Sëmundja është kanceri i qafës


Shumë shpesh kjo sëmundje prek gratë e reja dhe gratë lindjes në moshën e mesme. Kancer cervikal sëmundje është një nga semundje malinje më të zakonshme të gjenitale femërore - 70-80%.
Shkaqet kryesore të kancerit të qafës së mitrës:
- Aktiviteti i hershëm seksual,
- shumë partnerë seksualë,
- refuzimi i mjeteve juridike (prezervativ).

Si rezultat nuk ka infeksion me virusin njerëzor lyth (HPV), virusi herpes simplex (HSV), të cilat janë seksualisht të transmetueshme dhe roli i së cilës në zhvillimin e kancerit të qafës së mitrës është vërtetuar plotësisht. Zmadho shfaqjes yyazytsirnist të kancerit të qafës së mitrës, faktorët e mëposhtëm:


- trauma qafën me lindjen rënda - ruptures thella të qafës së mitrës;
- aborti;
- imunitet të ulët në gratë (HIV).

Gjithashtu duke kontribuar në zhvillimin e sëmundjeve precancerous dhe përshpejtuar transformimin e tyre në inflamacion malinje kronik, infeksionet, infeksionet seksualisht të transmetueshme (klamidia, gonorrea, trichomoniasis, sifilis, etj), çrregullime hormonale. Rrit yyazytsirnist kancer disa herë cervikal duhanit (komponentët e tymit të duhanit të grumbulluar në mukozë e kanalit cervikal).


Zakonisht kanceri papjekur ndodh më keq se pjekur. Nëse ka ndryshime në qafën e mitrës (erozioni, cysts, leukoplakia, etj) kryhen biopsi të zonës, ndjekur nga ekzaminim histologjik. Një biopsi - studim histologjik i zonave të modifikuara indeve. Ky studim u krye gjatë kolposkopisë. Disa ditë para se të colposcopy ndalesa trajtim i ditës - douching, tampona, qirinj, etj, në mënyrë që të mos prishin saktësinë e rezultateve. Gjatë menstruacioneve nuk është kryer kolposkopinë. Rezultati i biopsi është vendimtare në vendosjen e diagnozës.


Radyofosfornaya diagnoza e kancerit të qafës së mitrës bazuar në thithjen e qelizave të kancerit aktive fosfor radioaktive (R32) - për të zbuluar metastaza në legen ultrazërit, retroperitoneale dhe metastaza të largët në organe të tjera të brendshme. Varet trajtimin e fazës së kancerit të qafës së mitrës, incidenca e tumorit, mosha e grave dhe comorbidities.

Në fazat e hershme të operacionit sëmundjes, kryer heqjen e plotë të mitrës, mitrës dhe shtojca, dhe, nëse është e nevojshme, nyjet limfatike dhe omentum më të madh, në kombinim me rrezatim apo kimioterapi. Material patologjik dërgohet për ekzaminim histologjik. Faza e tretë është përdorur kombinuar radiotherapy - distancë dhe hammaterapyya intracavitary. Kundërindikimet për radioterapi është një cen e organe gjenitale të jashtme, inflamacion akut, rëndim i proceseve inflamatore kronike, kombinimi i kancerit të qafës së mitrës së miomes mitrës, shtatzënisë.


Në fazat e mëvonshme të kryerjes terapi të kombinuar është një kombinim i rrezatimi dhe kimioterapia drogës anticancer (cisplatin, bleomicin, fluorouracil, vincristine në kombinim me cyclophosphamide ose karmynomytsynom, yfosfamyd etj). Kimioterapia është 1 muaj, 2 javë pas pushim, dhe pas 3-4 javësh të trajtimit të përsëritura. Trajtimi Skema dhe zgjedhja e drogës anticancer janë rreptësisht individuale.

Moti në kancerin e qafës së mitrës: pesë-vjeçar normën e mbijetesës së pacientëve pas një operacioni për kancerin e qafës së mitrës në fazat e hershme (1-2 faza-të) është 60-80%, në fazat e mëvonshme (3-4-fazë) dhe në praninë metastazë - 5-15%. Metoda kryesore e parandalimin e kancerit të qafës së mitrës - trajtimin e hershëm të sëmundjeve precancerous. Konsiderohet para afat kronike proceset aktuale inflamatore që nuk mund të jetë trajtim normale anti-inflamator (p.sh., erozionit qafës së mitrës). Trajtimi i sëmundjeve të tilla duhet të jetë komplekse (trajtimi i azotit të lëngshme cryosurgery, trajtim lazer, Moxibustion erozioni i qafës së mitrës - electrocoagulation, heqja e mitrës - эlektrokonyzatsyya, heqja kirurgjike e mitrës me mitrës, etj).


Pas 1 viti e trajtimit të një grua duhet të marrë pjesë në çdo gjinekolog 3 muaj, dhe - 1 vit. Që nga rreziku i kancerit të qafës së mitrës në pacientët me papillomavirus njeriut rritet disa herë, ajo është zhvilluar tani Gardasil vaksinë për të parandaluar infeksionin me virusin dhe shfaqjen e sëmundjeve të lidhura. Vaksinimi i grave të reja (18-27 vjet) e tri faza: në ditën e caktuar, pastaj 2 muaj dhe 6 muaj. Nëse ka një reaksion alergjik ndaj vaksinës vaksinimin mëtejshëm është i kundërindikuar.