Kapilarët e kuqe në sytë
Hemorragji ose sytë këputje kapilar shkakton njolla të kuqe të ndritshme në pjesën e bardhë të syrit. Syri prekur sheh si dhe të shëndetshëm, por nuk mund të sjellë siklet të madh. Në shumicën e rasteve kjo nuk është një problem serioz dhe është vetë në disa javë. Megjithatë kjo mund të jetë një shenjë e bërthamës, një sëmundje më serioze. Ajo duhet të kërkojnë kujdes mjekësor nëse skuqje ndodh kokërdhok në të dy sytë në të njëjtën kohë, ose në qoftë se ajo shkakton dhimbje ose dëmtim vizual. Për të trajtuar dhe ndoshta të parandaluar këto prishet capillaries sytë, është e rëndësishme për të kuptuar shkaqet e përbashkëta.


Arsyet kapilarët e kuqe në sytë
Syri përmban një cipë e hollë që mbulon sipërfaqen e brendshme të qepallave dhe në pjesën e bardhë të syrit quajtur konjuktiva. Kur kjo shtresë ka shumë enët e gjakut. Edhe pse Shkaku i shpërthimit të capillaries syve mund të mbeten të panjohur, të vjella, teshtitjes rënda, kollitjes mund të shkaktojnë këto simptoma. Që nga konjuktiva nuk është në gjendje të shpejt të thithin më shumë gjak, njolla të kuqe mund të mbeten për disa javë.

Heqin e objekteve të rënda ose shtytje të forta ose të tërheqë një objekt mund të jetë shkaku kryesor këputje e capillaries. Presioni i syrit, ose dëmtimi i enëve të gjakut të syrit mund të shkaktojë tension të lartë apo diabet. Sytë gap kapilar shpesh në pacientët që marrin ilaçe hedh lëng gjakut. Për shkak se shumë shkaqet e kësaj sëmundjeje duhet të shmangin ato arsye që ne të cituara më sipër.

Efektet e capillaries kuqe në sy.
Enët e gjakut të syrit plasur mund të shkaktojnë pasoja të pakëndshme, nëse nuk u gjet Kur shkaku këputje e capillaries syve. Nuk mund të ketë inflamacion të syve dhe hemorragji ndoshta subkonъyunktyvalnoe. Kur sytë e enët e gjakut ia plas nuk e fshij sytë tuaj, aplikoni kompresa të ngrohta dhe të japë një mundësi për t'u çlodhur sytë tuaj sa më shumë të jetë e mundur.

Çdo plagosje ose sy irritations gjithashtu mund të ndihmojë thyejnë kapilarët. Nëse gërvishtem ose conjunctiva inatosur e rërë, pluhur ose polen njollë e kuqe mund të ndodhë. Çfarë nuk do të, veshin syze të sigurisë në mot me erë dhe të thatë.