Mund të jetë i veshur me lentet astigmatizëm
Kjo pyetje shqetëson ushtri mjaft të madh të njerëzve që vuajnë nga ky problem.

Çfarë është ajo - astigmatizëm? Pra, është devijimi, ku për shkak të ndryshimeve në sistemin optik të syrit, e cila manifestohet në kundërshtim me formë sferike të kornesë, rrezet janë fokusuar në një pikë. Shfaqja e dy fokuse të çon në faktin se imazhi nuk është parë qartë dhe i paqartë, i paqartë.

Astigmatizëm nuk njihet gjithmonë patologji. Nëse diferenca midis meridianet horizontale dhe vertikale syve është më pak se një dioptri, ajo është konsideruar si "e drejtë" fiziologjike. Në ndryshim të madh të astigmatizëm thonë "gabim" dhe ka nevojë për korrigjim.


Për të korrigjuar astigmatizëm mund të veshin lentet e kontaktit. Kohët e fundit, në sajë të zhvillimit të lentet e reja më rendësi kontaktit, bënë të mundur arritjen e vizionit normale binocular, që të dy sytë. Nëse korrigjimi i astigmatizëm mënyrë të vogël për 04 mm, mund të kryhet me lente axisymmetric, shkalla e lartë e astigmatizëm kërkon përdorimin e lente sferotorycheskyh. Kjo mospërputhje shpjegohet me zonën rrëshqitje lente boshtore simetrike profilin corneal ka torycheskuyu deformim. Si një lente rezultat axisymmetric ulet gabimisht, duke shkaktuar tolerancë të dobët në pacientët. Por lentet e kontaktit nga sipërfaqja historik, bërë para-rregullimi dhe kryshtalykovyy corneal astigmatizëm deri 45 D, dhe kryhet pas - astigmatizëm lartë kornesë deri në 60 D!


Së bashku me avantazhet, lentet e kontaktit të ketë disavantazhe. Ndonjëherë përdorimi i tyre të çon në inflamacion, lodhje sy, rritje miopi dhe ndryshuar formën e kornea zakonisht rimëkëmbet pas përfundimit të veshin e tyre.
Ju duhet të veshin syzet me astigmatizëm?
Pra, veshur syzet me lente të veçanta cilindrike me astigmatizëm është metoda më e zakonshme e korrigjimit. Ata përdorin më shumë se tetëdhjetë për qind e pacientëve. Por marr syzet duhet vetëm shumë të aftë, si rezultat i përzgjedhjes pahijshme mund të jetë një lodhje konstante sy dhe vizionin e paqartë.

Varësisht nga lloji i astigmatizëm, gota e përzgjedhura mund të jetë pozitiv (plus) ose negative (minus). Njerëzit me një shkallë të lartë të astigmatizëm, gota ndonjëherë tolerohet keq, manifestuar marramendje, dhimbje në sy, lodhje. Optometrists shpesh të rekomandojë një kombinim i lente cilindrike për të korrigjuar astigmatizëm me lente korrigjuese, të pranishëm në të njëjtën kohë me nearsightedness ose largpamje.

Ndërsa syzet janë relativisht të thjeshta dhe metodë e zakonshme e korrigjimit astigmatizëm, mungesa e tyre është për të kufizuar pamje anësore dhe shtrembërimin e madhësinë dhe formën e objekteve.