Trachoma është një sëmundje infektive sy


Trakoma është një sëmundje infektive e shkaktuar nga syri Chlamydia, dhe ata ndikojnë në konjuktivën dhe kornea e syrit, dhe kështu fillon rubtsuevatsya konjuktiva, si dhe kërc qepallë që mund të shkaktojë verbëri.
Më klamidia, duke marrë në qelizat epiteliale të kornea dhe konjuktiva, ata filluan të shumohen dhe të infektojnë këto organe Sytë.
Trakoma "dashuron" fëlliqur dhe kulturën e ulët sanitare, ndërsa mbante infeksionit mund të jetë mënyra më e drejtpërdrejtë apo të tërthortë, nëpërmjet duarve në vend të pista, artikuj higjienike, veshje, shkarkimi i ndotur, ai lot, mukusit, qelb dhe burime të tjera.


Megjithatë, burimi kryesor i infeksionit është tashmë e njerëzve të infektuar të cilët janë bartës aktivë të sëmundjes.
Trachoma, një sëmundje ngjitëse sy dhe infeksioni mund të ndodhë për shkak të mizave që bartin patogjen në veshje dhe sende të tjera të sëmurë të njerëzve të shëndetshëm, problemi është se sistemi imunitar në njerëz të shërohen nuk është e prodhuar, dhe trachoma është e përhapur në vendet e shteteve nën-tropikale dhe tropikale.

Periudha e inkubacionit nga koha e infeksionit zgjat 7-14 ditë, ndërsa të dy sytë janë të prekur, në fazat e hershme të sëmundjes, konjuktiva bëhet e kuqe, i përflakur, i irrituar dhe shkarkimin purulent shfaqet menjëherë në sytë, dhe vetëm në fazat e mëvonshme të Rumenin konjuktivës , kornea dhe mutniye formuar volvulus ndonjëherë.

Ka disa faza natyrisht trakomës, i pari kur izoluar persona të dyshuar trakomën kur nuk ka simptoma klinike edhe kur ju mund të shikojnë ose pretrahomu prefollykulyarnuyu trachoma, ndërsa është infiltrimi dhe hyperemia conjunctival, por derisa janë vërejtur follicles.
Trachoma sëmundje, është i ndarë në katër faza: e para karakterizohet nga inflamacion të rëndë, me ynfyltryrovanyem dhe sy hyperemyrovanyem konjuktiva dhe folds kalimtare dhe qepallat me papillae të mëdha dhe follicles.

Në fazën e dytë të follicles trakoma filloi të shpërbëhej dhe dhëmbëza, ndërsa ka një theksuara follicles nxitëse të fillojnë të shkrihen, ndërsa conjunctiva është pamja xhelatinoz dhe gjatë kësaj periudhe pacientët më ngjitëse.

Në fazën e tretë të trakomën, mund të shihet natyrën rehressyruyuschyy e sëmundjes, dhe në këtë mënyrë procesin e dhëmbëza në konjuktiva fillon të mbizotërojë mbi infiltrimit dhe praninë e follicles, por periudha në dispozicion të acarimit.

Faza e katërt është karakterizuar nga procesi dhëmbëza të plotë, por nuk ka shenja të inflamacionit, ajo do të organizojë një rikthim të plotë dhe është gati, por, megjithatë, kjo fazë mund të marrë konjuktiva sy pamjen e bardha, por me më shumë plagët që i ngjajnë yjet .
Ju mund të inspektojë vetë me dyshimin e trakomën me një xham zmadhues, në qoftë se ka një përmbledhje në masë, dhe të aplikojnë llambë çarë, të cilat mundësojnë diagnozë të rasteve të ndërlikuara.
Në provim, mjekët mund të shohin praninë e infiltrimit të konjuktiva, dhe përveç kësaj, nuk ka përfshirje në kërc ndodh kur tryhomanoznom psevdoptoze, dhe ndryshimet në korne (pantus).


Përveç kësaj, të kryer hulumtime laboratorike, e cila përfshin tri lloje të kërkimeve, ajo është scraping sy konjuktiva për të zbuluar qelizat, si përmbajtja Citologjia follicles veten, si izolimin e virusit, dhe si mbështetjen veprime në shqyrtimin dhe analizën e të sëmurë epidemiologjike në shtëpi.
Pas përcaktimit të diagnozës, përshkruajnë trajtim, i cili përfshin një zgjidhje 1% ose ointments ose zgjidhje oletetrin, erythromycin, tetracycline, edhe prymnyayut10% zgjidhje e sulfapiridazina natriumi ose zgjidhje 30% etazol deri 6 herë në ditë.

Nëse forma e rëndë e pacientit trakomën, përdorimi i antibiotikëve dhe vitamina, si dhe duke përdorur imunomodulatoreve interferon, dhe në rast të perde corneal operacionit transmetimit.
Aktualisht, trajtimi është kryer shpejt, me efikasitet duke përdorur antibiotikë dhe përgatitjet sulfanilamide, por sëmundja mund të kandidojë në lidhje me atë që mund të zhvillojë tryhiaz, musht sy të thatë dhe sy corneal ulçerë.

Nëse trajtimi nuk është caktuar në kohë, ajo mund të jetë shumë më e perde kornesë dhe vizion në këtë mënyrë zvogëlohet dhe do të zhvillojë dhëmbëza të rënda në konjuktiva e syrit, duke çuar në shtrembërim të kërc, gjarpërues qepallat dhe qerpikët vendin e gabuar ose tryhyazu.

Në rëna gabuara lokacioni, ka fërkime në kornea, duke rezultuar në ulcerat corneal.
Është shumë e vështirë për të trajtuar pacientët trachoma me imunitet të reduktuar, ose me sëmundje shoqëruese, sëmundjeve të rënda alergjike, dhe sëmundjeve të tjera të qepallave, traktin lacrimal dhe konjuktiva.
Prandaj, ju duhet të ndiqni rregullat e higjienës, të lajë duart shpesh dhe nuk kontaktojnë pacientët trachoma ose persona të dyshuar se kanë sëmundje, në çdo rast, në shenjë e parë e sëmundjes duhet të kërkoni ndihmë mjekësore.


Siç kemi përmendur, trachoma sëmundje si infektive që zhvillon kur hyjnë poshtër në sy dhe për momentin, trachoma është epidemi në vendet afrikane, ku mungesa e ujit dhe sanitare uyazyka mjaft të ulët dhe epidemia është në rritje për shkak të kontakteve personale të njerëzve, veçanërisht në fëmijëri.
Megjithatë, recidivave mund të shfaqen pas trajtimit të trakomën, sidomos kur trajtimi është kryer duke përdorur vaj kortyzonovoy sy.
Çdo person nuk duhet të prekni sytë tuaj me duart e pista, gjithmonë të respektojë higjienën personale, për të luftuar mizat në shtëpitë e tyre. Në këtë rast, kur shenjat më të vogla të trakomën ose konjuktivit duhet të marrë erythromycin oral ose vaj për të vajosur эrytromytsynoy ndonjëherë, por jo si tetracycline dhe sidomos nuk duhet të kini kujdes trakomën, një sëmundje ngjitëse sy, gratë shtatzëna dhe fëmijët e vegjël .