Vrull e shkaqeve strehim, trajtim
Vrull e akomodimit - një shkelje të syrit të djathtë të muskujve ciliar, rregullon lakim të lente, duke shkaktuar syrin e humbet aftësinë e saj për të përqëndrohet në objekte në distanca të ndryshme nga ajo. Përndryshe, kjo gjendje quhet miopi rreme dhe sindromi i sytë e lodhur.
Më të ndjeshëm ndaj sëmundjes, fëmijët dhe të rinjtë. Sipas statistikave, sëmundja prekur çdo nxënës e gjashtë. Arsyeja kryesore është tendosje zgjatur vizuale, e cila është zakonisht në punë në një distancë e afërt. Të tilla uyazyka sy negativ krijuar, për shembull, kur punojnë në kompjuter, duke lexuar ose duke punuar me letra.


Arsyet zazahvoryuvannya
Ka disa faktorë që kontribuojnë në zhvillimin e vrull të akomodimit. Këto janë: ndriçimi i pamjaftueshëm; gabuar Në ngjitje mobilje përzgjedhur në shkollë dhe në shtëpi; Shkeljet e rutinës së përditshme, e cila përfshin të sakta dhe ndërrimin e punës dhe pushimit, dhe vonuar të shkojnë në shtrat, dhe mungesa e të ushqyerit të rregullt; neglizhimi i edukimit fizik; mungesa e ushtrimit në natyrë; Shikuar televizion; muskujt e qafës e pazhvilluara dhe mbrapa; gjithashtu luan një rol në shëndetin e përgjithshëm.

Në moshën e rritur, zakonisht pas 40 vjetësh, ka një ndryshim natyror i akomodimit. Kjo është për shkak të trashje të lente dhe humbjen e aftësisë për të ndryshuar formën. Megjithatë, shkelje reale, spazma e vendosjes, zakonshme në këtë moshë eshte e rralle dhe është i lidhur me sëmundje të rënda të sistemit nervor qendror. Vrull e akomodimit mund të shoqërohet me shtete të tilla si: trauma mbyllur kafkës, tronditje të përgjithshëm, histeri, neuroza, dhe çrregullimeve të ndryshme metabolike dhe menopauzës. Vrull pushtetit në këto raste mund të arrijë 1-3 dioptri.

Çfarë dhe sa është
Le të shqyrtojmë vetë konceptin e akomodimit. Akomodimi quhet mekanizëm rregullimi i syve te çdo distanca. Syri përshtatet me ndryshimet në distancë të objekteve duke ndryshuar formën e lente. Rregullon lakim të lente muskujve lidhur ciliar. Në varësi të nëse ajo është duke u pakësuar ose relaksuar, lente bëhet më konveks apo mbyllur, respektivisht, duke ndryshuar fuqinë thyes të rënies në sy të rrezeve të dritës.
Për të shfaqur të saktë të objekteve në retinë, të vendosura në afërsi të syrit rrit lakim të lente nga tensioni i muskujve ciliar. Sa më afër një objekt është, aq më i fortë kontraksionin e muskujve dhe për këtë arsye më lente fryrje. Kur u fokusuar në subjektet e largëta sytë, në të kundërtën, relakson muskujt ciliar dhe lente sheshohet.

Gjatë punës së gjatë e vështirë në një distancë e afërt është vrull e akomodimit. Kjo është vështrim përkthimi në objekte të largëta, muskujve ciliar nuk është e qetë, por ende në një gjendje stresi. Kjo gjendje quhet edhe miopi false.
Manifestim
Cilat janë manifestimet kryesore të vrull të akomodimit. Në lidhje me këtë sëmundje mund të them kur puna e vështirë në një distancë e afërt, gjatë vhlyadыvanyy një monitor kompjuteri dhe ngarkesa të tjera të ngjashme në aparatin vizuale, në sytë të ndodhë siklet, lodhje, dhimbje, dhimbje dhe djegie. Shpesh shënuar skuqje dhe sytë e përlotur. Subjektet pranë të duket më pak i qartë, por kur shikon në objekte të largëta image paqartë mund dvoyitysya. Vrull të vendosjes në të gjithë këto fenomene vjen me karakter.

Kjo sëmundje ka një pasoja mjaft të pakëndshme. Nxënësit kanë tendencë për vrull të akomodimit, shpejt lodhur nga mësimet që lidhen me ngarkesën vizuale, respektivisht, performanca vuan. Përveç kësaj, shpesh vërejtur dhimbje koke. Rezultati mund të formojnë një miopi vërtetë.
Sëmundja zgjat nga disa muaj deri në disa vjet. E gjitha varet nga shëndetin e përgjithshëm dhe disponueshmërinë e faktorëve rëndues të jashtëm, të tilla si puna negative uyazyka, etj
Metodat e diagnostikimit dhe trajtimit

Vrull e akomodimit mund të diagnostikojnë okulist. Zakonisht sëmundja manifestohet në zgjedhjen e syzet korrigjuese sipas ankesave të përshtatshme pacientit. Për një diagnozë më të saktë të sondazheve sjelljes, të cilat përfshijnë: vizometriya, rezervat e përcaktimit të akomodimit, përcaktimin e thyerjes.
Trajtimi vrull e akomodimit kryer të plotë. Në zyrën e mjekut, me ndihmën e pajisjeve moderne, mbajti klasa të veçanta që synojnë trajnimin muskujt, rregullon lakim të lente. Me fizioterapi emëruar nga electrophoresis me drogë dhe magnet. Në qind zgjidhje sytë pikoj yryfryna 25.

Për konsolidimin dhe efektin e trajtimit të spazma e akomodimit, duhet të plotësojnë grup e saj të masave që synojnë përmirësimin e përgjithshëm shëndetësor. Këto përfshijnë: ushqim, stërvitje, ndërrimin e rregullt të punës dhe pushimit, punë me ndriçim të mjaftueshëm dhe të tjerët.