Shkaqet e Uveitis akute dhe kronike


Uveitisi ndodh kur mesatarja e fillimit choroid përflakur e syrit, e cila është traktit uvealnыm. Kjo shell përbëhet nga tri pjesë, ajo choroidal vet ose choroid, trupin ciliar dhe viychaste ose irisit. Në mënyrë tipike Uveitisi për të klasifikuar për kohëzgjatjen e sëmundjes, shkaku dhe vendndodhjen. Për kohëzgjatjen e Uveitis mund të jetë kronike dhe akute. Në rastin kur trupi prekur ciliar dhe iris, pastaj fillon të zhvillojë iridocyclitis ose uveitis mëparshëm. Çdo dëmtim të nervit optik, retinë dhe horyoideyi shfaqet përsëri uveitis, në rastin kur ajo fillon për të ndezur trupin retina, i tejdukshëm dhe ciliar, kjo do të jetë një shenjë e formave periferike të Uveitis.


Në mënyrë tipike Uveitisi fillon të zhvillohet kur të ekspozuar ndaj infeksioneve apo ndonjë - çdo proceset inflamatore dhe për shkak të faktit se sytë e traktit vaskulare ka një rrjet të dendur të enëve të gjakut dhe ata janë shumë të ngadalshëm rrjedhjen e gjakut, e cila është praktikisht gropë për toksinave microbial. Përveç kësaj, shkaqet kryesore të Uveitis akut dhe kronik, shtrihen në ndikimin e infeksioneve bakteriale dhe patogjenëve mund të jetë gonorre, bruceloza, stafilokkoky, Streptococcus, sifilis dhe të tjerët. Uveitisi mund të fillojë kur ekspozohen urogjenital, viruset, protozoa, duke përfshirë Plasmodium malaria, toksplazmozës mund të shkaktojnë sëmundje të tyre metabolike dhe tsistitserka, askorydы dhe krimbat. Shkaqet e Uveitis janë sëmundje të tilla si kollagenozah, uveoэntsefalytы, lymfahranulezы, sorkoydozы dhe sëmundjeve të tjera që ende nuk janë të qarta. Gjithashtu shkaktojnë uevyta akute dhe kronike mund të jetë shkelje e proceseve metabolike në trup, ajo përdhes dhe endokrine sëmundjeve, hyperthyroidism, diabeti dhe sëmundje të tjera. Megjithatë, uveitisi akute mund të zhvillojnë djegie, kimike e performancës, virusi herpes, kërpudhave e gjini candida, tsyomehalovyruse dhe alergeneve.


Uveitisi mjaft sëmundje të rrezikshme dhe në këtë mënyrë ndikon në një ose dy ose të gjitha tre struktura uvea. Ky organ ciliar, iris dhe horyodea ndërsa nxënësi, e cila është e vendosur në iris, bëhet një lloj diafragmë, dhe është pakësuar, ai zgjeron nën ndikimin e rrezeve të dritës. Horyodea përflakur, fillon të bllokojë muskujt që kontribuojnë në ndryshimin e madhësisë së nxënësve dhe në disa raste ajo çon në humbjen e funksionit vizuale. Kur uveite mund të ndërpresin punën e trupit ciliar dhe lëngun intraokular vend të kësaj ai prodhon një lëng që përmban proteina, e cila shkakton turbullt në sy dhe kështu humbasin qartësi objektet përreth bëhet e paqartë, dhe enët e gjakut përflakur mund të fillojë vizion të paqartë, të zhvilluar glaukoma mesëm dhe katarakt komplikuar dhe një person mund edhe të shkoni të verbër.


Shkaqet e Uveitis përfshijnë: pielonefrit, sklerozë të shumëfishtë, artriti reumatoid, reumatizma dhe ndryshime në sistemin imunitar, dhe për herë të parë të gjitha këto sëmundje i përgjigjet sytë dhe situata mund të përkeqësohet në rastin kur një grua fillon menopauza.
Uveitisi kronike shumë sëmundje tekanjoze dhe kur ai u shfaq një herë, ajo do të shfaqet të paktën një herë në vit. Faktorët kryesorë të sëmundjeve të përsëritura, ka inflamacion të ndryshme që shfaqen pas goditur në sy apo edhe pamjen e elbi, kështu që edhe lëndime të vogla mund të ndikojnë në integritetin e indeve dhe pastaj produktet prishjen janë një alergjen të fuqishme për sytë tuaj. Ajo gjithashtu mund të fillojë me inflamacion dhe alergji bojë për vetulla apo rimel. Me trajtim të pamjaftueshëm të Uveitis akute të bëhet kronike, dhe ata janë kronike fillor dhe të mesëm dhe çdo gjë varet nga progresion të sëmundjes. Shkaku i Uveitis akute dhe kronike mund të jetë në kirurgji korrigjim vizion, të tilla si kirurgji për hyperopia, miopi ose astigmatizëm, ky operacion mund të përkeqësojnë uveitis, por mund të jetë shkaku i zhvillimit të tij të hershme. Shkaqet qëndrojnë në rastet kur një person punon për një kohë të gjatë në kompjuter, ajo gjithashtu mund të zhvillojë uveitis, kështu që ju duhet të përdorni syzet kompjuterike që mund të mbajë mjaft të dëmshme për sytë tuaj dhe të lehta UV shkurtër vjollcë-blu dritë. Pikët mundësojë për të absorbuar monitoruar fantazme rrezatimi dhe pjesë të ngurtë të botës, ajo në masë të madhe redukton lodhje të syve dhe në këtë mënyrë zvogëlon mundësinë e Uveitis, sidomos kronike.


Për shkak të faktit se uveitisi mund të rezultojë në humbje të pjesshme të vizionit, dhe ende për të përfunduar verbëri, nuk do të fillojnë trajtimin. Kur një fotofobi, lacrimation dhe sytë papritmas kuqe, ajo duhet të kontaktoni menjëherë një okulist, për shkak të faktit se vonesa edhe për dy ditë duke çuar në humbje të konsiderueshme vizion. Në rastin e Uveitis zhvilluar për tokë bakteriale, antibiotikët dhe trajtim i ditës antibacterial përshkruar. Kur uveitisi herpetike ka formë, ajo trajtohet dhe acyklovir Zovirax, por e kombinuar me format e dozimit që ndikojnë në lirimin e interferonit dhe këto përfshijnë viferon dhe tsikloferon në uveite erdhi nën ndikimin e reumatizmi mund të përdoren dhe bitsillina retarpen. Në rastin kur shkakton uveitis kronike adhesions lente pasmë dhe rritjen e presionit intraokular, pika përshkruara përmbajnë epinephrine, homatropyn dhe scopolamine. Megjithatë, mos harroni se sëmundjet e syrit trifled me, kështu që paraqitja e Uveitis akute, ajo duhet të trajtojë se ajo nuk është kaluar në formën kronike.