Shkaqet e trajtimit nistagmus


Nistagmus - poshtovhopodibni myyazytsilni luhatje të përsëritura nga shikimet, të cilat për nga natyra e tyre mund të jetë patologjike dhe fiziologjike. Për shembull, nistagmus, i cili duket në përgjigje të rrotullimit të trupit në hapësirë ​​apo daulle optokinetychnoho shërben për të ruajtur një pamje optimale dhe është krejt normale. Lëvizjet e syve, të kryera për fiksimit në një objekt, i quajtur foveyruyuschymy dhe lëvizjes otodvyhayuschye fovea e objektit - defoveyruyuschymy. Në rastet e nistagmus patologjike, çdo cikël motor kokërdhok shpesh fillon devijim sayazytsilnym nga objekti dhe e ndjekur nga një refyksatsyonnыm lëvizje papritur. Sipas drejtimin e saj të nistagmus është nonspecific, rrotullim, vertikale dhe horizontale, dhe amplituda e vibracioneve - mëdha dhe të vogla-srednekalybernыy


Nistagmus - shkaqet


Shumica zhvillimin nistagmus për shkak të ndikimit të faktorëve lokale dhe kombëtare. Në mënyrë tipike, ky kusht ndodh kur blihet në fëmijërinë e hershme lindura apo të reduktuar vizion për shkak të sëmundjeve të ndryshme të syrit (degjenerim retinal, albinism, atrofi optike, turbullt e mediave optike, etj), e cila çon në përçarje të mekanizmit vizuale fiksimit

Nistagmus - Llojet


-gt; Nistagmus pendular. Si defoveyruyuschye dhe foveyruyuschye lëvizja ngadalësuar të mjaftueshme (në të dy drejtimet e njëjta nistagmus shpejtësia)

• nistagmus varur fituar është komponentë torsional, vertikale dhe horizontale. Kongjenitale nistagmus varur horizontale, kur në kërkim anash mund të lëvizin në tolchkoobraznyy
• Nëse komponentet vertikale dhe horizontale mayatnykoobraznoho nistagmus ndodhin në të njëjtën kohë (janë në fazë), drejtimi perceptuar është zhdrejtë
• Nëse komponentet vertikale dhe horizontale janë në fazën, drejtimi perceptuar është eliptike ose rotatornыm

-gt; Nistagmus Tolchkoobraznyy. Përcaktohet korrigjuese tolchkoobraznыm refoveyruyuschym lëvizje të shpejtë të ngadaltë ", kur ai përvjedhur" lëvizjen defoveyruyuschym. Zakonisht drejtimin e treguar nga drejtimi i fazës nistagmus të shpejtë, duke rezultuar nistagmus është rotatornыy tolchkoobraznyy, më të ulët, e sipërme, i majtë dhe i djathtë. Përveç kësaj tolchkoobraznyy nistagmus nistagmus është e ndarë në pikëpamje parezë (shpesh shenja të rrjedhin trurit) dhe vestibular (përbërëse)
-gt; Nistagmus përziera përfshin tolchkoobraznyy nistagmus anësore në vështrimin fillore dhe nistagmus varurNistagmus fiziologjik


-gt; Nistagmus vestibular - një nistagmus tolchkoobraznyy, e cila është shkaktuar nga një ndryshim në të dhëna nga berthamat vestibular në lëvizjet qendër imagjinare horizontale e shikimet. Faza e shpejtë e iniciuar nga frontomezэntsefalytycheskym dhe brainstem, dhe faza e ngadaltë - berthamat vestibular. Më nistagmus rotatornыy shoqëruar me patologji të sistemit vestibular. Ky lloj i stimulimit nistagmus mund të shkaktojë kaloricheskoy:
• Në qoftë se ju derdh në të ftohtë veshit të djathtë të ujit, ka një tolchkoobraznyy nistagmus majtë të njëanshme

• Në qoftë se veshi i majtë i hedh ujë të ngrohtë do të jetë e drejtë-lëkundje nistagmus
• Nëse uji i ngrohtë i hedh në të njëjtën kohë në të dy veshët do nistagmus me fazën e shpejtë poshtë; ujë të ftohtë, i hedh në të dy veshët, të çojë në shfaqjen tolchkoobraznoho nistagmus me të shpejtë faza deri
-gt; Optokinetychnyy nistagmus - është shkaktuar nga lëvizjet e përsëritura vërejtur objekt në sytë tolchkoobraznyy nistagmus. Pas objekt është i ngadalshëm fazën lëvizje syri dhe lëvizjen sakkalycheskoe në drejtim të kundërt në të cilën sytë janë të fiksuar objekt tjetër - faza e shpejtë. Nëse mocioni optokinetychnoho daulle nga e djathta në të majtë, rajoni e majtë zverku-parietal kontrollon fazën e mëposhtëm (i ngadalshëm) të majtë, dhe kontrollet e majtë lob ballore sakkalycheskuyu faza (të shpejtë) të drejtë. Përdorni nistagmus optokinetychnyy për të përcaktuar në fëmijët e vegjël mprehtësi vizuale dhe zbulimin simulon simulator verbëri

-gt; Përshtatja nistagmus - një frekuencë të vogël tolchkoobraznyy nistagmus të vogël në pikëpamje ekstreme nxjerrjes. Shikimin e tij të shpejtë në drejtim të fazës
-gt; Nistagmus motor çekuilibër manifestohet si rezultat i defekteve kryesore mekanizmat efferent


Nistagmus fshehur


Ajo nuk kombinohen me devijim vertikal dhe lidhur me эzotropyey fëminor. Nistagmus fshehur është e karakterizuar nga karakteristikat e mëposhtme: mungon nistagmus kur të dy sytë janë të hapura; pryotkrыvanyy kur një sy kthehet nistagmus horizontal; fiksimin drejtimin e syrit të pambyllura vjen faza të shpejtë; nëse mbuluar një sy amplitudë nistagmus rritetNistagmus kongjenitale


Autosomal Trashëgimia dominante ose X-lidhur ikës. Nistagmus kongjenitale manifestohet gjatë gjithë jetës dhe shfaqet në të dytë - muajin e tretë të lindjes.
Simptomet e nistagmus lindur, mund të përjetojnë pozitë jonormale kokë në rast të syrit në pikën zero (linjë e syve në të cilën shenjat e minimum nistagmus); nistagmus kongjenitale shpesh lloj tolchkoobraznoho tregohet në fazën e gjumit mund të dobësohet konvergjencë
Kyvalnyy vrull


Gjendje shumë të rralla që mund të ndodhin në mes tre dhe tetëmbëdhjetë muaj. Shkaqet e saj përfshijnë: sindromi kist porэntsefalycheskuyu Sella bosh dhe mënyrën hlyomu mëparshëm vizuale. Simptomat kyvatelnoho vrull: nistagmus dy anë lartë melkoamplytudnыy horizontale me nodding kokën; mund të përjetojnë komponentët torsional dhe vertikale; nistagmus shpesh asimetrike, me rritjen e amplitudë nga nxjerrja


Nistagmus periodik alternuaraShkaqet e kësaj gjendje: ataksi-teleanhyэkstazyya, demyelination, sëmundje e tru i vogël, efekti i barnave të caktuara (phenytoin, etj)
Simptomat marrë periodikisht drejtim të kundërt tolchkoobraznyy nistagmus horizontal; çdo fazë cikël është e ndarë në fazën reale dhe aktive; Gjatë shpejtësi aktive faza, frekuenca dhe amplituda faza e parë e ngadalshme progresive rrit, pastaj gradualisht zvogëlohet; pastaj shkon Sela qetë kohëzgjatja e shkurtër e pesë deri në njëzet sekonda, shikimet gjatë së cilës ushtrojnë lëvizjen mayatnikoobraznye nyzkoamplitudni; pas kësaj duhet të zgjasë nga një deri tre ciklit minutë lëvizje të njëpasnjëshme në drejtim të kundërt

Nistagmus - Simptomat


Në disa lloje të sëmundjes është një mprehtësi të lartë vizual, tha se shkaku i nistagmus është shkelje rregullatore aparat ndryshme oculomotor.
Në varësi të cilin drejtim lëvizje oscillatory të ndodhë, të dalluar horizontale (më të zakonshme), vertikale, diagonale dhe rrotulluese nistagmus. Ndarja nga natyra e lëvizjeve: tolchkoobraznyy të përziera dhe të varur.
Tolchkoobraznyy nistagmus, bazuar në drejtimin e fazës së saj të shpejtë, të quajtur të drejtë - ose majtas-njëanshëm. Në këtë lloj të patologjie vëzhgoi të detyruar të kthejnë kokat në anën e fazës së shpejtë. Kështu që njerëzit të kthehet kompenson dobësinë e muskujve të syrit, e cila zvogëlon nistagmus.

Në lëvizjet e vogla-amplitudë oscillatory sy nistagmus më pak se 5%, ndërsa amplituda srednekalybernom vibrational e 5 deri në 15%, me krupnokalybernom devijim lekundese të tejkalojë 15%.
Për të përcaktuar natyrën, frekuencën dhe lëvizjet amplitudë oscillatory nystahmoydnыh përdorur si një metodë kërkimore nystahmohrafyya. Në mungesë nystahmohrafa amplitudë përcaktohet nga niveli Ophthalmoscope ndryshim të refleks dritë mbi kornea. Në një studim të pacientëve me këtë shkelje domosdoshmërisht tregojnë të studimeve electrophysiological që mund të përcaktojnë praninë e amblyopia, shkallën e dëmtimeve organike dhe për të përcaktuar taktikat e ardhshme të trajtimit

Nistagmus - trajtim


Trajtimi i nistagmus është konsumon kohë shumë, e vështirë dhe shpesh mjaft sukses. Të gjitha përpjekjet e shumë ekspertëve që synojnë adresimin e shkaqeve që çuan në zhvillimin e kësaj gjendje. Për të reduktuar nistagmus, rivendosjen e tonin e muskujve dhe për të përmirësuar mprehtësi vizuale mund të çojë masat terapeutike të tilla si reflexology, keratoplasty, nxjerrjen katarakt, korrigjim me syze, trajtimin e amblyopia.
Trajtimi i drogës i nistagmus është për të përmirësuar furnizimin e të gjitha indet e retinë dhe në sy (vitamina, Vasodilators).

Trajtimi kirurgjik i nistagmus është kryer për të reduktuar lëvizjen vibrational e shikimet. Efekti më i madh arrihet vetëm kur nistagmus horizontale
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. 4. blepharospasm ditë-verbëri
2. Sindromi Lodhja 5. Syri Blepharitis
3. 6. Conjunctivitis Pain