Tumoret malinje të trurit


Tumoret malinje të trurit - një numër i tumoreve që dalin në pjesë të ndryshme të trurit, dhe kanë pronat në rritjen patogjen dhe u përhap në inde të shëndetshme. Tumoret e tilla janë të dy llojeve: fillore dhe të mesme. Tumoret primare të trurit malinje janë formuar direkt në indet e trurit, janë shumë të rralla (glioma, limfoma, meduloblastoma). Tumoret e mesme është metastazë, qelizat e dëmtuara dmth hyjë trurin nga pjesë të tjera të trupit me gjak dhe limfatike (Limfoma CNS, tumoret e shtyllës kurrizore, etj). Në këtë artikull ne do të shqyrtojmë shkaqet, simptomat, llojet e tumoreve primare të trurit malinje, si dhe trajtimet tradicionale për këtë sëmundje.


Shkaqet e tumoreve të trurit janë të shumta, dhe jo të gjithë janë hulumtuar deri në fund, por faktorët më të rëndësishme dhe të rëndësishme që kontribuojnë janë:
- Predispozicion gjenetik. Në fakt, shumë shkencëtarë besojnë se shkaku kryesor i çdo kancerit, duke përfshirë kancerit të trurit, është trashëgim. Ky version nuk është pa arsye, pasi vuri re se në pacientët të cilët kanë një familje të njerëzve që vuajnë nga kanceri, rreziku i zhvillimit dhe përparimit të tumoreve malinje është shumë më e lartë.
- Punuar dhe jetuar në punë të rrezikshme. Është e njohur se disa kimikate kur ekspozohen në trupin e njeriut, duke shkaktuar mutacione në qelizat, dhe si rezultat këto mutacione të çojnë në kancer. Substancat mund të shkaktojnë tumore kanceroze quajtur carcinogens. Në rrezik mund t'i atribuohet pirjen e duhanit, sepse tymi i duhanit përmban shumë carcinogens.

- Ndikimi i rrezatimit.
- Lëndimet në kokë.

Tumoret malinje të trurit në llojin e saj të ndryshme, dhe të thërrasë një pakice prej tyre, më të zakonshme:
- Glioma - përbëjnë më shumë se gjysmën e të gjitha rasteve të tumoreve të trurit. Gliomas kombinuar një gamë të formacioneve të ndryshme, duke filluar nga i ngadalshëm dhe pothuajse e bën metastazë e glioblastoma dhe astrocitoma bыstroprohressyruyuschey përfunduar. Gliomas ndikojë në palcë - qelizat glial të SNQ.
- Adenoma e hipofizës. Tumor i ngadalshëm ka pothuajse asnjë pronat japë metastaza. Ajo ndikon Hipofiza.

- Meningioma. Gjithashtu sëmundje ngadalshëm që prek membranën e trurit. Manifestimet klinike të kancerit të trurit kanë një neurologjike të qartë në natyrë, në lidhje me të cilën zbulimin e tumoreve, e cila është veçanërisht e rëndësishme në fazat e hershme të sëmundjes është bërë, zakonisht mjaft vonë.
Diagnoza bazohet në simptomat e zakonshme dhe duke përdorur rezonancë magnetike e trurit me të cilën përcaktohet zona e trurit të prekur nga tumori, llojin dhe madhësinë e tumoreve dhe shkallën e sëmundjes. Gjithashtu përdoret për biopsi diagnostik e tumorit.


Nga simptomat klinike të tumoreve malinje të trurit përfshijnë:
- Para së të gjitha dhimbje koke me karakter periodik, por në anën tjetër dhe tenton të përkeqësohet me kalimin e kohës. Shkaktuar ata rritur presionin intracranial, e cila krijon një tumor.
- Vertigo është gjithashtu simptomë e detyrueshme, përsëri me kalimin e kohës gjithnjë e më shumë e dukshme, dhe rezulton në humbje të koordinimit, çorientimit dhe pacientit në fazat e vona të sëmundjes.
Paralizë dhe vizioni paaftë dhe dëgjimi shkaktohet nga lezionet e rajoneve të ndryshme të trurit.

Përzier dhe të vjella, pa shkaqe gastrointestinale.

Përveç këtyre fenomeneve në simptomat e kancerit të trurit përfshijnë çrregullime mendore, hallucinations, çrregullime të fjalës, konfuzion. Duhet të theksohet se kanceri truri nuk lindin të gjitha shkeljet e përshkruara këtu, por vetëm disa prej tyre, dhe shumë prej tyre ndodhin në të tjera, kushte më pak të rënda, por në qoftë se ju gjeni veten në dukje të paktën 3 prej tyre, atëherë ajo duhet të jetë marrin pjesë, dhe të kontaktoni profesionistët, sepse zbulimi i hershëm rrit mundësinë e trajtimit të plotë të tumorit dhe në mënyrë të konsiderueshme zgjat jetën e pacientit.


Trajtimi i tumoreve malinje të trurit janë tani problemi më akut të mjekësisë, dhe pavarësisht nga të gjitha zhvillimet e fundit shkencore dhe mësimet e nxjerra, për fat të keq, ajo mbetet i paefektshëm. Metodat e trajtimit përfshijnë:
- Heqja kirurgjikale e tumorit. Operacioneve sot jep efektin më të madh në trajtimin e kësaj sëmundjeje. Megjithatë, heqja e tumorit duhet të bëhet në mënyrë rigoroze në institucionet përkatëse të akredituara për të kryer operacione neurosurgical, që prej largimit të një tumor të trurit në një rrezik shumë të lartë të dëmtimit të indeve të shëndetshme, duke shkaktuar pakthyeshme mund të vijnë pasoja negative për pacientin. Duhet të theksohet se ndërhyrja kirurgjikale ka kuptim vetëm kur një tumor i vogël dhe mungesa e metastazë. Kimioterapia në këtë lloj të kancerit nyzkoэffektyvna, dhe një lloj tjetër i trajtimit të transaksionit. Terapi Rrezatimi është përdorur në kombinim, si dhe një trajtim të veçantë në rastet e tumoreve paoperueshëm. Është e rëndësishme të theksohet se në disa terapi rrezatimi tumoret është kundërindikuar, pasi ajo mund të shkaktojë efekt të kundërt, dhe vetëm për të përshpejtuar rritjen e tyre.


Prognoza për kancerin e trurit varet nga shkalla e sëmundjes. Në fazat e hershme mund të përfunduar trajtimin, dhe prognoza është e favorshme. Megjithatë, tumori është diagnostikuar, zakonisht në fund, si parashikimi statistikore është shumë e pafavorshme - me forma të avancuara të fazave të fundit të jetës së pacientëve është jo më shumë se një vit. Prandaj, dyshimi i parë i sëmundjes duhet të kontaktoni menjëherë mjekun.