Semundje malinje limfoma jo-Hodgkin


Të gjitha limfomat janë të ndarë në hodzhkynskye (në fakt Hodgkin) dhe jo-Hodgkin - të gjithë të tjerët. Çfarë është malignancies limfomes jo-Hodgkin? Ajo ishte në ditën e fundit do të diskutohet.
Të gjitha Limfoma fillimisht të kombinuara në një grup dhe të konsiderohet së bashku. Më tej ajo është ndarje e madhe në B-qelizave dhe Limfoma T-qelizave - në varësi të çfarë lloji të limfociteve parregullt janë marrë. Midis tyre janë limfoblastike, lymfoplazmotsytarnыe, dhe limfocitike prolymfotsytarnыe, nodalnыe dhe ish tranodalnыe me celular mantel dhe zonat margjinale anaplastycheskye specie të tilla unike si malt-limfomës, limfomës Burkitt-së, fungoides infeksion mikotik i këmbës (sindromi Sezary), dhe në përgjithësi, dhe numërimin e gjatë.Limfoma jo-Hodgkin - një emër i përbashkët për një grup të malignancies që dalin nga transformimit malinj të limfociteve. Limfocitet nga makrofagjet vendosura në celular reticular stroma fijor përbëjnë indet limfoide, e cila përbëhet nyjet limfatike, thymus (Thymus), shpretkë, elemente limfoid të palcën e eshtrave, gastrointestinale, të frymëmarrjes dhe të traktit urinar, dhe kështu me radhë. D. Nën , Limfoma mund të zhvillohet në ndonjë nga këto vende, edhe pse shpesh ndikon në nyjet limfatike. Kur lezione organ Limfoma mund të lokalizuara, të tilla si Limfoma stomakut, por nyjet limfatike (Limfoma vneorhannaya) është përgjithësuar, edhe në qoftë se të prekur në të pranishëm vetëm në një nyje.


Në date, limfoma jo-Hodgkin - një sëmundje mjaft të zakonshme. Në qoftë se 25-30 vjet më parë ata ishin mjaft të rralla, tani zënë vendin e pestë, e gjashtë në strukturën e incidencës kancerit në të rriturit dhe fëmijët të dytë. Një depozitë në një reduktim të jetëgjatësisë renditet e katërta, duke vënë çdo gjë tjetër edhe humbje të konsiderueshme ekonomike. Meshkujt vuajnë më shumë se femrat, por dallime të mëdha racore dhe gjeografike në incidencën e Limfoma janë vërejtur.
Shkaku i saktë i Limfoma dhe zhvillimin e shkencës nuk e ka identifikuar ende, por shumë faktorë kontribuojnë në sëmundje të njohur. Një faktor i rëndësishëm është për të zvogëluar imunitar të trupit, dhe nuk ka rëndësi - është i mungesës së imunitetit primare ose sekondare, lindura apo të fituara. Për shembull, shoqëruar me infeksion HIV. Pacientët me AIDS shpesh kanë kancer të përgjithshme, duke përfshirë Limfoma dhe shpesh.


Epstein - Barr virus. Ajo i takon familjes së viruseve herpes dhe rrit rrezikun e zhvillimit të limfomës Burkitt-së. H. pylori infeksion që shkakton zhvillimin e ulcerat gastrike dhe duodenale ulcerat, gastrit dhe duodenitis gjithashtu mund të shkaktojë zhvillimin e stomakut malt-Limfoma. Malt - mukozale Associated limfoid indit - indeve mukozale limfoide. Interesante, ky lloj i kancerit, edhe pse i referohet yndolentnыm (i ngadalshëm), por nuk kërkojnë trajtim të veçantë në formën e kimioterapisë. Shuarja është e arritshme kur duke përdorur Helicobacter drogë e përdorur tradicionalisht ulçerë stomakut. Hepatiti C. Disa studime kanë treguar rritje të rrezikut të Limfoma në njerëzit me hepatit C. Megjithatë, kjo deklaratë nuk ka nevojë për vëzhgime dhe studime shtesë për një vlerësim më të saktë të rolit të HCV në formimin limfoma.


Virus i mungesës së imunitetit human (HIV) dhe leukemia virus T-qelizë. Këto dy viruse përkasin një familje e viruseve njeriut T-lymfotropik (HTLV - virus T-lymfotropik Njeriut). Virusi, i cili shkakton AIDS-in, i takon familjes së HTLV, në mënyrë të veçantë, ajo HTLVIII dhe HTLV IV (TLVCH 3 dhe TLVCH-4). Dhe viruse të tjera të së njëjtës familje mund të nxisë limfomat T-qelizave. Për shembull, HTLV I (TLVCH-1) promovon Limfoma Lennerta dhe leukimi T-qelizave dhe HTLV V (TLVCH 5) - Sezary Syndrome (infeksion mikotik i këmbës sfungjeror) i takon edhe limfomat T-qelizave. Faktorët e rrezikut të përfshijë dhe sëmundjet autoimune (artrit, psoriasis, etj). Rrezikshme dhe kontaktet me kimikate të ndryshme, duke përfshirë pesticideve dhe herbicideve, rrezatimi jonizues, përdorimin e drogës dhe madje edhe faktorë të tillë si konsumi i shpeshtë i mishit, yndyrore dhe ushqime të skuqura.


Duke pasur parasysh faktin se limfomat mund të zhvillohet në organe të ndryshme dhe indet, simptomat e tyre janë shumë të ndryshme. Por shpesh dyshuar parë Limfoma ndodh kur zgjeruar nyjet limfatike (qafën axillary dhe kështu me radhë. D.). Ndryshe lymphadenitis mesme që dalin si rezultat i infeksioneve të ndryshme, nyjet limfatike zgjeruar në Limfoma krejtësisht pa dhimbje, por mund të arrijnë madhësi të konsiderueshme, bashkimi në konglomerate. Ka një numër të simptomeve të zakonshme të çdo Limfoma, i quajtur simptomat B, prania e nevojshme për studim dhe mund të çojë në identifikimin e Limfoma pa implikime të dukshme lokale.