Shkaqet cataracts sy


Për fat të keq, cataracts nuk mund të shërohet. Dikush mund të ngadalësojë vetëm poshtë zhvillimin e saj. Por herët a vonë ajo është ende një pyetje në lidhje me operacionin, hiqni lente dhe ta zëvendësojë atë me një lente artificiale. Ju patjetër i kushtoj vëmendje për faktin se disa njerëz nuk e pasqyrojnë errët qarqet bardha dritë në qendër të syrit. Kjo është një nga simptomat e cataracts. Përveç kësaj, pacientët ankohen për vizionin e paqartë - ajo bie mprehtësi, qartësi është e humbur. Disa pacientë rritur në mënyrë dramatike miopi. Çka e shkakton sëmundje të syve kataraktit?


Cataracts - një sëmundje e syrit në të cilën humb transparencën e saj, dhe kështu funksionalitetin e lente tonë natyror - lente. Me atë që ne japim fokus për të dalluar qartë imazhin. Në shumicën e rasteve sëmundja është shkaktuar nga plakja, ndryshime në vetitë e proteinave. Por ndonjëherë katarakt traumatike dhe katarakt diabetik. Në çdo rast, sëmundja përkeqësohet vizionin pacientit, dhe nganjëherë çon për të përfunduar verbëri. Në thelb, në qoftë se nuk ndërmerret asnjë veprim, prognoza nuk është optimist. Ndryshimi ndjeshmëri. Nuk janë të kataraktit të pjekur dhe të papjekur. Më parë operuar vetëm pjekur. Sot operojnë ose. Metodat moderne të ju lejojnë të bëni atë sa më shpejt dhe me efikasitet.


Disa pacientë menjëherë pas operacionit me performancë të mirë vizual acuity nuk të përmirësuar atë. Ata ankohen imazhit trazim që në dritë të ndritshme - nëse dielli apo burim artificiale të lehta - para syve të tyre ndizet shkëlqim verbues të ndritshme - diçka si një fotografi ndezur ngjyra. Këto ankesa tregojnë se pacienti zhvillon sëmundjen kataraktit mesme. Arsyeja e saj - jashtëzakonisht të re në pjesën e prapme të kapsulë lente. Lente të shëndetshëm është tërësisht në kapsulë për implantimin e artificiale lë vetëm murin e tij prapa.


Sipas ekspertëve të ndryshëm, dhe për arsye të komplikim i ngjashëm ndodh në 10-50% të sëmundjes operuar në pacientët katarakt. Arsyet për zhvillimin e mundshëm të kësaj sëmundje aq shumë sa që fajësojnë mjekun në rast se nuk është e nevojshme. Masat duhet të merren - shkoni për inspektim dhe nëse është e nevojshme të mbajë një tjetër, operacion shumë të thjeshtë: duke hequr kapsulë baltë mbrapa me një lazer. Ky operacion është kryer edhe pa anestezi (është quajtur YAG-laser dystsezyey pasme lente kapsulë). Në mënyrë tipike, të përmirësuar vizionin ndodh menjëherë pas përfundimit ilaçe. Prisni derisa sytë e para postoperative rimëkëmbjes - për të hequr të gjitha inflamacion (nganjëherë procesi zgjat disa vite), një ekzaminim mjekësor, të konsultohet me një specialist dhe në mungesë të contraindications dhe arsyet për të mbajtur dystsezyyu YAG-laser.