Metodat e diagnozës së syrit glaukoma


Duke marrë parasysh seriozitetin e problemit të gjithëve duhet të jetë i vetëdijshëm për shenjat e afërt sëmundje në kohë për të parë një mjek. Në këtë artikull ne do të mësojnë në lidhje me metodat e diagnostikimit sytë glaukoma, manifestimet e saj klinike dhe trajtim. Glaukoma është e lidhur drejtpërdrejt me ndryshimet në presion në sy, duke shkaktuar humbje progresive e vizionit për shkak të atrofi optike nervore. Hulumtuesit dhe praktikuesit janë veçanërisht të vëmendshëm ndaj kësaj sëmundjeje për shkak se ajo është e përhapur, është e vështirë të diagnostikuar në një fazë të hershme, ka komplikime të rënda dhe ndonjëherë prognozë të dobët. Pasojat dhe diagnoza e glaukomës me të vërtetë të quhet katastrofike vdes nervore optike dhe bëhet i verbëri i pakthyeshëm.


• Njerëzit të afërmit e të cilëve ishin të sëmurë apo vuajnë nga glaukoma. Faktori i trashëguar luan një rol të madh në rastet e kësaj sëmundjeje të rëndë.
• vuajnë nga miopi (nearsightedness)
• Njerëzit trupat e të cilëve janë të dobësuar nga sëmundje të rënda kronike të tilla si diabeti, njerëz mbi 60-65 vjet.

Normalisht këto vazhdimisht është daljeve dhe fluksin e lëngjeve, duke shkaktuar atë mbajtur presionin normal të gjakut. Ajo kujton Tides e detit. Por nganjëherë fluide grumbullohet në syrin e faktit se qarkullimi i tij është ndërprerë. Natyrisht, grumbullimi i presionit të lëngut brenda syrit fillon të rritet. Probleme të tjera janë në rritje si një mbledhje, rrjedhjen e gjakut shqetësuar në sy, sinjale nga syri nuk arrijnë lëvore. Nëse procesi nuk ndërhyn, për herë të parë vijnë dëmtim dhe kufizimin e fushës së mendimit, dhe verbëri. Glaukoma është i fshehtë - shumica e njerëzve nuk do të ndjehen të rritur presionin në sy. Në mënyrë që të diagnostikuar glaukoma duhet të paktën një herë në vit t'i nënshtrohet provimit nga një okulist.


Simptomat dhe diagnoza e glaukomës
Normalisht, njerëzit jetojnë në injorancë hareshëm se trupi i tij është diçka e gabuar. Ngushtimi i fushës vizuale - proces i ngadaltë në mënyrë që të mund të marrë vite. Simptoma të përbashkëta që mund të tregojnë probleme - qefin rastit apo qarqe të ylbertë para syve të mi. Nëse shikimi filloi të përkeqësohej, atëherë procesi është duke punuar lezetshme, dhe për këtë arsye tashmë të filluar atrofi optike, e cila është një shenjë e dobët paralajmërues (për pamje).

Parimet dhe metodat e trajtimit të glaukomës

Tre fushat kryesore, e cila është trajtimi i glaukomës:
• Stabilizimi dhe normalizimin e presionit brenda syrit
• Trajtimi i drogës që përmirëson qarkullimin e gjakut në sy
• Normalizimi i metabolizmit në indet e syrit në mënyrë që të ndikojnë në proceset degjeneruese karakteristike e glaukoma

Për të normalizuar dhe diagnoza e presionit intraokular përdorur zakonisht barnave antihipertensive - pika sy. Nëse efekti i pamjaftueshëm mbi metodat e përdorura dhe droga përbashkëta antihipertensive dhe antipsychotics. Nëse trajtimi konservativ dështon, operacioni është përshkruar. Në nevojën për shfaqje kirurgji:

• ulet për të ulur presionin intraokular pa ndihmën e presionit të ulët intraocular
• Vizioni vazhdon të përkeqësohet
• Të dhënat klinike të sigurojë një trend negativ, pavarësisht trajtimit aktiv.

Aktualisht, së bashku me metodat konservatore dhe kirurgjike të trajtimit duke përdorur teknologji lazer. Në fund të shkrimit unë dua të përsëris se glaukoma është i fshehtë në atë fazë të hershme të sëmundjes, kur edhe mjekët mund të ndihmojë në parandalimin e verbëri nuk i jep asnjë simptomë. Pra ju lutem, vizitoni një okulist për inspektim rutinë të paktën një herë në vit. Veçanërisht e rëndësishme është kjo këshillë nëse ju tashmë keni probleme konfirmuar vizuale (p.sh. miopi ose hyperopia).