Hyperplasia gjëndrave-cistike endometrialGjëndrave-cistike hyperplasia endometrial - një sëmundje thjesht femër që prek rajonin mitrës. Në përgjithësi, hyperplasia endometrial lloj gjëndrave-cistike është rritje beninje në brendësi të mitrës, në të cilën shtresa e brendshme e mitrës rritur në mënyrë të konsiderueshme në vëllimin dhe trash. Baza e këtyre proceseve brenda mitrës është një intensifikim i rëndësishëm i përhapjes së elementeve endometrium. Gjëndrave-cistike hyperplasia endometrial është një narostan përhapja në shtresat e brendshme te uterusit, i cili përbëhet nga indet gjëndrave në lidhje me cysts beninje të shumëfishta.


Hyperplasia gjëndrave-cistike i endometrium është një sëmundje shumë të rrezikshme, të cilat shumë lehtë mund të kthehet në një tumor malinj i endometrium, e cila kthehet në tumoret malinje, nëse infektimi nuk trajtohet.

Hyperplasia gjëndrave-cistike endometrial në gratë mund të jetë çdo moshe dhe kjo mund të shkaktojë sfond hormonale, sëmundjet extragenital, inflamacion i zonës gjenitale. Aborti, fibroids mitrës dhe adenomyozы, polycystic apo predispozicion gjenetik.
Gjëndrave-cistike hyperplasia endometrial - Simptomat
Simptomë kryesor i gjëndrave-cistike hyperplasia endometrial - gjakderdhje nga vagina që ndodhin jashtë ciklit menstrual. Zgjedhje kryesore artistikë me hyperplasia - ato janë clots mazhuschymy gjakut apo gjakderdhje moderuar. Nuk janë këto ndarja para menstruacioneve ose me vonesë të ulët menstrual. Rrallë mund të takohen gjakderdhje e rëndë hyperplazyynыe një sasi të madhe të clots. Dhe sigurisht gjakderdhje të tilla janë tipike për vajzat adoleshente. Nëse nuk ndërmerret asnjë veprim, gjakderdhje e tillë mund të çojë në anemi. Shumë rrallë, hyperplasia endometrial asimptomatike dhe zbulohen vetëm pas vizituar një gjinekolog grua.

Gjëndrave-cistike hyperplasia endometrial - TrajtimiTrajtimi i gjëndrave-cistike hyperplasia endometrial emëruar pas testit, në varësi të moshës së gruas dhe arsyet kryesore që kanë shkaktuar zhvillimin e hyperplasia. Trajtimi i hyperplasia endometrial është shumë e gjatë, dhe ciklike me gojë parashikon përdorimin e estrogjenit dhe progestin drogës. Në adoleshencë duhet të kryhet vetëm për përdorim ciklike drogë lartpërmendura. Në qoftë se një grua i qëndrimit të moshës riprodhuese në mungesë të ovulacionit, së pari duhet të kalojë trajtim oral, atëherë ciklike për të siguruar rezultatin. Pas trajtimit është e domosdoshme për të analizuar biopsi, i cili do të gjykojë suksesin ose suksesin e trajtimit. Nëse hyperplasia endometrial është shumë e qëndrueshme, madje edhe pas një kurs të trajtimit me progestins ajo ende mbetet kërcënimin e kancerit në femra.