Çfarë është glaukoma sy


Glaukoma - (përkthyer nga greke "turbullt e syrit") - Një grup i sëmundjeve të syrit. Specifikat e këtyre sëmundjeve është shumë që s'bie në sy të patologjisë. Glaukoma është një sëmundje shumë e rrezikshme dhe është jashtëzakonisht i matur dhe degjenerimi i ngadaltë i nervore (optike, natyrisht). Nëse koha nuk diagnostikojnë sëmundjen, të deklarojë vizionin tuaj mund të përkeqësohet keq, ose ju mund të shkoni të verbër tërësisht. Ajo duhet gjithashtu të theksohet se kjo sëmundje sy të veçantë për ata që janë mbi 40. Nëse jeni nën atë moshë, por ende të vini re një përkeqësim në këndvështrimin e tyre, ne ju rekomandojmë që të njoh nga afër veten me ushtrime për sytë që mund të përmirësojnë në mënyrë të konsiderueshme vizionin tuaj.Ajo duhet gjithashtu të theksohet se simptomat e para të glaukomës mund të ndodhë në të rinjtë (glaukoma të rinjtë) dhe mund të jetë gjithashtu çrregullime të lindura. Megjithatë, kjo nuk është aq shumë një rezultat i disa faktorëve të jashtëm apo të moshës, si një tipar individuale të trupit, më shpesh shkaku është gjenetikë. Kjo sëmundje shfaqet për shkak të rritjes së presionit intraokular. Sigurisht, çdo IOP individ performancës, por zakonisht shkojnë 15-25 milimetra të merkurit. Këta tregues janë diktuar procesin fluks të vazhdueshëm dhe rrjedhjen e lëngjeve në sy. Në glaukoma, shqetësuar qarkullimin. Me gjithnjë në rritje presion mbi nervit optik, uljen e furnizimit me gjak të syrit, nervore fillojnë të vdesin.


Glaukoma, si procesi mund të përshkruhet si me poshte:
1. Rritja e IOP (presion intraokular)
2. rrjedhjen e gjakut në sy Ndërprerë
3. Në qoftë se dëmi i sinjaleve optike nervore nga syri në korteksin e trurit janë të ngadalësuar apo edhe ndaluar që vijnë.
4. vizioni shkelur periferik
Vizioni 5. përkeqësohet në përgjithësi, zonë të kufizuar shikimit
6. verbëri.

Ndikimi efektiv i sëmundjes do të jetë rasti nëse trajtimi fillon pas paragrafit të parë. Në këtë fazë, nervore nuk është dëmtuar keq, relativisht të shëndetshme.
Simptomat e glaukomës


- Sulmi i glaukomës mund të rezultojë nga rritja e aktivitetit fizik apo pas marrjes së alkoolit (rritet presioni në sy). Nëse pas këtyre manipulimeve ju bie mprehtësi vizuale (shikimit të dobët në errësirë, vizion të paqartë periferike), atëherë ju ka ndodhur "Sulmi glaukoma". Sulmet e tilla janë të shoqëruara me dhimbje në sy, e cila domosdoshmërisht "jap" në kokë, u zgjerua nxënës, marramendës.

- duket halos ndritshme kur shikon në dritën e ndritshme (TV LED);


- ndjerë siklet në sy;

- peshë, stresi;

- marramendës të shpeshta ose ndjenjë të lartë "lagështi" Sytë;

- ndjenja si ju mori qerpik tuaj sy;

- vizion të paqartë (perdja para syve).

Ju lutem vini re! Glaukoma është një sëmundje e zakonshme sy dhe shumë e rrezikshme! Ne rekomandojmë një herë në vit për të vizituar një okulist për ekzaminimin e syve. Kjo masë do të lejojë kohë për të identifikuar sëmundjen dhe për të filluar trajtimin.