Tumoret malinje në lëkurën e njeriut


A keni dëgjuar ndonjëherë që moles nuk mund të fshijnë ose të plagosë veten? Më shumë gjasa - po. Dhe kjo është kryesisht për shkak të rrezikut të malinje formimin e tumoreve të lëkurës. Në rastet kur ka ndodhur dëmi, ju duhet menjëherë të apelojë për një dermatolog ose oncologist. Diskutoni të gjitha tumoreve malinje në lëkurën e njeriut.
Por u shqetësoni që më parë, apo të frikësuar nuk ia vlen. Në tumoret malinje të lëkurës, janë mirë dhe kufi - parakanceroze. Tumoret beninje në njerëzit (tumoret e tyre quhet ende e vështirë, në të kuptuarit tonë është diçka voluminoze) janë kryesisht nevi ose "birthmarks" si ne e përdorur për të dëgjuar më shumë. Ndonjëherë, vendndodhjen e tyre, madhësinë dhe madje edhe trajte të transmetohet nga trashëgim është vulë e një lloji.Nevi mund të ketë një formë të ndryshme, e vendosur në zona të ndryshme të lëkurës. Ngjyra - nga Zeze për pothuajse të zezë. Në sipërfaqe mund të duket flokët vellus. Tipar kryesor i këtij lloji të tumoreve beninje të lëkurës është e ngjashme me një nevus kufitare që struktura është një kusht precancerous. Në sipërfaqe të saj të përafërt mund të zbulojë lëkurë, por flokët vellus është plotësisht mungon. Nevi kufitare mund të jetë i lindur apo rezultat i "nishan" me imunitet të fortë të ulët, dëmtim të lëkurës të konsiderueshme etj


Një formë tjetër e formacioneve beninje të lëkurës janë Lentigo në njerëz. Kjo formë ndodh më shpesh në adoleshentët dhe të moshuarit. Duket si qetë Madhësia spot kafe të 1-15sm, pa dhimbje dhe nuk shkakton shumë siklet. Në të moshuarit, kjo formë manifestohet veçanërisht në masë - artikujve Thërrmuese Lentigo në sasi të mëdha në zonat e hapura të trupit. Në të moshuarit, përveç Lentigo, mblidhet dhe cist dhjamor. Saj ne lehtë mund të telefononi tumor, dhe dashamirës si asgjë tjetër përveç sebum, ajo nuk është e përmbajtura. Në kontakt është formimi mjaft i ngushtë, mezi ngrihet mbi lëkurë. Kjo ënjtje e gjëndra dhjamor, kështu që shpesh zhvillohet në fushat e grupe masive (pjesë me flokë të kokës, mbrapa, gjoks).


Një defekt i rëndësishëm kozmetike mund të shkaktojë hemangiomas, të cilat janë të ndara në kapilar dhe shpella (me zgavër). Kapilar shpesh formuar në fytyrë, supet, shpella njëjtë - të gjithë trupin. Largimi nuk është e nevojshme kur zona tumor nuk tejkalon lëkurës që mund të lënë pa transplantim. Nëse një zonë të madhe të kapilar tumorit, pastaj përdori shartuar zëvendësimin e lëkurës me ruajtjen e plotë të të gjitha funksionet. Tumoret kufitare apo gjendje parakanceroze lëkurës mund t'i atribuohet edhe në fazën fillestare të kancerit dhe të lënë ata në këtë kufi të padukshme. Një gjë që ne e dimë me siguri: në mungesë të trajtimit dhe monitorimit rrezikun e tumoreve malinje është mjaft i madh. Kseroderma që zhvillon kur diellit të tepërt, i formuar nga një moshë të re nga lindja. Të gjithë kohës deri në aktivizimin e tumorit nuk mund të tregojnë veten e tyre në asnjë mënyrë. Një numër i madh i elementeve kseroderma shfaqen në kohën kur lëkura ka vazhduar të ndikojë në rrezet e diellit.


Nga natyra e lezioneve ngjan kseroderma mikroopiky - nën ndikimin e diellit mbi njollat ​​e lëkurës formuar nga trëndafili dritë të kuqe intensive. Me kalimin e kohës, ata nuk zhduken, lëkura bëhet më e hollë në këto zona, shtresë shqetësuar lipidet e lëkurës dhe të pushtetit të përgjithshëm. Mënyrat për të trajtuar peshën: krem ​​mbrojtëse në zonat e ekspozuar e trupit plus diathermocoagulation ose cryosurgery. Disa gra të moshës së mesme në dukje skuqje në të dalë, atë utyahnutist dhe skuqje përreth. Më vonë doli se ata vuajtën sëmundjen Paget-së. Oncologists besoj se me arsye të mirë se kjo sëmundje, ndodh për dekada, është në fazën fillestare të kancerit. Neoplasms malinje e lëkurës ndodhin mjaft shpesh dhe i kushtoj vëmendje të tyre, jo të gjithë njerëzit. Para së gjithash, mos harroni se çdo ndryshim në një pendë, "nishan" turbullim papritur apo plandosem në madhësi, paraqitja e dhimbjes në këtë pikë mund të jenë simptomat fillestare të tumorit malinj. Prandaj, shtyjnë vizitën tek mjeku nuk është e nevojshme.


Në dyshimi më i vogël i mjekut keqdashje duhet të kryejë një studim, mund të konfirmojë ose të hedhë poshtë diagnozën e mëparshme. Vizualisht përcaktuar në shumicën e rasteve e arsimit është shumë e vështirë. Melanoma - një tumor malinj i lëkurës, e cila shumë në seancë. Në të vërtetë, ajo është më e zakonshme se llojet e tjera të kancerit të lëkurës, por rreziku i saj në aspektin e mbijetesës pesë-vjeçar flasin qartë nr. Në praktikë, disa mjekë mjaft raste të detajuara të degjenerimit të pigmenteve në Nevi melanoma. Kjo ishte për shkak të një nevus lëndimit të gjatë apo e fortë ajo djeg. Kjo konfirmohet përsëri rekurs shkruar më herët këshilla të ekspertëve. Bazalioma gjithashtu fillon të rritet në lëkurë më të prirur për të diellit të tepërt. Herët në zhvillimin e saj, ajo duket si një rruzull bardha mbuluar me kore të lirshme. Rreziku i këtij lloji të tumoreve është aftësia për të diferencohen në tjetrin. Për shembull, bazalioma një vit mund të bëhet squamous kancerit të lëkurës celular. Эpytelyoma - tumor qelizë squamous - një formë e balona deri në 1 cm në diametër, i tmerrshëm mbi lëkurë. Në fillim të paraqitjes së tij (në rajon perianal, në organet gjenitale të jashtme, buzët e kufirit të kuqe) Arsimi pa dhimbje dhe nuk shkakton ndonjë shqetësim.