Pasojat e pakëndshme e kontaminimit të lentet e kontaktit


Lentet e kontaktit - të sigurojë një vizion të qartë dhe rehati, por edhe të rrisë rrezikun e sëmundjet infektive. Pra, mos harroni kujdes se sa të rëndësishëm të rregullt të duhur të lentet e kontaktit për shëndetin e syrit. Në shkelje të rregullave të caktuara të magazinimit, përdorimit dhe kujdesin e lente kontakti, të garantuara dështojnë ndotjen e lentet e kontaktit.
Shkaku kryesor i lente ndotjes, jo papastërtitë, pluhuri apo tymi në ajër dhe lot. Përveç ujë që përmban lotët mukusit. Ajo i ndihmon lotët mbajtur në korne dhe lan tërë sipërfaqen e syrit. E vjetër, e përdorur strukturën qelizore të syrit përzier me ndotjen e ajrit dhe kozmetikës, ngrij dhe grumbullohen në qoshet e syve. Nëse koha nuk hiqni lëngun, ajo mund të shkaktojë infeksion. Këto efekte të pakëndshme mund të rrisin lente pista. Kështu që ju duhet për të pastruar lente sa më shpejt që ata janë hequr. Lente manipulimit duhet të bëhet vetëm me duar të pastra.Kontejnerët për lentet gjithashtu duhet të mbani të pastër. Share sëmundjet infektive të kornesë, të cilat janë baza e zgjidhjes ose kontenierë të pista është në rritje. Lente që janë në zgjidhje për disa ditë para se të përdorni, të larë dhe dezinfektoj të gjitha mjetet, si një zgjidhje që në mënyrë aktive race bakteret që shkaktojnë sëmundje të ndryshme infektive. Prandaj, pas veshur lente, zgjidhja duhet të jetë derdhur, enë larë tërësisht me ujë të nxehtë dhe të thatë atë duke vënë me kokë poshtë në një pecetë letre. Plotësoni një zgjidhje enë të pastër duhet vetëm direkt në frontin e tij lentet e kontaktit.


Nëse ju i vishni lente pa një pushim më të gjatë se një javë, ajo mund të shkaktojë probleme serioze. Lente Extended veshin të rrisë rrezikun e një infeksioni është pesë herë më e zakonshme se përdorimi i lenteve të cilat janë larguar gjatë natës.

Sëmundja më e zakonshme infektive është e rëndësishme nxënës konjuktivit - një reaksion alergjik të fëlliqur. Lente materiale të prirur për të kapur grimcat e huaja. Ndotja grumbulluar në sipërfaqen e kontaktit lente, duke shkaktuar inflamacion. Më të konjuktivit ndodh kur lente janë në sy për një kohë të gjatë. Simptomat: mukusit, shkarkimin purulent, vizion të paqartë, lëvizjet intensive të lente, manifestimi i rrjetit kapilar, skuqje dhe ënjtje të qepallave.


Spektri i sëmundjeve të shkaktuara nga veshur lentet e kontaktit në vend të mëdha, ulcerat dhe edemë corneal, sëmundje fungale, iritis, sytë e thatë dhe të tjera. Ekzaminimi i rregullt dhe diagnoza në kohë e okulist ndihmon për të parandaluar pasojat e pakëndshme e veshur me lentet e kontaktit korrigjuese dhe sëmundje serioze të cilat ata çojnë.

Ajo duhet të mbahet mend:
- Nëse lente është rënë në çdo sipërfaqe, pije atë para se të futur në sy.
- Ju nuk mund të vendos një objektiv në gojën e saj - pështyma përmban një shumë të baktereve.

- Lente Alien sy, kështu që prania e tij është personifikuar rrezik.
- Mos përdorni lente pas datës së skadimit.
- A nuk veshin lente kur të ftohtë, ftohjet dhe sëmundje të tjera respiratore, si mikrobet mund të lehtë të hyjnë nëpër kanalet lotsjellës e syrit.
- Duke përdorur kozmetikë, të jenë të kujdesshëm, provoni duke përdorur ujë të bazuar automjete.
- Nëse sytë janë holluar me ujë, të kuqe dhe duke treguar ndjeshmëri ndaj dritës - është e nevojshme për të hequr lentet dhe të konsultoheni me mjekun tuaj.


Për të hequr mjetet e përdorimit të ndotjes për ruajtjen dhe mirëmbajtjen e lentet e kontaktit (zgjidhje, humidifiers, pastrit), detyra kryesore e të cilit lente-ruajtur sipërfaqen dhe për të parandaluar infektimin nga mikroorganizmave.

A nuk veshin lentet e kontaktit menjëherë pas zgjohen, sytë e tu "frymë", kjo do të jetë një stërvitje të vogël për ta.

Të jetë i vëmendshëm dhe i kujdesshëm për sytë e mi - është mënyra më e mirë për të mbajtur vizion të mirë deri në moshën e vjetër.