaqet dhe simptomat e keratitit


Burimet e infeksionit shfaqen Keratitis, një rrezik të veçantë janë: virusi herpes, e cila rezulton në keratitit herpetike, si Pseudomonas aeruginosa, infeksionet protozoar, kërpudhave. Sytë virale Keratitis ka ndikuar nga prania e sëmundjeve kronike, dobësuar sistemin imunitar, vitaminë mangësi, çrregullime degjenerative.


Infeksioni corneal kryesisht ndodh pas lëndimit, duke rezultuar në dëmtim mekanik, lëndimet gjithashtu mund të shkaktohet nga përdorimi i lenteve të kontaktit.

Patogjeneze i sëmundjes mund të jetë i lidhur me pranine e simptomave, ose vetëm të caktuar. Simptomat patologji manifeston karakteristikat e mëposhtme:

1. marramendës, dhimbje në kokërdhok, ka një rënie në qartësi dhe vizion, parehati lidhur me dritën, formimin e ulcerat apo infiltrate;

2. Nuk është edhe shfaqja blefarospazmu - mbyllur qepallat natyrën vrullshëm duke ulur çrregullim muskujve ndjeshmëri corneal rrethore, capillaries reja janë formuar brenda indeve - vaskularizim;


3. Nuk është një injeksion i anijeve të syrit, të cilat mund të jenë të përziera ose të perykornealnoy;

4. Humbja e transparencës - corneal epitelit bëhet vrazhdësi humbet shndrit, herë pas here peels off, sipërfaqja është e formuar nga erozioni.

Akumulimi në indet mund të jenë të shumta apo të vetme, me forma të ndryshme, madhësi, ngjyra (të verdhë ose gri) varet nga karakteristikat e qelizave. Grupimeve të lindin ose në fusha të caktuara, të cilat zënë të gjithë kornea.Trajtimi i keratitit


Specialist Trajtimi i emëruar në bazë të burimeve të sëmundjes, injeksione përshkruara intramuskulare, medikamente në formë tabletash, apo pika sy. Mjekët përshkruajnë terapi me antibiotikë. Në arritjen efektin e dëshiruar e një rëndësie të madhe për futjen e një dietë me konsum të kufizuar ose eliminuar plotësisht karbohidrate. Është e rëndësishme që të përfshijë në dietë të Omega-3 ushqime me kalcium të lartë ose tableta kalcium, vitamina - vitamina B dhe C.


Mjekimi kryhet para shpërndarjes përfundimtare të formacioneve me baltë në korne, duke hequr ndezjen nuk tregon ndërprerjen. Keratitis shkakton efekte të tilla si reduktim të rëndë të funksionit vizuale, formimin e scars, nganjëherë çon në verbëri, kështu që është e domosdoshme ndjenja simptomat e mësipërme, kontaktoni një specialist - një okulist.